Νηστίσιμοι, θρεπτικοί και πεντανόστιμοι, οι ρεβυθοκεφτέδες είναι από τους σπέσιαλ μεζέδες για ουζάκι και μπυρίτσα!
Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 6
Απαιτούμενος χρόνος: 60′
Βαθμός Δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 1/5
Υλικά
- 1½ φλυτζάνι ρεβύθια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 φέτα ψωμιού μουσκεμένη και στυμμένη
- ½ φλυτζάνι περίπου αλεύρι και όσο ακόμη χρειαστεί για να αλευρώσουμε τους κεφτέδες
- αλάτι, πιπέρι
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
1. Μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
1. Το πρωί βράζουμε τα ρεβύθια για μία ώρα περίπου προσέχοντας να μη λειώσουν.
2. Σουρώνουμε, τα περνάμε από τον μύλο των χορταρικών και αφαιρούμε τα φλούδια.
3. Ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
4. Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα, πλάθουμε και αλευρώνουμε τους κεφτέδες.
5. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τους τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το επιλέον λάδι.
* Tip: Το μυστικό όπως και σε όλους τους κεφτέδες είναι να αφήσετε λίγο το μείγμα να ξεκουραστεί και τα υλικά να ανταλλάξουν τα αρώματά τους!
Πηγή: gourmed.gr