Πεντάχρονο αγοράκι στην Αγγλία σώζει τη μητέρα του από διαβητικό κόμμα

Πεντάχρονο αγοράκι στην Αγγλία σώζει τη μητέρα του από διαβητικό κόμμα
Πεντάχρονο αγοράκι στην Αγγλία σώζει τη μητέρα του από διαβητικό κόμμα

Ένα πεντάχρονο αγοράκι έσωσε τη ζωή της 41χρονης μητέρας του όταν έπεσε σε διαβητικό κόμμα, χάρη στο αυτοκινητάκι του. Ο Josh Chapman από το Telford του Shropshire στην Αγγλία αναγκάστηκε να καλέσει βοήθεια όταν είδε την μητέρα του Caroline αναίσθητη στο σπίτι.
Το αγοράκι, που δεν είχε ποτέ καλέσει τα επείγοντα, είδε στην πόρτα του ασθενοφόρου – παιχνιδιού του, τον Ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και τον κάλεσε. Ο αριθμός αυτός λειτουργεί όπως το 166 (999 για την Αγγλία) και έτσι ο Josh κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία που ανέλαβε την κατάσταση και κάλεσε ασθενοφόρο.
Το αυτοκινητάκι του Josh
Η γυναίκα έπαιζε με τον Josh και τον μικρότερο αδερφό του στο σαλόνι, όταν λιποθύμησε. Η Caroline είπε ότι: «Ξύπνησα και είδα γύρω μου τραυματιοφορείς – και πολλά παιχνίδια – και μου εξήγησαν ότι ο Josh τους κάλεσε και τους έδωσε τη διεύθυνσή μας. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν έχει ξαναχρησιμοποιήσει ποτέ το τηλέφωνο. Είδε τον αριθμό πάνω στο παιχνιδάκι του και κάλεσε το 112. Δεν ήξερα καν ότι ο αριθμός αυτός βρισκόταν εκεί, αλλά είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτόν. Συνήθως το καταλαβαίνω όταν πέφτουν τα επίπεδα του σακχάρου μου, όμως αυτή τη φορά δεν το κατάλαβα. Είπε ότι πήγε στην κουζίνα να φέρει γλυκά, αλλά δεν είχε, και κάλεσε το ασθενοφόρο.»
Για να τον τιμήσουν, οι αστυνομικοί κάλεσαν το αγοράκι για να το ξεναγήσουν στο τμήμα της περιοχής. Ο υπεύθυνος του τμήματος Jim Baker της αστυνομίας της Δυτικής Mercia είπε ότι: «Αυτό που έκανε ο Josh ήταν απίστευτο, χάρη στην εξυπνάδα του, μόλις ανησύχησε για τη μητέρα του, είδε τον αριθμό πάνω στο ασθενοφόρο – παιχνίδι του και τον κάλεσε. Ήταν πολύ γενναίος και περίμενε στη γραμμή μέχρι να φτάσουμε στο σπίτι της οικογένειας και να σιγουρέψουμε ότι η μητέρα του έλαβε ιατρική βοήθεια. Ο Josh έχει ήδη αποδείξει ότι θα μπορούσε να γίνει εξαίρετος αστυνομικός αν το θελήσει. Ελπίζουμε στο μέλλον να τον δούμε στο σώμα.»
Πηγή: Diabetes.co.uk

Total
60
Shares
Σχετικά άρθρα