Στη Θεσσαλονίκη, 27-30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το 31ο Συνέδριο της NEURODIAB

Στη Θεσσαλονίκη, 27-30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το 31ο Συνέδριο της NEURODIAB
Στη Θεσσαλονίκη, 27-30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το 31ο Συνέδριο της NEURODIAB

Στη Θεσσαλονίκη, 27 – 30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το 31ο Συνέδριο της NEURODIAB, της Ομάδας Μελέτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Διαβητική Νευροπάθεια.
Αυτή τη στιγμή το Συνέδριο σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί και με φυσική και με ηλεκτρονική παρουσία, ωστόσο για τον τρόπο πραγματοποίησής του θα ληφθούν υπόψη τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.
Ο καθηγητής Τριαντάφυλλος Διδάγγελος, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας – Διαβητολογίας, της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και επικεφαλής του Διαβητολογικού Κέντρου της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βόρειας Ελλάδος, και πρόεδρος της επιτροπής γράφει ότι:
η αφίσα του φετεινού συνεδρίου της neurodiab
«Το φετινό Συνέδριο της NEURODIAB θεωρείται το πιο σημαντικό διεθνές ετήσιο δρώμενο στον τομέα της Διαβητικής Νευροπάθειας, με παρουσιάσεις σχετικά με νέα ερευνητικά δεδομένα και σημαντικές διαλέξεις από διακεκριμένους και βραβευμένους λέκτορες και ερευνητές».
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων, ΚΕΔΕΑ, στο κέντρο της πόλης, κοντά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Η συμμετοχή γίνεται με εγγραφή. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία, μπορούν να εγγραφούν κάνοντας κλικ εδώ. Όσοι προτιμούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο ηλεκτρονικά, μπορούν να εγγραφούν κάνοντας κλικ εδώ. Το επίσημο site του συνεδρίου μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Glykouli.gr

Total
32
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Νέα έρευνα αναδεικνύει ότι οι αγωνιστές GLP-1 συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου με διαβήτη τύπου 2 και νεφρική νόσο

Για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 και προχωρημένη χρόνια νεφρική νόσο (CKD), η λήψη ενός αγωνιστή GLP-1 συνδέθηκε με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με τη λήψη ενός αναστολέα DPP-4, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό JAMA Network.

Σημαντικές ανακοινώσεις στο Συνέδριο της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας

Στο πλαίσιο του 72ου Ετήσιου Συνεδρίου της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας, η Sanofi ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα για την αξιολόγηση δύο φαρμάκων της, της ινσουλίνης glargine και της λιξισενατίδης.