Διαγωνισμός πρωτότυπου σεναρίου με θέμα την μικροβιακή αντοχή Διαγωνισμός πρωτότυπου σεναρίου με θέμα την μικροβιακή αντοχή
Διαγωνισμός πρωτότυπου σεναρίου με θέμα την μικροβιακή αντοχή διενεργείται από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος μετά από ανάθεση της Pfizer Hellas. Στόχος, η ευαισθητοποίηση του... Διαγωνισμός πρωτότυπου σεναρίου με θέμα την μικροβιακή αντοχή

Διαγωνισμός πρωτότυπου σεναρίου με θέμα την μικροβιακή αντοχή διενεργείται από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος μετά από ανάθεση της Pfizer Hellas. Στόχος, η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους που προκαλεί η αυξανόμενη αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά.

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που τελεί υπό την αιγίδα των επιστημονικών εταιρειών Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και Ελληνική Εταιρεία Ελέγχου Λοιμώξεων και ενώ είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι τη 31η Μαΐου 2020, έχει πάρει παράταση μέχρι τη 17η Αυγούστου 2020. 

Τα 6 σενάρια που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία θα βραβευθούν κατά την διάρκεια εκδήλωσης όπου θα δοθούν 3 χρηματικά βραβεία και 3 χρηματικοί έπαινοι ως ακολούθως:

  1. Πρώτο βραβείο € 2.500 (δυόμιση χιλιάδες ευρώ).
  2. Δεύτερο βραβείο € 1.500 (χίλια πεντακόσια ευρώ).
  3. Τρίτο βραβείο € 1.000 (χίλια ευρώ).
  4. Οι τρεις έπαινοι από € 500 (πεντακόσια ευρώ) έκαστος.

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από Κριτική Επιτροπή, με βάση την πρωτοτυπία της ιδέας, το χειρισμό του θέματος, τη δραματουργία και την πλοκή, την ανάπτυξη των χαρακτήρων και τους διαλόγους. Παράλληλα, θα εξεταστεί η δυνατότητα παραγωγής ταινίας μικρού μήκους, με ένα από τα βραβευμένα σενάρια.

Πρόκειται για μια επίκαιρη και ωφέλιμη δράση, ωστόσο εντύπωση μας κάνει το γεγονός ότι η Ένωση Σεναριογράφων αποδέχθηκε το διαγωνισμό ενώ τα ποσά των βραβείων είναι ιδιαίτερα χαμηλά για μια τέτοιου είδους εργασία. Αν η Pfizer ανέθετε αυτό το έργο απευθείας τα ποσά που θα έπρεπε να πληρώσει θα ήταν πολλαπλάσια.

Το πρόβλημα της Μικροβιακής Αντοχής

Η Μικροβιακή Αντοχή έχει χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ως μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια δημόσια υγεία. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που σχετίζεται με 700.000 θανάτους το χρόνο σε όλο τον κόσμο, ενώ υπολογίζεται ότι δυνητικά ως το 2050 ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να φθάσει τους 10 εκατ. θανάτους ετησίως. Ως βασικές αιτίες του προβλήματος, θεωρούνται η κατάχρηση των αντιβιοτικών στην κοινότητα, στα νοσοκομεία, ακόμα και στην κτηνοτροφία, καθώς και οι κακές συνθήκες υγιεινής, στις οποίες οφείλεται η διασπορά των μικροβίων.

Η Ελλάδα πλήττεται εντονότερα από το πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής, καταγράφοντας περισσότερους από 1.600 θανάτους ετησίως, εξαιτίας λοιμώξεων από ανθεκτικά μικρόβια.

Όπως τονίζει ο κ. Βασίλης Τζινιέρης Hospital Business Unit Lead Greece, Cyprus, Malta της Pfizer Hellas: «Γνωρίζουμε ότι ένα μεγάλο μέρος της λύσης στο πρόβλημα της Μικροβιακής Αντοχής βρίσκεται την ευαισθητοποίηση του κοινού. Και σε αυτή την προσπάθεια, θέλουμε να αξιοποιήσουμε τη μοναδική δυνατότητα της τέχνης να αφυπνίζει, να εκπαιδεύει, να προβληματίζει, να κινητοποιεί. Απευθύνουμε, λοιπόν, πρόσκληση στους σεναριογράφους της χώρας, να ενισχύσουν το μήνυμά μας, με το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους. Έχοντας την εγγύηση κύρους της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας, είμαι βέβαιος ότι η ανταπόκριση θα είναι θετική, τόσο ως προς τον αριθμό όσο και ως προς το επίπεδο των συμμετοχών.»

«Ο διαγωνισμός που ξεκινά, δίνει το κίνητρο και την ευκαιρία σε δημιουργικούς ανθρώπους, να μιλήσουν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, για ένα πρόβλημα που αφορά όλους μας. Καλούμε, λοιπόν, όλους όσοι ασχολούνται με τη συγγραφή σεναρίων, νέους και έμπειρους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες να συμμετέχουν, με την ελπίδα ότι θα δούμε πολλές πρωτότυπες ιδέες και προσεγγίσεις» ανέφερε ο κ. Αλέξανδρος Κακαβάς, Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να υποβάλει το σενάριό του ακολουθώντας αυτό το link.

Πηγές: Pfizer, Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος

 

 

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares