Ζω τη Ζωή, μ’ ένα τραγούδι! – στηρίζουμε την Π.Ε.Α.Ν.Δ και την έρευνα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1

Καθώς τα ποσοστά του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 αυξάνονται ραγδαία τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως και η νόσος εκδηλώνεται σε όλο και μικρότερες ηλικίες, η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.), ένα φιλανθρωπικό σωματείο που βρίσκεται σταθερά εδώ και 39 χρόνια στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο τα παιδιά και τους νέους με Διαβήτη τύπου 1 σε όλη τη χώρα, το 2021 αποφάσισε να συμβάλει και στην ενίσχυση της έρευνας του διαβήτη και σχεδίασε την καμπάνια «Ζω τη ζωή, μ’ ένα τραγούδι!», με στόχο τη συγκέντρωση πόρων για την επιχορήγηση ερευνητικού προγράμματος με αντικείμενο τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά και τους εφήβους.

Σε αυτό της το νέο εγχείρημα, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. είχε την τιμή και τη χαρά να συνεργαστεί με τη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία της Ελλάδας Panik Records, το γνωστό για την προσφορά του προς τα παιδιά μουσικοσυνθέτη Γιώργο Θεοφάνους, την εκπληκτική  ερμηνεύτρια Μελίνα Ασλανίδου και το  στιχουργό  μεγάλων επιτυχιών Θάνο Παπανικολάου, οι οποίοι αποδέχθηκαν αμέσως την πρόσκλησητης Π.Ε.Α.Ν.Δ. και αγκάλιασαν τη σημαντική αυτή προσπάθεια, «συμμαχώντας» μαζί μας με τη δημιουργία ενός τραγουδιού που γράφτηκε αφιλοκερδώς ειδικά για το σκοπό αυτό. Οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες μετέτρεψαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο σε τραγούδι όλα εκείνα που περικλείονται στο όραμα της Π.Ε.Α.Ν.Δ.: Πιστεύω, Ελπίζω, Αγωνίζομαι, Νικάω το Διαβήτη.

Το τραγούδι, μετά την κυκλοφορία του στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, θα συμπεριληφθεί στη νέα δισκογραφική δουλειά της κ. Μελίνας Ασλανίδου, η οποία θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2021.

Η συγκεκριμένη δράση έρχεται να καλύψει μια μεγάλη ανάγκη στη χώρα μας, όπου η έρευνα για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 υστερεί σε σημαντικό βαθμό, παρά το γεγονός ότι υπάρχει πληθώρα αξιόλογων ερευνητών που ασχολούνται με τη νόσο. Όραμά μας είναι το τραγούδι αυτό να αποτελέσει το εφαλτήριο για τη βελτίωση της πρόληψης και αντιμετώπισης του Διαβήτη τύπου 1.

Ο Στόχος μας

Στόχος όλων όσων συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, είναι το τραγούδι να μπει στις καρδιές μικρών και μεγάλων και να αποτελέσει την αφορμή ώστε να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό για τη χρηματοδότηση ενός ερευνητικού προγράμματος με αντικείμενο το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά και τους εφήβους.

Η προκήρυξη για την κατάθεση προτάσεων έχει ήδη αποσταλεί από την Π.Ε.Α.Ν.Δ. σε ερευνητικά κέντρα. Προσδοκία μας είναι το τραγούδι να αγαπηθεί από όλες τις ηλικίες, να το ακούσουν και να το τραγουδήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.

Η  Προκήρυξη του ερευνητικού προγράμματος έχει ήδη αποσταλεί από την Π.Ε.Α.Ν.Δ.:

  1. Στους φορείς: Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (Ε.Δ.Ε.), Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος
  2. Στα ερευνητικά κέντρα των: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών, Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ, Ίδρυμα Φλέμινγκ, Δημόκριτος, Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, και  
  3. Στα Πανεπιστήμια: Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Πατρών, Λαρίσης στις σχολές Ιατρικής, Βιολογίας και Νοσηλευτικής.  

Επίσης θα αναρτηθεί στη ιστοσελίδα της ΠΕΑΝΔ, τα socialmedia που διαθέτει και στο περιοδικό Νεανικός Διαβήτης-ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ.

Το αντικείμενο της έρευνας θα εστιάζει στους τομείς: διάγνωση, πρόληψη,  φαρμακολογία (νέες τεχνικές ινσουλινοθεραπείας), γενετική, επιδημιολογία, θεραπευτική αντιμετώπιση, επιπλοκές (πρόληψη, μηχανισμοί, επιδημιολογικά δεδομένα).

Στήριξε κι εσύ

Επιθυμία μας είναι να μάθουν όλοι τα λόγια του τραγουδιού και να το σιγοτραγουδούν, καθώς δημιουργήθηκε για έναν πραγματικά υπέροχο σκοπό, τη βελτίωση της υγείας, περίθαλψης και ποιότητας ζωής των ατόμων με Διαβήτη τύπου 1. Ας ενωθούμε λοιπόν όλοι μαζί, ας γίνουμε όλοι συμμέτοχοι στην καταπολέμηση του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.

Πώς μπορείτε να συμβάλλετε κι εσείς στο σκοπό μας:

  • Δείτε το videoclip στο PanikYouTube, στη ροή του PanikTV (μέσω CosmoteTV), στα socialmedia της PanikRecords,στο site & τα socialmedia της Π.Ε.Α.Ν.Δ.
  • Σκανάρετε το QR code του τραγουδιού στην αφίσα του τραγουδιού που θα αναρτηθεί σε πολλά σημεία, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
  • Κάντε μια δωρεά (από 1 ευρώ).
  • Ακούστε το τραγούδι όσες περισσότερες φορές μπορεί καθένας, καθώς όλα τα έσοδα από την ακρόαση του τραγουδιού θα δοθούν από την Panik Records στην Π.Ε.Α.Ν.Δ.

Μην ξεχάσετε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο Facebook και τα socialmedia, για να διαδώσετε το μήνυμα και να στηρίξουν κι αυτοί το σημαντικό αυτό σκοπό.

Λίγα Λόγια για την Π.Ε.Α.Ν.Δ. 

Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) είναι σωματείο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1983 από τον διακεκριμένο Ομότιμο Καθηγητή Παιδιατρικής κ. Χρήστο Σπ. Μπαρτσόκα και έκτοτε βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των παιδιών και νέων με Διαβήτη τύπου 1 και των οικογενειών τους, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας συνεχώς πολυάριθμες δράσεις, ενέργειες και προγράμματα υποστήριξης και εκπαίδευσης των πασχόντων, καθώς και ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου σχετικά με τη νόσο.

Πιστή στο όραμά της, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της πανελλαδικά σε περισσότερα από 4.000 παιδιά και νέους με ΣΔτ1, με κύριο σκοπό τη βελτίωση της υγείας, περίθαλψης, διαβίωσης και ποιότητας ζωής τους,ώστε να μπορούν να βιώνουν μία καθημερινότητα χωρίς διακρίσεις και να οραματίζονται με αισιοδοξία το μέλλον τους.

Είναι μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας «Ε.ΣΥ.Ν.» και οι πόροι της προκύπτουν αποκλειστικά από ιδιωτικές δωρεές και χορηγίες, καθώς και από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Τα έσοδα που συγκεντρώνονται κατά διαστήματα από δράσεις διατίθενται για την προσφορά πολύτιμων υπηρεσιών και αγαθών στα ίδια τα παιδιά με ΣΔτ1 και τις οικογένειές τους.

Περισσότερα για την Π.Ε.Α.Ν.Δ. ΕΔΩ 

Επικοινωνία ΕΔΩ  

Πώς μπορείτε να στηρίξετε την Π.Ε.Α.Ν.Δ. ΕΔΩ 

Τι είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη χρόνια πάθηση παγκοσμίως. Ο αυτοάνοσος τύπος της νόσου (ΣΔ τύπου 1) ονομάστηκε νεανικός διαβήτης, επειδή το 90% των περιστατικών εμφανίζεται στην παιδική και εφηβική ηλικία, με μέση ηλικία εμφάνισης τα 14 έτη. Τα παιδιά που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 αυξάνονται κατά 3% ετησίως και η νόσος εκδηλώνεται σε όλο και μικρότερες ηλικίες.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1 (ΣΔτ1) είναι μια πάθηση με αυτοάνοση αιτιολογία, δηλαδή ο ίδιος ο οργανισμός μέσω αντισωμάτων που παράγει επιτίθεται και καταστρέφει τα ινσουλινοπαραγωγά Β-κύτταρα του παγκρέατος, με αποτέλεσμα να υπάρχει ελάχιστη ή μηδενική έκκριση ινσουλίνης για την κάλυψη των βασικών αναγκών και το μεταβολισμό των τροφών και, ως εκ τούτου, να γίνεται αναγκαία η λήψη ινσουλίνης εξωγενώς. 

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF), το 2019, πάνω από 1,1 εκατ. παιδιά και έφηβοι παγκοσμίως είχαν διαγνωστεί με ΣΔτ1. Στατιστικά, μεταξύ των περιπτώσεων διαβήτη, το 10% αφορά ΣΔ τύπου 1, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί τα προσεχή χρόνια. Στην Ελλάδα, περίπου 80-90.000 πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1. Ετησίως, περισσότερα από 120 παιδιά διαγιγνώσκονται με ΣΔτ1 στη χώρα μας, αριθμός που φαίνεται να αυξάνεται συνεχώς.

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ., η Panik Records, ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους, η εκπληκτική ερμηνεύτρια Μελίνα Ασλανίδου και ο  στιχουργός  μεγάλων επιτυχιών Θάνος Παπανικολάου «συμμαχούν» και ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό: τη συγκέντρωση πόρων για την ενίσχυση  ερευνητικού προγράμματος για το ΣΔτ1.

Το τραγούδι  «ΖΩ ΤΗ ΖΩΗ» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας της Π.Ε.Α.Ν.Δ. «Ζω τη ζωή, μ΄ ένα τραγούδι!».

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την καρδιά μας σε όλους εσάς, που ενώσατε τις δυνάμεις σας μαζί μας, εκφράζοντας την αγάπη για τη ζωή, τα όνειρα και τα δικαιώματα των παιδιών με διαβήτη τύπου 1.  

Η καμπάνια τελεί υπό την αιγίδα: 
Του Δήμου Αθηναίων 

Ζω τη Ζωή, μ’ ένα τραγούδι! by Πανελλήνια Ένωση Αγώνος Κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ) – supportmazi.gr

Total
27
Shares
Σχετικά άρθρα
αναπηρικά επιδόματα
Περισσότερα

Στις 25 κάθε μήνα θα καταβάλλονται από εδώ και στο εξής από τον ΟΠΕΚΑ τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα. Τον Μάιο θα καταβληθούν στις 24.

Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ανακοίνωσε ότι τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα θα καταβάλλονται…
συνάντηση με το υπουργείο υγείας ζητά η ποσασσδια
Περισσότερα

Συνάντηση με το νέο Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και το νέο Υφυπουργό Υγείας, Βασίλειο Κοντοζαμάνη, ζητά με επιστολή η ΠΟΣΑΣΣΔΙΑ

Επιστολή με θέμα: «Αίτημα συνάντησης με στόχο την ενημέρωσή σας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από…