Ποια είναι τα συμπτώματα της εποχικής γρίπης και πώς θα προστατευθείς από αυτήν;

Με τα περιστατικά της γρίπης να έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, να τι πρέπει να προσέξουμε και αυτόν τον χειμώνα
Με τα περιστατικά της γρίπης να έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, να τι πρέπει να προσέξουμε και αυτόν τον χειμώνα

Ένα νέο κύμα γρίπης ξέσπασε πρόσφατα στην Ευρώπη και σύμφωνα με τους ειδικούς αναμένεται να είναι σφοδρότερο από τα προηγούμενα χρόνια. Με την κυκλοφορία των στελεχών να είναι αυξημένη, να ποια συμπτώματα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αντιστοιχούν στη γρίπη και τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευθούμε από την έλευσή της.

Τα βασικά συμπτώματα της γρίπης

Πυρετός ή κρυάδες

Πόνοι στο σώμα

Βήχας

Πονόλαιμος

Πονοκέφαλος

Μπούκωμα ή συνάχι

Κόπωση

Ειδικά στην περίπτωση των παιδιών παρατηρούνται στομαχικά προβλήματα και διάρροια. Σε αντίθεση με το κρύωμα, η γρίπη εμφανίζεται πολύ ξαφνικά, χωρίς κάποια προηγούμενη ένδειξη.

Μέτρα προστασίας από την γρίπη

Το τακτικό πλύσιμο των χεριών μας (για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα τη φορά) και η χρήση της μάσκας όπου αυτή χρειάζεται, το φτέρνισμα και το βήξιμο σε χαρτομάντηλο ή στον αγκώνα μας και η αποφυγή των χεριών στο πρόσωπο, είναι μικρά αλλά άκρως σημαντικά μέτρα πρόληψης για τη γρίπη. Το εμβόλιο της γρίπης συνίσταται επίσης από ειδικούς να γίνεται κάθε χρόνο, ιδιαίτερα στους πληθυσμούς αυξημένου κινδύνου. Η γενική συμβουλή είναι να εμβολιαστούν για τη γρίπη οι άνω των 60, έγκυοι και άνθρωποι που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως το άσθμα, ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και τα προβλήματα στον πνεύμονα. Για πιο προσωποποιημένες οδηγίες, συμβουλευόμαστε τον οικογενειακό γιατρό μας που διαθέτει όλο το ιατρικό ιστορικό μας.

Ποια είναι τα συμπτώματα της εποχικής γρίπης και πώς θα προστατευθείς από αυτήν; – AllYou.gr

Total
4
Shares
Σχετικά άρθρα