To K’Watch Glucose δείχνει την ώρα του μέλλοντος για τον διαβήτη

Το πρώτο smartwatch που θα παρακολουθεί αναίμακτα τη γλυκόζη βρίσκεται στο στάδιο των κλινικών μελετών

Γίνεται πολύς λόγος για νέους αισθητήρες που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον το 2022. Αυτοί προφανώς θα μπορούν να παρακολουθούν τη γλυκόζη σας μη επεμβατικά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία πράσινου φωτός σε υψηλότερα μήκη κύματος σε σύγκριση με την τρέχουσα παραγωγή ιχνηλατών γυμναστικής και έξυπνων ρολογιών. Το αν το βλέπουμε πραγματικά να γίνεται αυτό μένει να το δούμε στην πράξη.

Ωστόσο, μια γαλλική startup τεχνολογίας υγείας PKvitality είναι κοντά στην κυκλοφορία της δικής της συσκευής καρπού παρακολούθησης γλυκόζης. Αυτό είναι ένα έξυπνο ρολόι που θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε τα επίπεδα γλυκόζης χωρίς να πάρετε αίμα.

Με 415 εκατομμύρια ανθρώπους να επηρεάζονται, 1 στους 11 παγκοσμίως, ο διαβήτης εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς. Είναι μια κύρια αιτία τύφλωσης, νεφρικής ανεπάρκειας, καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου, ακρωτηριασμού κάτω άκρων και προκαλεί εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο.

Η μη επεμβατική παρακολούθηση της γλυκόζης θεωρείται το ιερό δισκοπότηρο της θεραπείας του διαβήτη. Πολλές εταιρείες προσπάθησαν και απέτυχαν να καταλήξουν σε κάτι, και οι ασθενείς με διαβήτη εξακολουθούν να μην έχουν ακριβείς εναλλακτικές λύσεις για την παρακολούθηση της γλυκόζης χωρίς να τρυπήσουν το δέρμα. Μερικοί διαβητικοί εξακολουθούν να καταφεύγουν στην καταγραφή των αποτελεσμάτων τους χρησιμοποιώντας στυλό και χαρτί. Βρισκόμαστε σχεδόν στο 2022 και αυτό δεν είναι αρκετά καλό!

K’Watch Glucose

Αρχικά παρουσιάστηκε στην CES 2017 στις αρχές του έτους, το K’Watch Glucose ήταν μεταξύ περίπου δύο δωδεκάδων προϊόντων που αναδείχθηκαν νικητές του Βραβείου Καλύτερης Καινοτομίας της έκθεσης. Χρησιμοποιώντας έναν επαναστατικό βιοαισθητήρα, η συσκευή λειτουργεί «δοκιμάζοντας» το δέρμα αντί να λαμβάνει δείγματα αίματος.

Το πρωτοποριακό σύστημά τους αποτελείται από βιοαισθητήρες που χρησιμοποιούν μικροβελόνες για να ανιχνεύσουν το διάμεσο υγρό για βιοχημική ανάλυση. Ενώ ο χρήστης θα αισθανθεί την ελαφριά πίεση του καθετήρα να πιέζει το δέρμα του, δεν αισθάνεται κανέναν απολύτως πόνο καθώς ο αισθητήρας δεν φτάνει ποτέ σε κανένα νεύρο ή αιμοφόρο αγγείο. Πραγματικά κολλάει στο δέρμα και αυτό βοηθά στη διατήρηση του στη θέση του.

Η τεχνολογία συνδυάζεται με κάτι που η εταιρεία ονομάζει K’apsul (βιομετρητές). Οι βιομετρητές έχουν διάρκεια μια εβδομάδας πριν χρειαστεί να αλλάξει και μπορείτε να κάνετε απεριόριστες μετρήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Προφανώς οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να αποφασίσουν το διάστημα εγγραφής μεταξύ κάθε μέτρησης. Σύμφωνα με τη σελίδα υποστήριξης, οι μετρήσεις λαμβάνονται κάθε 5 λεπτά από προεπιλογή.

Τα αποτελέσματα εμφανίζονται στην οθόνη K’Watch Glucose καθώς και συγχρονίζονται με τη συνοδευτική εφαρμογή iOS ή Android. Η συσκευή μπορεί επίσης να στείλει ειδοποιήσεις για να υπενθυμίσει στους χρήστες να ελέγχουν το επίπεδο γλυκόζης τους. Και λαμβάνετε ορισμένες τυπικές λειτουργίες παρακολούθησης φυσικής κατάστασης, όπως βήματα που έχετε κάνει, διανυθείσα απόσταση, καρδιακούς παλμούς, ύπνο και θερμίδες που καίγονται.

«Το K’Track Glucose είναι το πρώτο ακριβές όργανο ελέγχου γλυκόζης που δεν βασίζεται στο αίμα και ενσωματώνεται απευθείας σε μια φορητή συσκευή», δήλωσε η PKvitality σε δελτίο τύπου.

«Συνδυάζει την κομψότητα και τη χρησιμότητα των παραδοσιακών ανιχνευτών δραστηριότητας με τις πληροφορίες μιας ιατρικής συσκευής που αλλάζουν τη ζωή».

Εκτός από το ρολόι, η τεχνολογία έρχεται και με τη μορφή περιβραχιόνιου. Με το όνομα K’Watch Athlete, αυτή είναι μια πιο ακριβή έκδοση που επιτρέπει στους αθλητές να παρακολουθούν το επίπεδο γαλακτικού οξέος σε πραγματικό χρόνο. Το K’Watch Athlete επιτρέπει επίσης τη συνεχή μέτρηση της γλυκόζης.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Σε κλινικές δοκιμές βρίσκεται πλέον το K’watch της PKVitality οι οποίες ολοκληρώνονται τον Ιούνιο. Μόλις είναι διαθέσιμο το K’Watch Glucose θα πωλείται για 199 $ και ένα μηνιαίο απόθεμα K’apsul (αντικατάσταση βιομετρητών) θα σας επιστρέψει 99 $ (οι βιομετρητές χρειάζονται αντικατάσταση, και έχουν διάρκεια χρήσης 7 ημερών και το μηνιαίο τους κόστος θα είναι 99$). Δεν υπάρχει ακόμη τιμή για το K’Track Athlete.

Διαβάστε ακόμα: Το μέλλον στο διαβήτη: έλεγχος της παραγωγής ινσουλίνης μέσω smartwatch – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Μια παρουσίαση του συστήματος συνεχούς καταγραφής γλυκόζης GlucoMen Day από τον Δημήτρη Κ. – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Το «έξυπνο» ρολόι της Quantum Operation που μετρά τα επίπεδα γλυκόζης χωρίς ανάγκη για τρυπήματα, παρουσιάστηκε σε μεγάλη έκθεση τεχνολογίας – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Νέα τεχνολογία: Σκουλαρίκι που μετρά τη γλυκόζη στο αίμα! – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Total
118
Shares
Σχετικά άρθρα