Η αξία της αυτομέτρησης και ο ρόλος του φαρμακοποιού στη διαχείριση του διαβήτη

Σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους φαρμακοποιούς πραγματοποίησε ο Τομέας Διαβήτη της Bayer Hellas σε πέντε πόλεις της Ελλάδας – Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο και Πάτρα.

Σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους φαρμακοποιούς πραγματοποίησε ο Τομέας Διαβήτη της Bayer Hellas σε πέντε πόλεις της Ελλάδας – Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο και Πάτρα.
Ο 1ος κύκλος σεμιναρίων με θέμα «Η Αξία της Αυτομέτρησης και ο Ρόλος του Φαρμακοποιού στη Διαχείριση του Διαβήτη» ενημέρωσε περισσότερους από 400 φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων το διάστημα Μαΐου – Ιουνίου 2012.
Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν ως συνέχεια της ανάγκης των φαρμακοποιών για επιμόρφωση σχετικά με την ασθένεια του διαβήτη και στο πλαίσιο του νέου ρόλου του φαρμακοποιού στην καλύτερη διαχείριση του διαβήτη.
Το πρώτο μέρος του σεμιναρίου περιελάμβανε γενική επισκόπηση της ασθένειας από εξειδικευμένο γιατρό ενδοκρινολόγο, με εισαγωγή στη φυσιοπαθολογία, στην ταξινόμηση, στα συμπτώματα και στις επιπλοκές του διαβήτη τύπου 1 και 2 αλλά και κύησης. Ακολούθησε ενημέρωση για τη θεραπευτική αντιμετώπιση του διαβήτη, υπογραμμίζοντας τα οφέλη της σωστής διατροφής, της άσκησης, της φαρμακευτικής αγωγής και της αξίας της αυτομέτρησης. Το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, περιελάμβανε ανάλυση των συστημάτων αυτομέτρησης, χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για τον σωστό τρόπο μέτρησης, και παρουσίαση των νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών του τομέα διαβήτη της Bayer Hellas.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον νέο μετρητή γλυκόζης αίματος Contour XT, που παρέχει ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια μέτησης, καθώς είναι εξοπλισμένος με την καινοτόμο τεχνολογία πολλαπλού-παλμού που αξιολογεί το δείγμα αίματος 7 φορές για εξαιρετικά ακριβή αποτελέσματα.
Τον Contour XT συνοδεύουν οι νέες ταινίες μέτρησης Contour NEXT, που διαθέτουν τεχνολογία ιδιόκτητου μεσολαβητή και παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη εξειδίκευση στη συλλογή ηλεκτρονίων γλυκόζης από το ένζυμο και ακόμη μεγαλύτερη σταθερότητα κάτω από ένα ευρύ φάσμα συνθηκών αποθήκευσης και μεταφοράς. Με τη νέα γενιά του συστήματος αυτομέτρησης, οι ασθενείς μπορούν να κατανοήσουν σε μεγαλύτερο ποσοστό τη διαχείριση του διαβήτη τους και να πετύχουν απλές νίκες καθημερινά.
Στα πιο πρόσφατα εργαλεία υποστήριξης και ενημέρωσης του Τομέα Διαβήτη της Bayer Hellas συγκαταλέγεται και το Εκπαιδευτικό Portal στον Διαβήτη για Φαρμακοποιούς, στο οποίο διατίθενται δωρεάν μέσω διαδικτύου, μαθήματα εκπαίδευσης σε θέματα που αφορούν την ασθένεια του διαβήτη, επικοινωνία μέσω ειδικής πλατφόρμας με γιατρό για θέματα που αφορούν την ασθένεια του διαβήτη, newsletters καθώς και επικοινωνία με τον Τομέα Διαβήτη της Bayer Hellas. Το portal θα είναι διαθέσιμο τις προσεχείς ημέρες.
Πηγή: http://www.iatronet.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα