Σνίτσελ, φασολάκια και λεμόνι: ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο με λίγους υδατάνθρακες!
Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 278/μερίδα
Υδατάνθρακες: 12g/μερίδα
Απαιτούμενος χρόνος: 25’
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να τα χτυπήσει για να γίνουν λεπτά)
1 κ.γ. μουστάρδα τύπου Dijon
¼ φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ φρέσκα φασολάκια
χυμός από 1 λεμόνι + 1 λεμόνι σε φέτες
1 κ.γ. κάππαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Αλείφετε κάθε φιλέτο με μουστάρδα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζετε με φρυγανιά και από τις δύο πλευρές ομοιόμορφα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και βάζετε τα φιλέτα. Ψήνετε για περίπου 8 λεπτά (ή αναλόγως την κουζίνα σας, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο), γυρίζοντας τα φιλέτα μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και ψήστε τα φασολάκια για περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε τις φέτες λεμόνι, το χυμό λεμονιού και την κάππαρη. Ψήστε για άλλο ένα λεπτό και σερβίρετε με το κοτόπουλο.
Σχετικά άρθρα
Κουλουράκια με βότανα
Εύκολα, αρωματικά κουλούρια ιδανικά για σνακ… Χρήσιμες Πληροφορίες Μερίδες: 12 Απαιτούμενος Χρόνος: 15′ Βαθμός δυσκολίας: 2/5 Κόστος: 1/5 Υλικά…
Μεσογειακές γαρίδες με ντομάτες και κόκκινο κρεμμύδι
Αρώματα και γεύση καλοκαιριού σε ένα πιάτο για κάθε εποχή
Pancakes πρωτεΐνης με σπανάκι και βρώμη
Τον τελευταίο καιρό έχoυμε μια εμμονή με τα πρωινά pancakes. Πριν ξεκινήσετε να τρέχετε στους λόφους και τα γήπεδα,…
Μαροκάνικο tagine με ψάρι
Χρήσιμες Πληροφορίες Μερίδες: 6 Θερμίδες: 289 / μερίδα Υδατάνθρακες: 11g / μερίδα Πρωτεΐνη: 38 g / μερίδα Χοληστερόλη:…