Απαλάσσονται από τη συμμετοχή τους στα αναλώσιμα τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 με Κοινή Υπουργική Απόφαση που τροποποιεί τον ΕΚΠΥ

αναλώσιμα διαβήτη
αναλώσιμα διαβήτη

Απαλλάσσονται από τη συμμετοχή για την αγορά σκαρφιστήρων και ταινιών μέτρησης τα άτομα που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και Οικονομικών, διορθώνονται 19 προβληματικά σημεία του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας 
Συγκεκριμένα, η τροποποίηση 11 του ΕΚΠΥ αφορά στη διόρθωση της επιβολής ποσοστού συμμετοχής σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 «που ακολουθούν θεραπεία με δισκία ή άλλες ενέσιμες θεραπείες εκτός ινσουλίνης». Τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 κατέβαλαν ποσοστό συμμετοχής 25% για σκαρφιστήρες και ταινίες μέτρησης σακχάρου, ενώ η συμμετοχή θα έπρεπε να είναι μηδενική. Το σημείο 11 αποκαθιστά το πρόβλημα, που δημιουργήθηκε από την έναρξη ισχύος του ΕΚΠΥ, το Νοέμβριο. 
Μεταξύ άλλων, με την ΚΥΑ, διευκρινίζονται τα ποσά που αποζημιώνονται για φακούς επαφής και κερατοκωνικό φακό και για μετακινήσεις ασθενών. Ακόμη, η συμμετοχή στην δαπάνη των σκευασμάτων ειδικής θεραπευτικής διατροφής ορίζεται σε 10%. 
Το πρόβλημα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη είναι η συμμετοχή 15% για παρακλινικές εξετάσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί από την ΗΔΙΚΑ η απαλλαγή  στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Σύμφωνα με άρθρο στο virus.com.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κ. Χρήστος Δαραμηλάς, διεκδικεί την επιστροφή χρημάτων στα άτομα με διαβήτη που πλήρωσαν συμμετοχή για τα αναλώσιμά τους, αλλά και για τις παρακλινικές εξετάσεις που έχουν πραγματοποιήσει. 

Πηγή: Virus.com.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

O ΕΟΠΠΥ κλείνει την αγορά των διαβητικών παπουτσιών, ελέγχει τα σημεία αλλά δεν ελέγχει το προϊόν! Συνέντευξη με την Αικ. Καψιμάνη.

Μιλήσαμε με την κυρία Αικατερίνη Καψιμάνη, εκπρόσωπο της Εταιρείας ΠΟΛΥΦΡΟΝΤΙΣ που εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση προβλημάτων των κάτω άκρων και…