Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) στο πλευρό των παιδιών με Διαβήτη τύπου 1 – Η ευχή της Ηλέκτρας

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) στο πλευρό των παιδιών με Διαβήτη τύπου 1 - Η ευχή της Ηλέκτρας

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπλήρωσε την ευχή της Ηλέκτρας, 10 χρονών, της γλυκιάς Ηλέκτρας με Διαβήτη τύπου 1, για ένα ταξίδι στο Παρίσι.

Διαβάστε την εμπειρία του υπέροχου αυτού ταξιδιού από την ίδια την οικογένεια της Ηλέκτρας αλλά και το πώς το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) αποφάσισε να κάνει το όνειρο της 10χρονης πραγματικότητα.

«Κρουασάν, μακαρόν, εκλέρ, κρέπες, κρεμ μπρουλέ. Όλα τα γαλλικά γλυκά ήθελε να δοκιμάσει η επίδοξη ζαχαροπλάστης μας! Εκτός όμως από τη ζαχαροπλαστική, η Ηλέκτρα μας παρακολουθεί στενά και τη μόδα. Είναι μια μικρή κοκέτα που ασχολείται φανατικά με τις νέες τάσεις σε ρούχα και σε καλλυντικά.

Ποια θα μπορούσε, επομένως, να ήταν η μεγαλύτερη επιθυμία της, από την πόλη που είναι η καρδιά της μόδας, αλλά και των γλυκών; Το Παρίσι! Όταν μας εξέφρασε την επιθυμία της, ήταν ήδη πολύ διαβασμένη. Είχε ψάξει λεπτομέρειες για τα μουσεία, για τα μαγαζιά και τα πολυκαταστήματα και, φυσικά, για τα φαγητά που θα δοκίμαζε. Η ευχή της Ηλέκτρας εκπληρώθηκε σε έναν μήνα από τη στιγμή που ήρθε στις νεράιδες και τα ξωτικά του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Τα οργανώσαμε όλα με κάθε λεπτομέρεια, ώστε να σταθούμε αντάξιοι στις προσδοκίες της. 

Ας αφήσουμε όμως καλύτερα την οικογένεια να διηγηθεί την εμπειρία τους:

«Όλη η οικογένεια περίμενε με ανυπομονησία αυτήν την ημέρα. Το όνειρο της Ηλέκτρας έγινε επιτέλους πραγματικότητα. Το ταξίδι στο Παρίσι ξεκινά! Έτοιμοι και γεμάτοι ενθουσιασμό πετάμε από το αεροδρόμιο. Οι δύο κόρες μου ήταν τόσο χαρούμενες που θα έμπαιναν πρώτη  φορά σε αεροπλάνο. Το πλήρωμα ήταν  ευγενέστατο και το ταξίδι μας άνετο και ασφαλές.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε, αλλά εμείς ακόμα πετούσαμε από χαρά! Αυτό ήταν μόνο η αρχή διότι το Παρίσι είναι μια υπέροχη πόλη, με ατέλειωτα πράγματα για να δεις και εμείς έτοιμοι να την εξερευνήσουμε. Περπατήσαμε στους μεγάλους δρόμους βλέποντας γύρω μας θαυμάσια κτίρια και ξεχωριστά μνημεία. Επισκεφθήκαμε τα κυριότερα αξιοθέατα της Γαλλικής πρωτεύουσας όπως: το μουσείο D’ORSAY, τον Πύργο του Άιφελ, το μουσείο του Λούβρου και τον υπέροχο λόφο της Μονμάρτης με την επιβλητική καθολική εκκλησία της Sacre  Coeur. Πραγματικά απολαυστική ήταν η κρουαζιέρα στον ποταμό Σηκουάνα, όπου θαυμάσαμε από πολύ κοντά τα αξιοθέατα που βρίσκονται στις όχθες του. Το κυριότερο φυσικά ήταν η Παναγία των Παρισίων, η οποία αν και βρίσκεται σε επισκευή παραμένει υπέροχη!!!

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο Παρίσι, δοκιμάσαμε εξαιρετικά εδέσματα αλμυρά και γλυκά, αφού η πόλη είναι γεμάτη από γραφικά εστιατόρια, καφέ, κρεπερί και μικρά αρτοποιεία, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει κρέπες, κρουασάν, μακαρόν και υπέροχα Γαλλικά πιάτα. Το ταξίδι μας στο Παρίσι ήταν υπέροχο χωρίς καμία ταλαιπωρία, γιατί όλα ήταν άψογα οργανωμένα από τις καλές μας Νεράιδες. Το ταξίδι της επιστροφής ικανοποίησε με το παραπάνω τη μικρή μας Ηλέκτρα αφού ταξίδεψε στο πιλοτήριο του αεροπλάνου. Οι πιλότοι και το πλήρωμα της φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Της χάρισαν αναμνηστικά δωράκια για να θυμάται το πρώτο της ταξίδι με αεροπλάνο και της αφιέρωσαν με ένα γράμμα την πιο όμορφη προσγείωση!!!!!!!!!


Ευχαριστούμε θερμά το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) για την εκπλήρωση της ευχής της μικρής μας Ηλέκτρας. Ευχόμαστε να εκπληρώνονται όλο και περισσότερες ευχές παιδιών, για να τους δίνουν δύναμη και αισιοδοξία να παλεύουν καθημερινά για την υγεία και την ευτυχία τους!»

Διαβάστε επίσης: «Πρέπει να κάνεις τον διαβήτη φίλο σου, άμα τον έχεις εχθρό σου δεν θα πας καθόλου μπροστά» Εύη Μανουρά

«Όλος ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι ο διαβήτης δεν είναι κάτι περίεργο, αλλά είναι κάτι φυσιολογικό» Γιάννης Ζιώγας

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Προτάσεις για την εφαρμογή της εγκυκλίου σχετικά με το σχολικό νοσηλευτή απέστειλε στο υπουργείο παιδείας η ποσσασδια
Περισσότερα

Προτάσεις για την εφαρμογή της εγκυκλίου σχετικά με το σχολικό νοσηλευτή απέστειλε στο Υπουργείο Παιδείας η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Εικοσαήμερη παράταση στους γονείς παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για σχολικό νοσηλευτή, ζήτησε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ…