Σε αντίθεση με ορισμένα άτομα με διαβήτη τύπου 2 που χρησιμοποιούν ινσουλίνη όταν τα χάπια του διαβήτη αποδεικνύονται αναποτελεσματικά στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης, τα άτομα με τύπου 1 διαβήτη δεν μπορούν ποτέ να χρησιμοποιήσουν τα χάπια. Ο στόχος της θεραπείας με ινσουλίνη είναι να μιμηθεί τον τρόπο που το πάγκρεας θα έπρεπε να παράγει και να διανέμει την ινσουλίνη στον οργανισμό υπό κανονικές συνθήκες.
Ένας από τους βασικούς παράγοντες για την αντιμετώπιση του διαβήτη είναι ο αυστηρός έλεγχος της γλυκόζης αίματος, ώστε να εξασφαλίζεται ότι η θεραπεία βοηθά τα επίπεδα της γλυκόζης, να διατηρούνται όσο πιο κοντά γίνεται στις φυσιολογικές τιμές.
Οι ασθενείς, θα πρέπει να συζητήσουν με τους γιατρούς τους ποιο στόχο βάζουν σχετικά με τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Είναι επίσης σημαντικό να καθοριστεί ποιος είναι ο στόχος σας για τις ενδείξεις A1C (μια εξέταση που καθορίζει πόσο καλά ελέγχεται ο διαβήτης σας κατά τους τελευταίους 3 μήνες). Με τη διατήρηση της γλυκόζης του αίματος στα επιθυμητά επίπεδα, έχετε πολλές πιθανότητες να αποφύγετε πολλές από τις επιπλοκές που αντιμετωπίζουν ορισμένα άτομα με διαβήτη.
Άλλες παρεμβάσεις οι οποίες είναι χαμηλού κόστους σε αναπτυσσόμενες χώρες και μπορούν να πραγματοποιούνται, περιλαμβάνουν:
• Έλεγχο της αρτηριακής πίεσης
• Φροντίδα των ποδιών
• Έλεγχο για αμφιβληστροειδοπάθεια
• Έλεγχο των λιπιδίων του αίματος (για τη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης)
• Έλεγχο για τα πρώιμα σημάδια του διαβήτη που σχετίζονται με νεφρική νόσο.
Τα μέτρα αυτά πρέπει να υποστηρίζονται από υγιεινή διατροφή, τακτική σωματική άσκηση, διατήρηση φυσιολογικού βάρους σώματος και αποφυγή του καπνίσματος.
Σχετικά άρθρα
Απίστευτη έρευνα! Το τραγούδι «We Will Rock You» μπορεί και ελέγχει την απελευθέρωση ινσουλίνης σε εμφύτευμα κάψουλας
Το «We Will Rock You» πυροδότησε περίπου το 70 τοις εκατό της ανταπόκρισης στην ινσουλίνη μέσα σε 5…
Διατροφή και άσκηση: Τα σημαντικότερα όπλα στη βελτίωση του διαβήτη τύπου ΙΙ
Η αίσθηση υγείας και ευεξίας είναι ο κινητήριος μοχλός για τη διεξαγωγή όλων των δραστηριοτήτων μας καθημερινά! Δείτε,…
Πόσο αυξάνει ο Διαβήτης τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ;
Πόσο αυξάνει ο Διαβήτης τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ;
Διαβήτης: Το 75% των πασχόντων πεθαίνουν από καρδιαγγειακές επιπλοκές – Πώς θα προστατευτείτε
Η μη ικανοποιητική ρύθμιση του Διαβήτης οδηγεί σε μακροχρόνιες επιπλοκές – Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι και η έγκαιρη διάγνωση…