Κολοκυθάκια γεμιστά με ρεβίθια και μανιτάρια
Ανά μερίδα: Θερμίδες: 107 , 2,7 γρ. λίπος, 18,4 γρ. υδατάνθρακες, 4,5 γρ. πρωτεΐνη, 0 mg χοληστερίνη, 170 mg νάτριο,
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
4 κολοκυθάκια κομμένα στη μέση
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
225 γρ. μανιτάρια κονσέρβα ψιλοκομμένα
1 κ.γ. κόλλιανδρο σε σκόνη
1 ½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
430 γρ. ρεβίθια στεγνά
½ λεμόνι, το χυμό του
2 κ.γ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
Αλάτι (όσο μας αρέσει)
Μαύρο πιπέρι (όσο μας αρέσει)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και λαδώνουμε ένα ταψί.
- Κόβουμε τη σάρκα από το κολοκυθάκι, την ψιλοκόβουμε και την βάζουμε στη άκρη. Βάζουμε το κομμάτι με τη φλούδα στο ταψί.
- Ζεσταίνουμε λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, μετά προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κολοκυθάκι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κόλλιανδρο, το κύμινο, τα ρεβίθια, το χυμό του λεμονιού, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα.
- Ψήνουμε τα γεμιστά κολοκυθάκια σε προθερμασμένο φούρνο για 30 με 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια.
Πηγή: www.allrecipes.com