«Ζω χωρίς να σε φοβάμαι»: Η πρώτη ταινία μικρού μήκους για τον Διαβήτη

«Ζω χωρίς να σε φοβάμαι»: Η πρώτη ταινία μικρού μήκους για τον Διαβήτη

Η ταινία έχει κεντρικό ήρωα τον Ετεοκλή, ο οποίος εξηγεί στην κόρη του πώς βίωνε και αντιμετώπιζε στην παιδική του ηλικία τα προβλήματα που του δημιουργούσε ο Διαβήτης.

Ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας διοργανώνει εκδήλωση για το Σακχαρώδη Διαβήτη στις 16 Ιουνίου 2023 και ώρα 17:30 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελίδων 19 & Πειραιώς 144).

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκδήλωση θα έχει η προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Ζω χωρίς να σε φοβάμαι», που δημιουργήθηκε από τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Γλυκιά Ζωή», σε συνεργασία με την σεναριογράφο-σκηνοθέτρια Ελένη Βασιλοπούλου. Στην ταινία συμμετέχει ο γνωστός ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης καθώς και ηθοποιοί από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία μικρού μήκους στην Ελλάδα για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Στόχος των δημιουργών της είναι να ευαισθητοποιηθεί το κοινό, είτε πάσχει από Διαβήτη είτε όχι και να ενημερωθεί ότι ο Διαβήτης είναι ένας τρόπος ζωής όπου μπορεί να μην τον επιλέγεις αλλά θα πρέπει να τον υιοθετήσεις για να ζήσεις καλύτερα με αυτόν.

Η ταινία

Η ταινία έχει κεντρικό ήρωα τον Ετεοκλή, ο οποίος εξηγεί στην κόρη του πώς βίωνε και αντιμετώπιζε στην παιδική του ηλικία τα προβλήματα που του δημιουργούσε ο Διαβήτης. Με τρόπο τρυφερό, ο ενήλικας ήρωας συναντά τον έφηβο εαυτό του, τον ενθαρρύνει, τον στηρίζει και συζητάνε για όλα εκείνα τα θέματα που απασχολούν τον έφηβο Ετεοκλή.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει η ταινία είναι πως οι άνθρωποι που ζουν με Σακχαρώδη Διαβήτη δεν είναι “άρρωστοι”, απλά αντιμετωπίζουν μια δυσκολία και το μόνο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να τους στηρίζουμε. Η ζωή μπορεί να έχει τις δυσκολίες της, αλλά στο τέλος σου αφήνει μια γλυκιά γεύση.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν διακεκριμένοι ομιλητές, οι οποίοι, μετά την προβολή της ταινίας, θα μιλήσουν για την διαφορετική καθημερινότητα του ατόμου με Σακχαρώδη Διαβήτη, την εφηβεία και τις προκλήσεις της, το ρόλο της νέας τεχνολογίας στην καλύτερη ρύθμιση του πάσχοντα, την πίστη στην φιλία και την αποδοχή, καθώς και για τα στερεότυπα που επικρατούν γύρω από την νόσο.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ. Η είσοδος στην εκδήλωση και το parking στον προαύλιο χώρο είναι δωρεάν.

Λίγα λόγια για το Σύλλογο Διαβητικών Αθήνας( ΣΥ.Δ.Α.)

Ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας ιδρύθηκε το 1997 και είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σωματείων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.(ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ). Σκοποί του Συλλόγου είναι:

-H Ενημέρωση-Πρόληψη-Εκπαίδευση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη για την καλύτερη διαχείριση της πάθησης και την πρόληψη των επιπλοκών που ακολουθούν την πάθηση.

-Η ενημέρωση της ευρύτερης κοινωνίας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

-Θεσμοθέτηση Δια Βίου Εκπαίδευσης των ατόμων με Σ.Δ για τη βέλτιστη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

-Προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με Σ.Δ σύμφωνα με τις διεθνείς, ευρωπαϊκές συμβάσεις για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Διαβάστε επίσης: Νέες προδιαγραφές στα ιατρεία Διαβήτη – Δείτε τι θα ισχύει

Νίκος Κουρής: «Εγώ και ο Διαβήτης είμαστε μαζί – Θα ήμουν άλλος άνθρωπος χωρίς αυτόν»

Διαβήτης τύπου 1 και (άλλα) αυτοάνοσα νοσήματα: Με ποια συνυπάρχει πιο συχνά;

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα