Σνίτσελ, φασολάκια και λεμόνι: ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο με λίγους υδατάνθρακες!
Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 278/μερίδα
Υδατάνθρακες: 12g/μερίδα
Απαιτούμενος χρόνος: 25’
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να τα χτυπήσει για να γίνουν λεπτά)
1 κ.γ. μουστάρδα τύπου Dijon
¼ φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ φρέσκα φασολάκια
χυμός από 1 λεμόνι + 1 λεμόνι σε φέτες
1 κ.γ. κάππαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Αλείφετε κάθε φιλέτο με μουστάρδα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζετε με φρυγανιά και από τις δύο πλευρές ομοιόμορφα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και βάζετε τα φιλέτα. Ψήνετε για περίπου 8 λεπτά (ή αναλόγως την κουζίνα σας, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο), γυρίζοντας τα φιλέτα μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και ψήστε τα φασολάκια για περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε τις φέτες λεμόνι, το χυμό λεμονιού και την κάππαρη. Ψήστε για άλλο ένα λεπτό και σερβίρετε με το κοτόπουλο.
Σχετικά άρθρα
Μεσογειακές γαρίδες με ντομάτες και κόκκινο κρεμμύδι
Αρώματα και γεύση καλοκαιριού σε ένα πιάτο για κάθε εποχή
Σπιτικό παγωτό με ανανά
Σπιτικό παγωτό, με γεύση ανανά: μια δροσιστική πρόταση, που συνοδεύει χωρίς τύψεις τα καλοκαίρια μας, και όχι μόνο!
Μπιφτέκια ρεβίθιών
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 271 θερμίδες, 5 γρ. λίπος, 48 γρ. υδατανθράκων, 11 γρ. πρωτεΐνη. Συστατικά 425 γρ. βρασμένα ρεβίθια 1/3 φλιτζανιού…
Απολαυστική συνταγή με γαρίδες, πέστο και κινόα
Ένα υγιεινό και θρεπτικό μπολ που θα σε χορτάσει απόλαυση