Αυστραλοί ερευνητές αναπτύσσουν εμφύτευμα που ενεργοποιείται μέσω χειριστηρίου για τη διαχείριση διαβήτη τύπου 2

Αυστραλοί ερευνητές αναπτύσσουν εμφύτευμα που ενεργοποιείται μέσω χειριστηρίου για το διαβήτη τύπου 2
Αυστραλοί ερευνητές αναπτύσσουν εμφύτευμα που ενεργοποιείται μέσω χειριστηρίου για το διαβήτη τύπου 2

Αυστραλοί ειδικοί στον τομέα της βιονικής αναπτύσσουν εμφύτευμα που ενεργοποιείται μέσω χειριστηρίου για τον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2.
Οι χρήστες της εμφυτεύσιμης συσκευής θα μπορούν να την ανάψουν μετά από το γεύμα τους για να διαχειριστούν τα επίπεδα του σακχάρου τους.
«Μετά από γεύμα, ο ασθενής θα πρέπει να πατήσει ένα κουμπί, κι αυτό θα τον βοηθήσει να ελέγξει τα επίπεδα σακχάρου του αίματος» είπε ο μηχανικός βιοϊατρικής Dr. Joesl Villalobos.
Το ηλεκτρικό εμφύτευμα θα διεγείρει το πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο ξεκινά από τον εγκέφαλο, περνά από το έντερο και διακλαδώνεται καταλήγοντας σε διάφορα όργανα όπως το πάγκρεας.
Το εμφύτευμα, χρησιμοποιώντας ηλεκτρισμό, θα μπορεί να διεγείρει το πάγκρεας ώστε να παράγει ινσουλίνη, η οποία ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
Ωστόσο, αυτή η συσκευή δεν πρόκειται να αντικαταστήσει άλλες μορφές διαχείρισης του διαβήτη.
Οι χρήστες πιθανά θα χρειαστεί να συνεχίσουν να παίρνουν κάποια φάρμακα και να προσέχουν τη διατροφή τους.
Η Υπουργός Ιατρικής Έρευνας της πολιτείας της Βικτώρια, Jaala Pulford, είναι ενθουσιασμένη με την ανάπτυξη της συσκευής.
«Είναι φοβερό το γεγονός ότι μπορεί στην Μελβούρνη να αναπτυχθεί και να δοκιμαστεί μια νέα συσκευή που θα δώσει κάποια ελευθερία σε ανθρώπους με μια τόσο δύσκολη ασθένεια» είπε.
Ο Dr. Villabobos είπε ότι εμπνεύστηκε να δημιουργήσει τη συσκευή με μια ομάδα από το Ινστιτούτο Neo-Bionica όταν η οικογένειά του βίωσε μια τραγωδία.
Ο ξάδερφός του Ricardo, νοσηλεύτηκε με επιπλοκές του διαβήτη το 2015. «Δύο ημέρες αργότερα μας ειδοποίησαν ότι δεν τα κατάφερε» είπε ο Dr. Villalobos.
Πηγή: 9news.com

Total
13
Shares
Σχετικά άρθρα
Ινσουλινοθεραπεία στον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 - Glykouli.Gr
Περισσότερα

Ινσουλινοθεραπεία στον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1

Ένας οδηγός για τα άτομα με διαβήτη τύπου Ι και τις οικογένειές τους, από τον Δρ. Νίκο Τσάμη: όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για την ινσουλινοθεραπεία στον διαβήτη τύπου 1.