Έργα τέχνης και ιδέες για Χριστουγεννιάτικα δώρα με θέμα το διαβήτη

Έργα τέχνης και ιδέες για Χριστουγεννιάτικα δώρα με θέμα το διαβήτη
Έργα τέχνης και ιδέες για Χριστουγεννιάτικα δώρα με θέμα το διαβήτη

Το γνωστό website Diabetes Daily δημοσιεύει κάποια από τα έργα καλλιτεχνών που εμπνέονται από τον διαβήτη τους.
Είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα για τον τρόπο με τον οποίο η τέχνη μπορεί να δώσει ορατότητα στην ασθένεια και την κοινότητα του διαβήτη. Παλαιότερα είχαμε αναφερθεί και στον Appleton, τον καλλιτέχνη που κάνει street art με θέμα το διαβήτη.
Στο σημερινό άρθρο σας παρουσιάζουμε μια σειρά από τα πιο όμορφα καλλιτεχνήματα προς πώληση που παραθέτονται στο διαδίκτυο. Κάποια από τα προϊόντα είναι εύκολο να τα αγοράσει κανείς, για κάποια άλλα όμως θα πρέπει να έρθει σε επαφή με τον καλλιτέχνη.

Channy Blott

arista
Η Channy Blott, που είναι κωφή και πάσχει από διαβήτη τύπου 1, έχει ένα πανέμορφο ηλεκτρονικό κατάστημα στο Redbubble. Η φωτογραφία που βλέπετε είναι η Arista, μια γενναία πολεμίστρια που κάνει μια στάση για να αντιμετωπίσει την υπογλυκαιμία της. Ο πίνακας ονομάζεται «Σνακ μετά την μάχη». Στο κατάστημα είναι διαθέσιμες δυο εκδοχές της Arista, σε αφίσες, μπλουζάκια, τσάντες, τετράδια και σε πολλά άλλα.

The Diabetic Survivor

 #insulin4all
Ο «Διαβητικός Επιζήσαντας» έχει διάφορα είδη εμπορεύματος σχετικά με το διαβήτη – όπως ένα φλυτζάνι που γράφει «καφές και ινσουλίνη». Περιηγηθείτε στη συλλογή του: υπάρχουν μπλουζάκια που γράφουν #insulin4all (ινσουλίνη για όλους), καπέλα και πετσέτες παραλίας “DIABADASS” (σκληρός διαβητικός), μπλούζες με κουκούλες και τσάντες που αναγράφουν “Dead Pancreas Gang” (Συμμορία του Νεκρού Παγκρέατος), και πολλές άλλες επιλογές. Το ηλεκτρονικό κατάστημα διαχειρίζεται ένας σχεδιαστής με διαβήτη τύπου 1 και σύνθημά του είναι «κάνω τον διαβήτη διασκεδαστικό». Κάνει αποστολές σε όλο τον κόσμο.

Diababe Life

diababe life
Η Janae Diane διαχειρίζεται το ηλεκτρονικό κατάστημα Diababe Life στην πλατφόρμα του Etsy. Εκεί πουλάει «εικόνες και ρουχισμό για “μωρά” με διαβήτη». Διαθέτει πολύχρωμα σκουφάκια, τσάντες και αυτοκόλλητα, κυρίως σε παστέλ χρώματα, αλλά και έργα τέχνης, όπως η αφίσα που βλέπετε με τίτλο “Insulin Junkie” (εθισμένη στην ινσουλίνη). Μάλιστα, για τα Χριστούγεννα έχει δημιουργήσει ένα πακέτο δώρων – με 40 δολλάρια μπορεί κανείς να αγοράσει ένα τσαντάκι για την οργάνωση των απαραιτήτων, ένα πλεκτό σκουφάκι, μια μικρή αφίσα και τρία αυτοκόλλητα. Μπορεί κανείς να κάνει και συνδυασμούς για να επιλέξει τα σχέδια που προτιμά.

TypeOneVibes

Type1vibes
Ο σύνδεσμος οδηγεί στην σελίδα της Jenna στο Instagram. Αυτή η νεαρή Αυστραλέζα καλλιτέχνης δεν διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά πουλάει αφίσες της τέχνης της μετά από παραγγελία – μπορείτε να της στείλετε απευθείας μήνυμα μέσω της εφαρμογής, ή να της στείλετε email μέσω του site της. Η Jenna δημιουργεί υπέροχους πίνακες και συχνά επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο οι σύριγγες, οι αντλίες ινσουλίνης και τα συστήματα διαρκούς καταγραφής γλυκόζης εισβάλλουν στο σώμα.

Filipe Miguel

Filipe Miguel
Ο Filipe Miguel είναι καλλιτέχνης από την Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, τα έργα του οποίου εκτίθενται σε μουσεία και γκαλερί. Η καλλιτεχνική του αποτύπωση του διαβήτη τύπου 1 – ο γιος του πάσχει από την ασθένεια – είναι μοναδική. Στην εικόνα που βλέπετε κρατάει το έργο του “Dangerous Games” (Επικύνδυνα Παιχνίδια) που είναι στην ουσία ένας κινούμενος στόχος (διαθέτει κινητήρα και γυρνά γύρω γύρω!) και πάει πακέτο μαζί με βελάκια – σύριγγες. Η συλλογή του “New Math” (Νέα Μαθηματικά) απεικονίζει λανθασμένους υπολογισμούς, αποτυπώνοντας όπως λέει ο ίδιος: «τον καθημερινό αγώνα για τη ρύθμιση του σακχάρου, καθώς τα νούμερα φαίνονται απρόβλεπτα… επίσης ήθελα να αποτυπώσω την αναγκαιότητα των αριθμών στον διαβήτη τύπου 1, το γεγονός ότι αρχίζουν να γίνονται λιγότερο αξιόπιστα και να οδηγούν τόσο κόσμο σε απόγνωση». Ο Filipe δεν διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να του στείλουν email μέσω του site του.
Πηγή: Diabetes Daily

Total
36
Shares
Σχετικά άρθρα