Νέα επιστολή ΣΥΔΑ για προστασία των εργαζομένων που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη Νέα επιστολή ΣΥΔΑ για προστασία των εργαζομένων που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη
Νέα επιστολή απέστειλε ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας στα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, ζητώντας τη λήψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους που πάσχουν από σακχαρώδη... Νέα επιστολή ΣΥΔΑ για προστασία των εργαζομένων που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη

Νέα επιστολή απέστειλε ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας στα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, ζητώντας τη λήψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και εργάζονται σε θέσεις που τους φέρνουν σε άμεσο κίνδυνο μόλυνσης από κορωνοϊό. Για άλλη μια φορά, ο ΣΥΔΑ στην επιστολή του καταγγέλλει την παντελή έλλειψη μέριμνας από μέρους της πολιτείας, η οποία μετά από την καθιέρωση του αντιεπιστημονικού όρου «αρρύθμιστος διαβήτης», συνέχισε υποβαθμίζοντας τη βαρύτητα του σακχαρώδους διαβήτη ως προϋπάρχουσας νόσου σε περίπτωση μόλυνσης με covid-19, εντάσσοντάς τον στην λίστα με τις ασθένειες ενδιάμεσου κινδύνου.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι έγκριτοι οργανισμοί όπως η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρία, έχουν τεκμηριώσει το γεγονός ότι ο διαβήτης αποτελεί ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για σοβαρή νόσο, ενώ πλήθος ερευνών έχουν αποδείξει ότι τα άτομα με διαβήτη και είναι πιο εύκολο να προσβληθούν από κωρονοϊό, και σε περίπτωση μόλυνσης τα αποτελέσματα για την υγεία τους είναι χειρότερα. Άτομα που πάσχουν από διαβήτη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε νοσοκομεία, εφόσον οι εργοδότες τους δεν τους τοποθετούν σε θέσεις back office και δεν τους επιτρέπουν να εργαστούν απομακρυσμένα, παρά μόνο παίρνουν μεζούρες για να τηρήσουν το στείρο γράμμα του νόμου.

Παρόμοια κίνηση, με επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία, είχε γίνει τον περασμένο μήνα από την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και την ΕΛΟΔΙ. 

Πλήθος επιστολών έχουν αποσταλλεί στα υπουργεία από το Μάρτιο που ξεκίνησε η πανδημία, ζητώντας την προστασία των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, ωστόσο, όχι μόνο δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα, αλλά η κατάσταση επιδεινώθηκε με τον αποκλεισμό των ατόμων με διαβήτη από τις ευνοϊκές διατάξεις για προστασία των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Ελπίζουμε ότι κάποια από τις επιστολές θα ληφθεί υπόψη και θα δοθεί λύση στην πολύμηνη αγωνία των ατόμων που ανήκουν στη διαβητική κοινότητα.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή εδώ.

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares