Invincible: Η εφαρμογή που θα λανσαριστεί στις ΗΠΑ και έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους που φροντίζουν άτομα με διαβήτη τύπου 1

Invincible: Η εφαρμογή που θα λανσαριστεί στις ΗΠΑ και έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους που φροντίζουν άτομα με διαβήτη τύπου 1
Invincible: Η εφαρμογή που θα λανσαριστεί στις ΗΠΑ και έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους που φροντίζουν άτομα με διαβήτη τύπου 1

Οι οικογένειες με παιδιά που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1 αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο ένα μεγάλο πρόβλημα: την προετοιμασία του σχολικού περιβάλλοντος του παιδιού τους.
Καθώς δεν είναι δεδομένο ότι το σχολείο είναι έτοιμο να δεχθεί έναν μαθητή με διαβήτη τύπου 1, κάθε χρόνος ξεκινά με τα εξής ερωτηματικά:

  • Θα υπάρχει σχολικός νοσηλευτής;
  • Ποιος θα είναι υπεύθυνος για την υγεία του παιδιού μου;
  • Που μπορούμε να τοποθετήσουμε τα σνακ για την περίπτωση της υπογλυκαιμίας ώστε να έχει το παιδί εύκολη πρόσβαση;
  • Μπορεί να έχει μαζί του κινητό τηλέφωνο για να λαμβάνει ειδοποιήσεις από το σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης;
  • Θα καταλάβει ο δάσκαλος γιατί χρειάζεται να γίνουν κάποιες εξαιρέσεις για το παιδί που πάσχει από διαβήτη τύπου 1;

Στην προσπάθεια του να ανταποκριθεί στην αγωνία των γονιών αυτών, ο Bob Weishar, δημιουργός της εφαρμογής Invincible (Ανίκητος), ίδρυσε μια εταιρία αφιερωμένη στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών σχετικά με τον διαβήτη τύπου 1.
“Υπάρχει μόνο μια σχολική νοσοκόμα για κάθε 1600 μαθητές στα σχολεία σε όλες τις ΗΠΑ” λέει ο Weishar. “Η κύρια λειτουργία του σχολείου είναι η εκπαίδευση των παιδιών, αλλά 1 στα 4 παιδιά χρειάζεται ιατρική φροντίδα κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας. Πως όμως μπορεί κανείς να συντονίσει την παροχή φροντίδας χωρίς τους κατάλληλους πόρους;”
Ο Bob διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 1 κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους του πανεπιστημίου και αναγκάστηκε να μάθει πως να διαχειρίζεται την υγεία του μόνος του καθώς φοιτούσε. Όταν ξεκίνησε την καριέρα του ως σύμβουλος επιχειρήσεων και υγειονομικής περίθαλψης, αποφάσισε ότι ήθελε να προσφέρει περισσότερο στον κόσμο του διαβήτη. Δημιούργησε αυτήν την εφαρμογή ώστε να βοηθήσει τις οικογένειες και να προσφέρει στα παιδιά την στήριξη και τους πόρους που χρειάζονται καθώς μεγαλώνουν πάσχοντας από διαβήτη τύπου 1.

Πως λειτουργεί

Η εφαρμογή Invincible έχει τρία κύρια σκέλη: την εκπαίδευση, την επικοινωνία και τον συντονισμό. Το σκέλος της εκπαίδευσης πέρασε beta testing μέσα στο 2019 και πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα. Ο Weishar και η ομάδα του ξεκίνησαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε σχολεία της βόρειας Καλιφόρνια στις ΗΠΑ προκειμένου να δοκιμάσουν το σκέλος της εκπαίδευσης σε σχολικό περιβάλλον. Στη συνέχεια έκαναν προσαρμογές βασισμένες στα σχόλια των χρηστών που δοκίμασαν την εφαρμογή ώστε να δημιουργήσουν το καλύτερο δυνατόν προϊόν για το κοινό των εκπαιδευτών στο οποίο απευθύνονται.
Η εκπαιδευτική εφαρμογή Invincible είναι μοναδική γιατί εστιάζει στην εμπειρία του χρήστη και την κατανόηση με όμορφα γραφικά και animation που την καθιστούν διαδραστική και εύχρηστη στο κοινό της. Δηλαδή στους δασκάλους και στους διαχειριστές που παίζουν το ρόλο της σχολικής νοσοκόμας όταν αυτή δεν υπάρχει.
Η δεύτερη πιλοτική φάση του Invincible ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη και είχε ως στόχο την δοκιμή του κομματιού της επικοινωνίας μεταξύ του σχολείου και των γονέων σχετικά με την υγεία των παιδιών κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας. Το τελευταίο σκέλος θα είναι ένας μηχανισμός που θα επιτρέπει τον συντονισμό της φροντίδας μεταξύ της οικογένειας του μαθητή και των ιατρών που τον παρακολουθούν.

Χάρη σε εσάς

Ο Bob και η ομάδα του Invincible θεωρούν τους φροντιστές ως ήρωες της καθημερινότητας και θέλουν να προσφέρουν υποστήριξη σε αυτούς που στηρίζουν παιδιά με διαβήτη τύπου 1. Αυτή η εστίαση στο σχολικό περιβάλλον επήλθε γιατί οι γονείς βρίσκουν ιδιαίτερα δύσκολο να εκπαιδεύουν τους ανθρώπους που εκπαιδεύουν τα παιδιά τους με διαβήτη τύπου 1.
Καθώς πλησιάζει η ώρα να λανσαριστεί το Invincible, ο Bob και η ομάδα του αναζητούν όλο και περισσότερα σχόλια από τις οικογένειες που ήδη δοκιμάζουν την εφαρμογή. Το Invincible έχει σχεδιαστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες παιδιών και των οικογενειών τους και είναι κρίσιμο ως προς τον σχεδιασμό και το λανσάρισμα της εφαρμογής να ακουστούν τα σχόλια της κοινότητας.
Δεν γνωρίζουμε αν η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη εκτός των ΗΠΑ, αλλά αν κάποιοι ενδιαφέρεστε να την δοκιμάσετε, μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας εδώ.
Πηγή: beyond type 1

Total
96
Shares
Σχετικά άρθρα