Πρωτοποριακές πρωτοβουλίες του Τομέα Διαβήτη, της Bayer

Πρωτότυπες πρωτοβουλίες υποστήριξε ο Τομέας Διαβήτη της Bayer, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.

Ο Τομέας Διαβήτη της Bayer, με στόχο να βρίσκεται πάντα κοντά στα άτομα με διαβήτη στηρίζοντας δράσεις που προάγουν την εκπαίδευση και την πρόληψη, υποστήριξε πρωτότυπες πρωτοβουλίες που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.

Συγκεκριμένα, στήριξε την πρωτοποριακή, σε παγκόσμιο επίπεδο, τριήμερη εκδήλωση της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη) με το Διαβητικό Χωριό, με την παροχή μετρητών σακχάρου για τις δωρεάν μετρήσεις καθώς και με τη διάθεση ενημερωτικού υλικού. Επιπλέον, μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η πρωτοβουλία του Τομέα Διαβήτη της Bayer, με τη δημιουργία του Διαβητικού Δέντρου, διαθέτοντας έτσι ένα χώρο έκφρασης σε όλους όσοι επισκέφτηκαν το Διαβητικό Χωριό, ώστε να μοιραστούν τις σκέψεις και τις ευχές τους για μια καλύτερη ζωή με τον διαβήτη.

Στην τριήμερη εκδήλωση στο Πεδίον του Άρεως, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, καθώς και πολλών Ιατρικών Επιστημονικών Φορέων, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πλήθος δρώμενων όπως να αθληθούν, να ενημερωθούν σε θέματα που αφορούν τη διατροφή, να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες, να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια στον ειδικό παιδότοπο και σε πολλές ακόμα δραστηριότητες.

Επιπλέον, στήριξε τις δωρεάν μετρήσεις και την ενημέρωση του κοινού που οργάνωσε το Κέντρο Διάγνωσης και Πρόληψης ’γυναίκας υγεία’, με τη διάθεση μετρητών σακχάρου, καθώς και σχετικού ενημερωτικού/ εκπαιδευτικού υλικού. Στο Golden Hall, τo κέντρο ’γυναίκας υγεία’ είχε δημιουργήσει έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι δωρεάν μετρήσεις και η ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τον διαβήτη. Κύριο μέλημα η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η βελτίωση του τρόπου ζωής των ατόμων με διαβήτη και όχι μόνο.

Τέλος, ο Τομέας Διαβήτη της Bayer στήριξε με την παροχή μετρητών σακχάρου και την ενέργεια της Επιτροπής Ενημέρωσης & Δράσης για τον Διαβήτη & Παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών στην πλατεία της Δάφνης. Οι επισκέπτες μπόρεσαν να ενημερωθούν για θέματα σχετικά με την διατροφή των διαβητικών, τη σημασία της άθλησης ενώ έγινε και προβολή υλικού με τα έργα και τη δράση των LIONS στον Ελλαδοκυπριακό και διεθνή χώρο. Την ενημέρωση πλαισίωσαν γυμναστικές επιδείξεις και η παροχή γλυκισμάτων εδικά προσαρμοσμένων στη διατροφή των ατόμων με διαβήτη.

Πηγή: http://www.iatronet.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
επιστολή προς την υπουργό διοικητικής ανασυγκρότησης
Περισσότερα

Οι μετατάξεις στην εργασία και οι ημέρες ειδικής άδειας λόγω υγείας στο επίκεντρο της επιστολής που απέστειλε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ προς την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Την ανάγκη τα άτομα με διαβήτη που εργάζονται στο δημόσιο τομέα να συμπεριληφθούν στις διατάξεις για μετάταξη λόγω…

Εξέταση αίματος θα εντοπίζει πολλές μορφές καρκίνου

Μια απλή εξέταση αίματος που ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ θα είναι αρκετή για να εντοπίσει μερικές μορφές καρκίνου, αλλά και για να παρακολουθούν οι γιατροί το πώς αντιδρά ο οργανισμός στη θεραπεία που του χορηγείται.