Συμμετοχή σε έρευνα σχετικά με τη φροντίδα και την ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον.

Συμμετοχή σε έρευνα σχετικά με τις «Απόψεις γονέων παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1(ΣΔτ1) σχετικά με τη φροντίδα και ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον».
Συμμετοχή σε έρευνα σχετικά με τις «Απόψεις γονέων παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1(ΣΔτ1) σχετικά με τη φροντίδα και ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον».

Η Παναγιώτα Μπεγνή, νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο μεταπτυχιακό της Κοινοτικής Νοσηλευτικής και Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας διεξάγει έρευνα στα πλαίσια της διπλωματικής της εργασίας με τίτλο «Απόψεις γονέων παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1(ΣΔτ1) σχετικά με τη φροντίδα και ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον».
Όπως αναφέρει η ίδια πρόκειται για ένα θέμα “που απασχολεί τους γονείς, έχει δουλευτεί στην ξενόγλωσση βιβλιογραφία όχι όμως και στην ελληνική.”
Σκοπός της έρευνας είναι “μέσα από τις απόψεις των γονέων στη χώρα μας να διαφανεί η αναγκαιότητα του εκπαιδευμένου σχολικού νοσηλευτή στα ελληνικά σχολεία για την ασφάλεια και τη φροντίδα του διαβητικού παιδιού.
Επίσης, οι δημοσιεύσεις που θα προκύψουν από τη διπλωματική εργασία σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του θεσμού αλλά και στη δημοσιοποίηση στην ακαδημαϊκή κοινότητα της αξίας του σχολικού νοσηλευτή μέσα από την επιστημονική μελέτη και έρευνα. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να ισχυροποιηθεί ο ρόλος του σχολικού νοσηλευτή ως μόνιμο προσωπικό του σχολικού περιβάλλοντος κι όχι έρμαιο της εκάστοτε πολιτικής και οικονομικής κατάστασης.”
Η έρευνα απευθύνεται σε όλους, αλλά ιδιαίτερα σε “γονείς που τα παιδιά τους βρίσκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία (4-18 ετών).”
Μπορείτε να λάβετε μέρος στην έρευνα ακολουθώντας το παρακάτω link.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScry5Y0GgDEUgT3W8AA6Xp9jwNAoWy-rI39rR0XpQ2bvGA30g/viewform

Total
9
Shares
Σχετικά άρθρα