Βγαίνουμε από το σπίτι αλλά μένουμε ασφαλείς

https://glykouli.gr/18910/telika-ti-ischyei-schetika-me-tis-eypatheis-omades-ston-idiotiko-tomea/
https://glykouli.gr/18910/telika-ti-ischyei-schetika-me-tis-eypatheis-omades-ston-idiotiko-tomea/

Το φετινό καλοκαίρι σίγουρα δεν θα είναι σαν όλα τα άλλα. Καθώς βγαίνουμε καρτερικά από τα σπίτια μας, η αίσθηση παραμένει ότι εκεί έξω παραμονεύει ένας αόρατος εχθρός.
Κι όμως καλούμαστε να ξαναρχίσουμε την καθημερινότητά μας. Μας ζητήθηκε να αποστασιοποιηθούμε κοινωνικά, και τώρα η επαφή με άλλους ανθρώπους φαντάζει δύσκολη και αφύσικη.
Βγαίνουμε λοιπόν από το σπίτι, αλλά βγαίνουμε προσεχτικά. Βγαίνουμε χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που έχουμε μαζέψει και τις διαδικασίες που έχουν θεσπιστεί ώστε να μπορούμε να κρατάμε τις αποστάσεις μας την ώρα που πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί.
Στις μετακινήσεις μας, εφόσον χρησιμοποιούμε μέσα μαζικής μεταφοράς, φοράμε μάσκα προστασίας. Τα μέσα μεταφοράς μεταφέρουν τους μισούς επιβάτες από ότι επιτρέπει η χωρητικότητά τους, ώστε να μπορεί να υπάρχει απόσταση μεταξύ των επιβαινόντων.
Στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα, που είναι αναγκασμένα να ελέγχουν τον αριθμό πελατών που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή μέσα στο χώρο της επιχείρησης, φοράμε μάσκα προστασίας και προσέχουμε να τηρούμε αποστάσεις.
Προκειμένου να αποφεύγονται οι επισκέψεις στον γιατρό η άυλη συνταγογράφηση έχει παραταθεί μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη, ενώ τα συστήματα του ΕΟΠΥΥ και των διαφόρων υπηρεσιών έχουν εξελιχθεί έτσι ώστε πολλές από τις ενέργειες να γίνονται ηλεκτρονικά.
Τέλος, ναι βγαίνουμε από το σπίτι, αλλά με προσοχή, διατηρώντας αποστάσεις, αποφεύγοντας τους κλειστούς χώρους όπου είναι εύκολο να υπάρχει συγχρωτισμός, τηρώντας τα μέσα προσωπικής προστασίας και υγιεινής και επαγρυπνώντας στην περίπτωση που εμφανίσουμε συμπτώματα λοίμωξης.
Glykouli.gr
 

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα