Ποια είναι τα 10 πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας στον σύγχρονο κόσμο – Σε ποια θέση είναι ο Διαβήτης

Ποια είναι τα 10 πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας στον σύγχρονο κόσμο - Σε ποια θέση είναι ο Διαβήτης

Σχεδόν πρώτος είναι ο Διαβήτης, ανάμεσα στα 10 πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας του σύγχρονου κόσμου. Ποια πάθηση όμως είναι η πρώτη, την οποία μπορεί να αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος ακόμα και χωρίς να το γνωρίζει;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, το fortunegreece κατέγραψε τα 10 συχνότερα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σήμερα.

10.Εγκεφαλικό

Το εγκεφαλικό συμβαίνει όταν διακόπτεται η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, είτε από απόφραξη είτε από ρήξη σε ένα αιμοφόρο αγγείο. Είναι μια επείγουσα ιατρική κατάσταση που απαιτεί άμεση θεραπεία και μπορεί να προκαλέσει μόνιμη εγκεφαλική βλάβη ή θάνατο.

9.Καρκίνος

Ο καρκίνος είναι μια ομάδα ασθενειών που χαρακτηρίζονται από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη και εξάπλωση μη φυσιολογικών κυττάρων στο σώμα. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι καρκίνου και μπορούν να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του σώματος.

8.Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια

Η ΧΑΠ είναι μια εξελισσόμενη πνευμονοπάθεια που δυσκολεύει την αναπνοή. Συνήθως προκαλείται από το κάπνισμα ή την έκθεση σε ρύπους και μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια βρογχίτιδα και εμφύσημα.

7.Άσθμα

Το άσθμα είναι μια χρόνια πάθηση του αναπνευστικού που προκαλεί φλεγμονή και στένωση των αεραγωγών, δυσκολεύοντας την αναπνοή. Μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιών, της άσκησης και του στρες.

6.Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι μια διαταραχή της ψυχικής υγείας που μπορεί να προκαλέσει επίμονα συναισθήματα θλίψης, απελπισίας και έλλειψη ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που κάποτε ήταν ευχάριστες. Μπορεί επίσης να προκαλέσει σωματικά συμπτώματα όπως κόπωση, αλλαγές στην όρεξη και διαταραχές ύπνου.

5.Αρθρίτιδα

Η αρθρίτιδα είναι μια πάθηση που προκαλεί φλεγμονή και δυσκαμψία στις αρθρώσεις. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι αρθρίτιδας, συμπεριλαμβανομένης της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

4.Καρδιοπάθεια

Η καρδιακή νόσος αναφέρεται σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις που μπορεί να επηρεάσουν την καρδιά, συμπεριλαμβανομένων της στεφανιαίας νόσου, των αρρυθμιών και της καρδιακής ανεπάρκειας. Είναι η κύρια αιτία θανάτου σε πολλές χώρες

3.Υψηλή αρτηριακή πίεση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπέρταση εμφανίζεται όταν η δύναμη του αίματος που πιέζει τα τοιχώματα των αρτηριών σας είναι σταθερά πολύ υψηλή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και άλλα προβλήματα υγείας.

2.Διαβήτης

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας χρησιμοποιεί τη γλυκόζη (ζάχαρη) για ενέργεια. Υπάρχουν δύο τύποι διαβήτη, ο Τύπος 1 και ο Τύπος 2, και οι δύο μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία.

1.Παχυσαρκία

Πρόκειται για μια κατάσταση όπου ένα άτομο έχει υπερβολικό σωματικό λίπος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα