Η Βρετανία η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά του κορωνοϊού 

Η Βρετανία η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού 
Η Βρετανία η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού 

Η Βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι δέχθηκε τη σύσταση του του ανεξάρτητου Ρυθμιστικού Οργανισμού για τα Φάρμακα και τα προϊόντα Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech για χρήση, ενώ το εμβόλιο θα διατεθεί στην Μεγάλη Βρετανία την επόμενη εβδομάδα.
Ειδική επιτροπή θα αποφασίσει ποιες ομάδες θα εμβολιαστούν πρώτες, ενώ σύμφωνα με δήλωση του διευθύνοντα συμβούλου του βρετανικού συστήματος υγείας NHS, η Βρετανία ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού στην ιστορία της χώρας. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις, ενώ οι πρώτες 800.000 δόσεις θα καταφθάσουν μέσα στις επόμενες ημέρες.
Οι ειδικοί αναφέρουν πως οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα όπως οι μάσκες και οι αποστάσεις για ένα χρονικό διάστημα, γιατί παρ’ όλο που το εμβόλιο έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στην προστασία του εμβολιασμένου από το να νοσήσει με τον ιό, δεν είναι ακόμη γνωστό αν εμποδίζει τη μετάδοσή του.  
Παράλληλα, η Pfizer και η BioNTech κατέθεσαν αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων προκειμένου το εμβόλιο κατά του Covid-19 να εγκριθεί υπό όρους. Ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τις εργασίες του κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να εκδώσει γνωμοδότηση μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με δηλώσεις, εάν τα στοιχεία που θα ερευνήσουν είναι αρκετά ισχυρά, θα περάσουν σε ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε έκτακτη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιανουαρίου.  
Με πληροφορίες από το Virus.com και τη Naftemporiki.

Total
25
Shares
Σχετικά άρθρα