Κρεμώδεις γαρίδες πέστο με νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

Αυτή η γρήγορη συνταγή για δείπνο συνδυάζει γαρίδες με νιόκι, πέστο και αρακά σε μια κρεμώδη σάλτσα. Μη διστάσετε να αντικαταστήσετε τον αρακά με άλλα λαχανικά όπως το μπρόκολο ή τα σπαράγγια. Για λίγη spicy γεύση, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κόκκινο πιπέρι ή γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα για να ενισχύσουμε την αλμυρή γεύση.

Ενεργός χρόνος:

20 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

20 λεπτά

Μερίδες:

4

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

340 gr συσκευασία νιόκι πατάτας ψυγείου

220 gr μεγάλες αποφλοιωμένες και αποφλοιωμένες ωμές γαρίδες (περίπου 8), στεγνές

1 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα

1/3 φλιτζάνι μισό και μισό συν 2 κουταλιές της σούπας, χωρισμένες

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

1/4 φλιτζάνι πέστο βασιλικού

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα νιόκι, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν σε σημεία και να φουσκώσουν, 8 έως 10 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Μην σκουπίσετε το τηγάνι.

Ζεσταίνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει εξωτερικά αλλά να γίνει διάφανο στο κέντρο, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τα μπιζέλια, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τα κρατημένα νιόκι, 1/3 φλιτζάνι μισό και μισό και πιπέρι. μαγειρέψτε μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά. ανακατεύουμε με το πέστο και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας μισή-μισή. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ρηχά μπολ.

Διατροφικές Πληροφορίες

Μέγεθος μερίδας: 1 φλιτζάνι

Θερμίδες 398, Λιπαρά 17g, Κορεσμένα Λιπαρά 4g, Χοληστερόλη 109mg, Υδατάνθρακες 41g, Συνολικά Σάκχαρα 4g, Προστιθέμενα Σάκχαρα 0g, Πρωτεΐνες 20g, Φυτικές ίνες 3g, Νάτριο 531mg, Κάλιο 283mg

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα