Διαβήτης, καλοκαίρι και ευαίσθητη περιοχή: Τι να προσέξετε σε θάλασσα και παραλία

Διαβήτης, καλοκαίρι και ευαίσθητη περιοχή: Τι να προσέξετε σε θάλασσα και παραλία

Η ευαίσθητη περιοχή χρειάζεται φροντίδα κυρίως το καλοκαίρι για την πρόληψη μολύνσεων που μπορεί να προκληθούν από την αυξημένη ζέστη και την υγρασία.

Καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, θάλασσα, παραλία μέχρι το βράδυ, παιχνίδια και σίγουρα πολύ χαλάρωση. Για τις γυναίκες όμως, και δη τις γυναίκες που πάσχουν από Διαβήτη, καλοκαίρι μπορεί παράλληλα να σημαίνει και δυσάρεστες «εκπλήξεις». Η γυναικεία ευαίσθητη περιοχή εύκολα ταλαιπωρείται από ερεθισμούς, μυκητιάσεις και άλλες κολπίτιδες. Έτσι, χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα για την πρόληψη μολύνσεων που μπορεί να προκληθούν από την αυξημένη ζέστη και την υγρασία που χαρακτηρίζουν την συγκεκριμένη εποχή του έτους.

Με τις σωστές συμβουλές όμως και τα κατάλληλα προϊόντα, μπορεί το καλοκαίρι να αφήσει σε κάθε γυναίκα μόνο ωραίες αναμνήσεις…

Βασική υγιεινή και φροντίδα είναι το Α και το Ω για την καλή υγεία στην ευαίσθητη περιοχή

Ο καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής με ένα ήπιο, κατάλληλο με τη φυσιολογία της ευαίσθητης περιοχής προϊόν, είναι μια βασική διαδικασία που ειδικά τώρα το καλοκαίρι, κρίνεται απαραίτητη μετά τη θάλασσα. Το Eva Intima Hydrasept είναι ειδικά σχεδιασμένο για γυναίκες με Διαβήτη και ξηρότητα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινή βάση. Μετά το ντους, σκουπίστε ταμπονάροντας καλά, με προσωπική πετσέτα, την περιοχή ώστε να μην υπάρχει υγρασία που ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων.

Τι συμβαίνει όμως όταν, παρά την φροντίδα και την προσοχή σας, η περιοχή παρουσιάσει κάποιο ζήτημα; Έχει παρατηρηθεί ότι, ακόμα κι αν η κατάσταση δεν έχει παθολογικά αίτια, το αίσθημα καύσου, η ξηρότητα, η αίσθηση «τσιμπήματος» είναι εξίσου ενοχλητικά και δυσάρεστα συμπτώματα και μπορούν, αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως και σωστά, να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα. Για ακόμα μια φορά η λύση έρχεται από την Eva Intima που διαθέτει όλες τις απαντήσεις στα γυναικεία ζητήματα. Tο Eva Intima® Medival είναι μια υδατοδιαλυτή κρεμογέλη που έχει δημιουργηθεί για να προσφέρει αποτελεσματική βοήθεια στην αντιμετώπιση του κνησμού και τoυ καύσου στα εξωτερικά γεννητικά όργανα της γυναίκας που οφείλονται σε συνήθεις, παθολογικές και μη, καταστάσεις. Με φυσικό τρόπο δράσης και χωρίς τη προσθήκη φαρμακευτικών ουσιών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσο συχνά απαιτείται προκειμένου να καταπραϋνει το αίσθημα καύσου και κνησμού, ανεξάρτητα της αιτίας ύπαρξής τους.

Αλλαγή μαγιό

Το καλοκαίρι, τα μαγιό αντικαθιστούν σχεδόν τα εσώρουχα. Το μαγιό στεγνώνει πάνω μας, παγιδεύει την υγρασία και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας για την ανάπτυξη κολπίτιδας. Ένα δεύτερο μαγιό στην τσάντα είναι ότι πιο βασικό.

Αποφύγετε τα στενά ρούχα

Για λόγους άνεσης και για να αποφύγετε τον ιδρώτα που προκαλείται από τις υψηλές θερμοκρασίες, προτιμήστε άνετα και βαμβακερά ρούχα και εσώρουχα που αναπνέουν. Οι συνθετικές ίνες τείνουν να παγιδεύουν τον ιδρώτα.

Ποτέ στην άμμο χωρίς (τη δική σας) πετσέτα

Αποφύγετε να κάθεστε στην άμμο και στην ξαπλώστρα χωρίς να ρίχνετε πρώτα τη δική σας πετσέτα, η οποία πρέπει να πλένεται συχνά. Η άμμος και οι ξαπλώστρες είναι γνωστές πηγές παθογόνων μικροοργανισμών.

Σωστή αποτρίχωση της ευαίσθητης περιοχής

Το καλοκαίρι, πολλές γυναίκες αποφασίζουν να αφαιρέσουν την ηβική τρίχα τους. Εάν υπάρχει ευαισθησία στη διαδικασία του ξυρίσματος, με την εμφάνιση μικρών εξογκωμάτων στο δέρμα ή τρίχες που έχουν αναπτυχθεί προς τα μέσα, μπορεί να ενδείκνυται άλλη μέθοδος αποτρίχωσης, όπως η αποτρίχωση με λέιζερ.

Συνεπής ακόμα και στα «δύσκολα»

Το πρόγραμμα των διακοπών είναι γεμάτο κέφι και συχνά δεν είμαστε συνεπείς σε πολλά μικροπράγματα. Σε θέματα προσωπικής υγιεινής, όμως, αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Τις «δύσκολες» μέρες δεν αμελούμε ποτέ τη συχνή αλλαγή σερβιέτας ή ταμπόν.

Προσοχή στις πισίνες

Οι πισίνες μπορεί να κρύβουν επιπλέον κινδύνους για την ευαίσθητη περιοχή (όχι μόνο την υγρασία). Το ίδιο το χλώριο σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμούς ενώ πολλές φορές, λόγω αυξημένης κίνησης αλλά και κόστους, δεν γίνεται σωστή απολύμανση του νερού με αποτέλεσμα να γίνεται «πάρτι» μικροβίων. Αν δεν μπορείτε λοιπόν να αποφύγετε τις πολυσύχναστες πισίνες, μετά τη χρήση τους κάντε οπωσδήποτε ένα ντους, σκουπιστείτε καλά, αλλάξτε μαγιό και φορέστε ένα ελαφρύ παρεό, φουστάκι ή σορτς από πάνω ώστε να είστε ασφαλείς.

*Σε περίπτωση που παρατηρήσετε συμπτώματα κολπίτιδας, κυρίως αυξημένα δύσοσμα υγρά και κνησμό, συμβουλευτείτε άμεσα τον γυναικολόγο σας για διάγνωση και θεραπεία.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Νέα συνδυαστική θεραπεία για την επιβράδυνση του διαβήτη τύπου 1 βρίσκεται στη δεύτερη φάση δοκιμών
Περισσότερα

Νέα συνδυαστική θεραπεία για την επιβράδυνση της εξέλιξης του διαβήτη τύπου 1 σε παιδιά βρίσκεται στη δεύτερη φάση δοκιμών

Διάφορες έρευνες πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο που στοχεύουν στην πρόληψη και στην επιβράδυνση της…