Πέντε τρόποι για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά, σύμφωνα με τους ειδικούς

λίπος στην κοιλιά

Αν και είναι δύσκολο να μειωθεί το λίπος στην κοιλιά μεμονωμένα (ή σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος) υπάρχουν 5 τρόποι που προτείνονται από ειδικούς που μπορεί να βοηθήσουν με εύκολο και κυρίως υγιεινό τρόπο να μειωθεί η περιφέρεια της κοιλιάς.

Το κοιλιακό λίπος άλλωστε είναι γνωστό άλλωστε ότι σχετίζεται με πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας, και επομένως η μείωσή του ίσως -σε πολλές περιπτώσεις- να είναι και επιβεβλημένη.

1.Κόψτε τα βραδινά τσιμπολογήματα

«Η έρευνα έχει δείξει ότι το να τρως σύμφωνα με το ρολόι του σώματος και τους φυσικούς κιρκάδιους ρυθμούς βοηθά στη μείωση της αποθήκευσης λίπους», λέει η εγγεγραμμένη διαιτολόγος Elizabeth Ward, συν-συγγραφέας του The Menopause Diet Plan: A Natural Guide to Hormones, Health and Happiness και συμπληρώνει: «Το να τρώει κάποιος νωρίτερα την ημέρα, όταν το οργανισμός του είναι πολύ καλύτερος στην επεξεργασία των τροφίμων, θα βοηθήσει πιο εύκολα να ελέγξει το βάρος του. Αν στρέψει την πρόσληψη θερμίδων αργότερα μέσα στην ημέρα, θα είναι δύσκολο να αποτραπεί η αύξηση του σωματικού βάρους».

Μάλιστα, εξηγεί ότι πρόκειται για μια ορμονική απόκριση που σχετίζεται με την ινσουλίνη, η οποία κάνει καλύτερη δουλειά νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

2.Εξετάστε προσεκτικά τους υδατάνθρακες


Ενώ το διατροφικό λίπος έχει γίνει κακό με τα χρόνια, είναι πιο πιθανό οι υδατάνθρακες να είναι οι υπεύθυνοι μιας αυξανόμενης περιφέρειας μέσης.

«Υπάρχει μια γενική παρεξήγηση μεταξύ των ανθρώπων που έχουν προβλήματα χοληστερόλης ότι οφείλεται απλώς στην κατανάλωση λίπους», λέει ο παθολόγος Spencer Kroll, M.D., ο οποίος ειδικεύεται στις ασθένειες της χοληστερόλης και των λιπιδίων στο ιδιωτικό του ιατρείο στο Marlboro του New Jersey. «Η υπερκατανάλωση υδατανθράκων και επεξεργασμένων τροφίμων είναι οι πρωταρχικοί παράγοντες που συμβάλλουν στη συσσώρευση κοιλιακού λίπους. Έχω περάσει χρόνια προσπαθώντας να αλλάξω τις ιδέες των ανθρώπων ότι δεν είναι μόνο το παγωτό και τα βαριά κομμάτια κρέατος -είναι πραγματικά η τροποποίηση των υδατανθράκων».

Δεν χρειάζεται απαραίτητα κάποιος να ακολουθεί ένα στυλ διατροφής με χαμηλούς υδατάνθρακες, αλλά είναι καλή ιδέα να μειώσει την κατανάλωση απλών υδατανθράκων, όπως φυσικών χυμών. Αντ ‘αυτού, οι υδατάνθρακες καλό είναι να συνοδεύονται επίσης από φυτικές ίνες όπως λαχανικά, φασόλια, όσπρια και δημητριακά ολικής αλέσεως. «Στόχος η κατανάλωση τουλάχιστον 25 έως 30 γραμμαρίων φυτικών ινών την ημέρα» συνιστά ο Ward.

«Το άμυλο μπορεί να είναι σαν καύσιμο πυραύλων για να προκαλέσει αντίσταση στην ινσουλίνη» λέει ο Δρ Κρολ. Όταν το σώμα δεν ανταποκρίνεται καλά στην ινσουλίνη, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε Προδιαβήτη και Διαβήτη τύπου 2.

3.Ασχοληθείτε με προπόνηση Cardio και Strength

Η άσκηση είναι βασικό συστατικό στην απώλειας βάρους, μαζί και του λίπους στην κοιλιά. Ένας συνδυασμός προπόνησης με αντιστάσεις και αερόβιας δραστηριότητας μπορεί να δώσει τα περισσότερα οφέλη.

Η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη σχετικά με τη βέλτιστη ένταση και διάρκεια άσκησης, αλλά ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι να ακολουθήσει κάποιος τη σύσταση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για 150 λεπτά μέτριας έντασης αερόβια δραστηριότητα (γρήγορο περπάτημα και ήπιες βόλτες με ποδήλατο) ή 75 λεπτά έντονη δραστηριότητα (όπως τρέξιμο και μπάσκετ) την εβδομάδα, μαζί με τουλάχιστον δύο ημέρες δραστηριοτήτων μυϊκής ενδυνάμωσης.

4.Γεμίστε το πιάτο σας με πρωτεΐνη


«Η συμπερίληψη άπαχης πρωτεΐνης στο πιάτο κάθε φορά που τρώμε μας βοηθά να αισθανόμαστε χορτάτοι. Στόχος η κατανάλωση τουλάχιστον 20 έως 30 γραμμαρίων πρωτεΐνης με κάθε γεύμα και 10 γραμμαρίων πρωτεΐνης με κάθε σνακ» συνιστά η Ward. «Οι άνθρωποι που παίρνουν αρκετή πρωτεΐνη νιώθουν πολύ ικανοποιημένοι και δεν αναζητούν επεξεργασμένους υδατάνθρακες -τσιπς, μπισκότα, κέικ, καραμέλες- ή τροφές που έχουν τρανς λιπαρά όπως τα αρτοσκευάσματα που θα αγοράζατε σε ένα αρτοποιείο ή τηγανητές πατάτες» συμπληρώνει.

5.Δώστε προτεραιότητα στον καλό ύπνο


Ακριβώς όπως ένας κακός ύπνος μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την ημέρα, έτσι και ένα ιστορικό κακού ύπνου μπορεί να ανακατέψει πολλές άλλες πτυχές της ζωής -και μία από αυτές μπορεί να είναι απλώς το λίπος στην κοιλιά.

Μια μελέτη στο Sleep διαπίστωσε ότι η συστηματική καταγραφή λιγότερο από πέντε ωρών ύπνου τη νύχτα σχετίζεται με σημαντική αύξηση τόσο της συσσώρευσης σπλαχνικού όσο και υποδόριου λίπους σε ενήλικες κάτω των 40 ετών.

«Ο κακός ύπνος έχει συνδεθεί με τη συσσώρευση σωματικού λίπους, καθώς και με την αντίσταση στην ινσουλίνη», λέει ο Δρ Κρολ. «Η καλύτερη ποιότητα και ποσότητα ύπνου και η μείωση του στρες μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια λίπους».

Με πληροφορίες από το forbes

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα