Γλυκιά επιτυχία για τον Γλυκό Μένιο!

θεατρική παράσταση ο γλυκός μένιος
θεατρική παράσταση ο γλυκός μένιος

Αυτό που συνέβη το Σάββατο στις 16/3 στο Αγρίνιο αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Ελλάδα. Όσοι βρέθηκαν στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν ένα υπέροχο θεατρικό έργο.
Παιδιά της Δ’ τάξης Δημοτικού, σε συνεργασία με μέλη του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Αιτωλοακαρνανίας “Γλυκιά Οικογένεια”, συμμετείχαν σε μια μοναδική παράσταση με πρωταγωνιστή…. ένα Γλυκό Αρκουδάκι! 
«Ο Γλυκός Μένιος είναι ένας αρκούδος που του αρέσει πολύ το μέλι αλλά……..δεν πρέπει να το παρακάνει, γιατί έχει διαβήτη. Ο Μένιος δυσκολεύεται στην καθημερινότητά του, νιώθει συχνά μόνος και πιστεύει πως κανείς δεν τον καταλαβαίνει. ΄Ώσπου συναντά ένα περίεργο λουλούδι που τον βοηθά να καταλάβει πως είναι απλά μοναδικός και πρέπει να νιώθει περήφανος για αυτό.» 
Ήταν μια γιορτή για την αποδοχή της διαφορετικότητας, και μια ευκαιρία να παρουσιαστεί η πραγματικότητα των ατόμων που ζουν με τον σακχαρώδη διαβήτη
θεατρική παράσταση ο γλυκός μένιος

Ένα έργο στα σπάργανα 

Πριν από ένα χρόνο, τα παιδιά του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου δημιούργησαν μια ιστορία για ένα Διαφορετικό Αρκουδάκι με Σακχαρώδη Διαβήτη. Με τη βοήθεια της σχολικής νοσηλεύτριας Γεωργίας Μπερμπερίδη, των δασκάλων τους Στέλλας Μπλιασκούνη, Αργυρούλας Νταλιάνη, Μαρίας Τσάμη αλλά και της διευθύντριας του Σχολείου Κωνσταντίνας Τασούλη, η ιστορία εικονογραφήθηκε και διαδόθηκε στην τοπική κοινωνία. 
Η ιστορία έγινε τόσο αγαπητή, που η διευθύντρια του κέντρου πρόληψης “Οδυσσέας”, κα Αθανασία Δημητρίου οραματίστηκε την Δραματοποίηση του παραμυθιού. 
από τη θεατρική παράστασηαπό τη θεατρική παράσταση

Η παραγωγή 

Την θεατρική διασκευή του παραμυθιού, την επιμέλεια και σκηνοθεσία ανέλαβε η κα. Κάτια Ζαρκάδα, ενώ τους μικρούς και μεγάλους ηθοποιούς έντυσε με τα κοστούμια της η κα. Ίνα Καραγιώργου. Την παράσταση πλαισίωσε η μουσική του κου. Παύλου Μπερμπερίδη που δημιούργησε ένα τραγούδι αποκλειστικά για το παραμύθι. 
από την παράσταση
 

Η συνέχεια 

Ο Σύλλογος Γλυκιά Οικογένεια, μετά την επιτυχία της παράστασης, έχει δεσμευτεί να ταξιδέψει τον Γλυκό Μένιο σε άλλα μέρη του νομού και ίσως της χώρας!

Glykouli.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Τελετή λήξης «Πες μου μια γλυκιά ιστορία»
Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Τελετή λήξης «Πες μου μια γλυκιά ιστορία»!

Η μεγάλη βραδιά της απονομής έφτασε! Με δώρα, πλούσιο μπουφέ, διακεκριμένους επιστήμονες, αλλά και τη Ραλλία Χρηστίδου και το Στάθη Δρογώση, ελάτε να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη!