Μαύρο τσάι κατά του διαβήτη

Στις χώρες όπου η κατά κεφαλήν κατανάλωση μαύρου τσαγιού είναι υψηλή, η συχνότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 είναι μικρότερη συγκριτικά με τις χώρες όπου η κατανάλωση μαύρου τσαγιού είναι χαμηλότερη.

Μαύρο τσάι κατά του διαβήτη

H Ιρλανδία βρίσκεται στην κορυφή των καταναλωτών μαύρου τσαγιού

Στις χώρες όπου η κατά κεφαλήν κατανάλωση μαύρου τσαγιού είναι υψηλή, η συχνότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 είναι μικρότερη συγκριτικά με τις χώρες όπου η κατανάλωση μαύρου τσαγιού είναι χαμηλότερη. Το συμπέρασμα αυτό βασίζεται σε μαθηματική ανάλυση στοιχείων από 50 χώρες και δημοσιεύθηκε online στο site της British Medical Journal.

H διεθνής επιπολασμός του διαβήτη έχει εξαπλασιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες και η Διεθνής Ένωση για το Διαβήτη (International Diabetes Federation) εκτιμά ότι ο αριθμός των πασχόντων θα ανέλθει από 285 εκατομμύρια το 2010 σε 438 το 2030.

Με βάση την μαθηματική ανάλυση που δημοσιεύθηκε στη BMJ Open η Ιρλανδία βρίσκεται στην κορυφή των καταναλωτών μαύρου τσαγιού με περισσότερο από 2 κιλά τσαγιού κατ’ άτομο το χρόνο και ακολουθείται από την Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία. Στη βάση της λίστας είναι η Νότιος Κορέα, η Βραζιλία, η Κίνα, το Μαρόκο και το Μεξικό.

Η στατιστική ανάλυση έδειξε ένα δυνατό συσχετισμό μεταξύ των χαμηλών ποσοστών διαβήτη σε χώρες όπου η κατανάλωση μαύρου τσαγιού είναι υψηλή.

Πηγή:vita.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
κάππαρη
Περισσότερα

Κάππαρη: εκλεκτά μεσογειακά μπουμπούκια με σημαντική διατροφική αξία

Τα μοναδικά, πικάντικα και αρωματικά μπουμπούκια της κάππαρης, προέρχονται από έναν χαμηλό θάμνο και αποτελούν μια από τις πιο εκλεκτές τροφές της Μεσογειακής κυρίως κουζίνας.