Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν!
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
0 ΩΡΕΣ 55 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 κονσέρβες (περίπου 425 γρ.) ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1/2 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο μαϊντανό
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένος άνηθος
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού νιφάδες ξερού κρεμμυδιού
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι σχοινόπρασο ξερό
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
Εναλλακτικά καρυκεύματα: γλυκιά πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΦΟΥΡΝΟ:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 και σκουπίζετε, στεγνώνετε τα ρεβίθια πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Απλώνετε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο ταψί σε ομοιόμορφη στρώση. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, 30 λεπτά.
Μεταφέρετε προσεκτικά τα ζεστά ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ρίξτε τα ρεβίθια με λάδι και τα καρυκεύματα. Απλώστε ξανά στο ταψί και ψήστε για 5 λεπτά ακόμα.
Αφήνετε τα ρεβίθια να κρυώσουν στο ταψί.
ΓΙΑ ΦΡΙΤΕΖΑ ΑΕΡΟΣ:
Στεγνώστε τα ρεβίθια πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα ρεβίθια με το λάδι και τα καρυκεύματα.
Ψήνετε στους 190° μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 15 λεπτά.