Λαζάνια με Μελιτζάνες στο Φούρνο

lazania-melitzanes
lazania-melitzanes

Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 6
Απαιτούμενος Χρόνος: 120′
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
Κόστος: 3/5
Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 450 γραμ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 450 γραμ. μελιτζάνες
  • 500 γραμ. λαζάνια ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 160 γραμ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • λίγο λάδι για το ταψί

Εκτέλεση
1. Βράζετε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
2. Σ’ ένα τηγάνι με το λάδι σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τις μελιτζάνες ψιλοκομμένες και ανακατεύετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε τα ντοματάκια, την ρίγανη, το αλάτι και ένα φλυτζάνι νερό. Αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου, ώσπου να πήξει η σάλτσα.
3. Τοποθετείτε το 1/3 των λαζανιών σε βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψάκι και ρίχνετε από πάνω το 1/3 της σάλτσας με τις μελιτζάνες. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις μέχρι που η τελευταία επάνω στρώση να είναι η σάλτσα με τις μελιτζάνες.
4. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (200°C) για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί.
Πηγή: zografosdiet.gr

Total
2
Shares
Σχετικά άρθρα