Έξυπνα tips για να βάλεις την πρωινή άσκηση στην καθημερινότητά σου

Τricks για να γίνεις πρωινός τύπος στη γυμναστική, αλλάζοντας το σώμα σου μια για πάντα

Οι άνθρωποι που ξεκινούν τη µέρα τους µε γυµναστική νιώθουν μεγαλύτερη ευεξία και κρατιούνται σε φόρμα πολύ περισσότερο από όσους επιλέγουν η σχετική ρουτίνα τους να ξεκινά τις απογευματινές ώρες. Αν λοιπόν έχεις ελεύθερο χρόνο νωρίς το πρωί και επιθυμείς την έξτρα ενεργητικότητα που θα σου φέρει ο πρωινή άσκηση με τις ενδορφίνες που αυτή απελευθερώνει στο σώμα μας, δες πώς μπορείς να τη βάλεις για τα καλά στη ζωή σου.

Ξεκίνα με χαλαρούς όρους

Βάλε ως στόχο να ασκείσαι µία ή δύο φορές την εβδοµάδα κατά τις πρωινές ώρες. Βεβαιώσου ότι, όταν έχεις πρωινή προπόνηση, το προηγούµενο βράδυ θα κοιµηθείς σχετικά νωρίς, ώστε να είσαι ξεκούραστη το πρωί που θα πρέπει να τα δώσεις όλα.

Οργανώσου σωστά

Βγάλε τα ρούχα, τα παπούτσια και το παγούρι µε το νερό σου από το βράδυ ώστε να ελαχιστοποιήσεις τις δικαιολογίες και να βεβαιωθείς πως θα είσαι πολύ γρήγορα έτοιµη για να ξεκινήσεις. Η οργάνωση από το βράδυ διευκολύνει στο να μην πεις «άστο για την επόμενη».

Κλείσε ραντεβού για γυμναστική

Όταν ξέρεις πως σε περιµένει ο γυμναστής ή η κολλητή σου φίλη για άσκηση, δεν είναι εύκολο να την αναβάλεις για την επόμενη φορά. Επιπλέον, το να ξέρεις ότι θα γυμναστείς με παρέα σου δίνει κίνητρο.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου

Καθώς χρειάζεται να ρυθµίσεις από την αρχή το βιολογικό σου ρολόι στο να αποδίδει σε τόσο έντονες κινήσεις από τις πρωινές ώρες, θα χρειαστούν 3-4 εβδοµάδες µέχρι να νιώθεις φυσιολογικό το πρωινό τρέξιµο ή οποιαδήποτε άλλη προπόνηση επιλέγεις. Το τέλος της άνοιξης ή η αρχή του φθινοπώρου είναι η ιδανική περίοδος για να ξεκινήσεις, καθώς ο καιρός και το περισσότερο φως θα σταθούν σύµµαχοί σου στην προσπάθεια αλλαγής της καθημερινότητας.

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα
γυμναστική2
Περισσότερα

Η γυμναστική μπορεί να μετατρέψει το «κακό» λίπος σε «καλό»

Οι ερευνητές του Διαβητολογικού Κέντρου «Joslin» θέλησαν να μελετήσουν πως το καφέ λίπος επηρεάζει τον τρόπο που ο οργανισμό χρησιμοποιεί τη γλυκόζη και έτσι μεταμόσχευσαν λίπος από τα τρωκτικά που είχαν κάνει γυμναστική σε παχύσαρκα ποντίκια που έκαναν καθιστική ζωή

walking
Περισσότερα

Το περπάτημα προλαμβάνει τον διαβήτη

Όσοι ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου να εμφανίσουν διαβήτη, αλλά περπατούν καθημερινά, έχουν λιγότερες πιθανότητες τελικά να νοσήσουν σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν καμία σωματική δραστηριότητα,