Η β- καροτίνη μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Η Β- καροτίνη, η οποία είναι το συστατικό που χαρίζει στα φρούτα και τα λαχανικά το χρώμα τους, μειώνει τον κίνδυνο προσβολής από διαβήτη τύπου 2, εάν υπάρχει γενετική προδιάθεση, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.
Ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν κι άλλες έρευνες για να διαπιστωθεί αν η β- καροτίνη και η βιταμίνη Ε όντως προλαμβάνουν το διαβήτη τύπου 2.
Το 2010, δύο ερευνητές, ο Chirag Patel, PhD και ο Atul Butte, MD, PhD, σύγκριναν ανθρώπους που είχαν υψηλό ζάχαρο, το οποίο είναι ενδεικτικό του διαβήτη τύπου 2, με δύο ομάδες που εκτέθηκαν σε περιβαλλοντικές ουσίες. Αυτή η ανάλυση βρήκε πέντε περιβαλλοντικές/ φυσικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένης της β- καροτίνης, που επηρέαζαν τα επίπεδα κινδύνου από το διαβήτη τύπου 2.
Τώρα, οι δύο ερευνητές και οι συνεργάτες τους διεξάγουν έρευνα σε ποντίκια για να διαπιστώσουν αν οι ουσίες β- καροτίνη και γ- τοκοφερόλη από μόνες τους μπορούν να αποτρέψουν την επιτάχυνση της εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Μέχρι να αποδειχθεί όμως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να πούμε με βεβαιότητα αν ισχύει αυτό. Ωστόσο, επειδή η β- καροτίνη και τα άλλα καροτενοειδή έχουν συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου ή άλλων ασθενειών, καλό θα ήταν να τρώτε κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά έτσι κι αλλιώς.
 
 
 
 

 

Croati;ean

 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Ευκολία, εγκυρότητα κι ασφάλεια: ό,τι χρειάζονται από ένα σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης αίματος τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2

Πώς να κάνετε την καθημερινότητά σας πιο εύκολη με ένα εύχρηστο και ακριβές σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης αίματος

Δωρεάν εξετάσεις για διαβήτη στο Ηράκλειο Κρήτης

Την ευκαιρία να υποβληθούν σε δωρεάν εξετάσεις και να μάθουν εάν πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και δεν το γνωρίζουν ή εάν έχουν διαβήτη και είναι καλά ρυθμισμένοι, θα έχουν το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 οι κάτοικοι του Ηρακλείου Κρήτης