Πιλάφι με σιτάρι και σάλτσα ντομάτας

Πιλάφι με σιτάρι και σάλτσα ντομάτας

Ιδανικό φαγητό για όσους πάσχουν από διαβήτη ή έχουν δυσανεξία στη γλουτένη…
Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 4
Απαιτούμενος χρόνος: 90′
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 1/5
Υλικά

  • 200 γραμμ. αποφλοιωμένο σιτάρι
  • 400 γραμμ. ντομάτες, χωρίς τη φλοίδα και τα σπόρια
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 3 κ. σούπας μαϊντανό
  • 3 κ. σούπας βασιλικό
  • 2 κ. σούπας κρέμα σόγιας
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

  • Βάζετε το σιτάρι να μουλιάσει σε ένα μπολ με κρύο νερό για 3 ώρες (αν θέλετε να αποφύγετε και τη γλουτένη, αντικαταστήστε το σιτάρι με ρύζι).
  • Στη συνέχεια το βράζετε για 1 ώρα, σε χαμηλή φωτιά.
  • Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μία μετρίου μεγέθους κατσαρόλα και σωτάρετε τη σκελίδα του σκόρδου.
  • Προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και τη σόδα.
  • Μόλις βράσει το σιτάρι, το σουρώνετε και το προσθέτετε στη σάλτσα ντομάτας, που σιγοβράζει.
  • Διαλύετε τη σόγια σε μερικές κουταλιές κρύο νερό και την προσθέτετε στην κατσαρόλα.
  • Αφήνετε να βράσει για επιπλέον 20 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε τον βασιλικό, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Σερβίρετε αμέσως.

Σημειωτέον, τη σόγια τη χρησιμοποιούμε για να μειώσει την οξύτητα της ντομάτας, όταν δεν επιθυμούμε να προσθέσουμε ζάχαρη.
Πηγή: homefood.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα