Το πρώτο κατάστημα Starbucks για κωφούς στην Ιαπωνία

Το πρώτο κατάστημα Starbucks για κωφούς στην Ιαπωνία
Το πρώτο κατάστημα Starbucks για κωφούς στην Ιαπωνία

Τα Starbucks άνοιξαν το πρώτο κατάστημά για κωφούς στην Ιαπωνία.
Στην καφετέρια, που δίνονται ευκαιρίες εργασίας σε ανθρώπους με προβλήματα ακοής, έχουν επιστρατευτεί η τεχνολογία αλλά και η τέχνη ώστε ο χώρος να λειτουργήσει ως «γέφυρα επικοινωνίας» για κάθε επισκέπτη – είτε γνωρίζει την νοηματική είτε όχι. Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν φωνητικά, και τάμπλετ στα ταμεία μετατρέπουν την παραγγελία τους σε κείμενο για τους υπαλλήλους. Εναλλακτικά μπορούν να δείξουν τον καφέ της επιλογής τους στο μενού ή, αν πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη παραγγελία εκτός καταλόγου, να την γράψουν σε ένα σημειωματάριο.
Όταν ο καφές τους είναι έτοιμος, ένα βίντεο τους προσκαλεί – και πάλι στη νοηματική – να πλησιάσουν για να τον παραλάβουν. Την καφετέρια κοσμούν έργα τέχνης του Hidehiko Kado, ενός παιδιού με μειωμένη ακοή.
Το δελτίο τύπου της εταιρίας αναφέρει ότι «Signing Store» άνοιξε τις πόρτες του στις 27 Ιουνίου, στο Κουνιτάτσι Σίτι του Τόκιο, «μια περιοχή με μακρά ιστορία στην κοινότητα των κωφών και των ατόμων με μειωμένη ακοή». Είναι το πρώτο του είδους του στην Ιαπωνία και το πέμπτο της αλυσίδας παγκοσμίως.
Το πρώτο Starbucks για κωφούς είχε ανοίξει το 2016 στην Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία και αργότερα λειτούργησαν αντίστοιχα καταστήματα σε Ουάσιγκτον, Γκουανγκζού (Κίνα) και Πένανγκ (πάλι στη Μαλαισία). «Τα Starbucks προσλαμβάνουν συνεργάτες που είναι κωφοί ή αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής από το 1996 που εισήλθαν στην αγορά της Ιαπωνίας, και αυτοί οι συνεργάτες έχουν εντυπωσιακό αντίκτυπο στις τοπικές κοινότητες», λέει ο CEO των Starbucks Coffe Japan, Τακαφούμι Μιναγκούτσι. «Εμπνευσμένοι από το πάθος τους, δημιουργήσαμε αυτό το κατάστημα ως χώρο αναφοράς».
Πηγή: Helpis

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα