Το UNO τώρα και σε braille!

Η γνωστή εταιρία κατασκευής παιχνιδιών Mattel, ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι το δημοφιλές παιχνίδι UNO θα είναι πλέον διαθέσιμο και στη γλώσσα Breille. Για να το δημιουργήσει, η Mattel συνεργάστηκε με την Αμερικανική Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών ώστε το παιχνίδι να απευθύνεται και σε άτομα με βλάβη στην όραση.

Ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, Mark Riccobono, δήλωσε ότι:

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την κοινότητά μας το γεγονός ότι τυφλά άτομα μπορούν τώρα να ανοίξουν το κουτί και να παίξουν αμέσως μια παρτίδα UNO με φίλους και συγγενείς που είτε βλέπουν είτε όχι.

Στις άκρες τους οι κάρτες θα έχουν ανάγλυφες τελείες Braille, και όλοι οι παίκτες θα μπορούν να ανακοινώνουν φωναχτά ποιό αριθμό έχουν καθώς παίζουν. Ανάγλυφες τελείες υπάρχουν και στη συσκευασία.

Οι οδηγίες του παιχνιδιού θα είναι διαθέσιμες για λήψη σε αρχεία ήχου braille. Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο από τα προγράμματα Alexa ή Google Home που μπορούν να μετατρέψουν τις γραπτές οδηγίες σε ήχο.

Είμαστε περήφανοι που το UNO Braille βρίσκεται πλέον στα ράφια των καταστημάτων και που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μια ακόμη μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων” είπε ο Ray Adler, επικεφαλής του τομέα των παιχνιδιών στη Mattel.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Mattel επεκτείνει το κοινό της στις ευπαθείς ομάδες. Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε μια σειρά από κούκλες ουδέτερου φύλου, που ονόμασαν “Creatable World” (Κόσμος που Δημιουργείται).

Οι κούκλες έχουν σχεδιαστεί ώστε η εμφάνισή τους να μπορεί να προσαρμοστεί. Η κάθε μια έχει χτενίσματα, ρούχα και αξεσουάρ που μπορεί να μην ταιριάζουν στα στερεότυπα των φύλων.

Το 2017 η εταιρία δημιούργησε το UNO ColorADD, που η ίδια περιέγραψε ως το πρώτο παιχνίδι καρτών που σχεδιάστηκε για να μπορεί να χρησιμοποιείται από άτομα με αχρωματοψία.

Πηγή: CNN.com

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes» της Novo Nordisk Hellas συμμετείχε στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 2022.

η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes» έδωσε το παρών στο δρομικό γεγονός του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας 2022.