Τα 5+1 απαραίτητα καλλυντικά που χρειάζεται μια γυναίκα με Διαβήτη για πραγματικά χαλαρές διακοπές

Τα 5+1 απαραίτητα καλλυντικά που χρειάζεται μια γυναίκα με Διαβήτη για πραγματικά χαλαρές διακοπές

Η σωστή περιποίηση και η αυτοφροντίδα αποτελούν περισσότερο ανάγκη παρά
πολυτέλεια για τις γυναίκες που πάσχουν από Διαβήτη.

Μπορεί το νησί να θέλει να… σας πάρει τα μυαλά, πάντα όμως πρέπει να υπάρχει η σκέψη στο μυαλό μιας γυναίκας που πάσχει από Διαβήτη για όλα εκείνα που χρειάζεται να μεριμνήσει τόσο για τη ρύθμισή της όσο και για την καθημερινότητα που δημιουργεί η ζωή με την πάθηση. Εκτός από τον ιατρικά εφόδια που θα έχει προμηθευτεί όμως, ποια άλλα προϊόντα είναι εκείνα που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ της και που μπορούν να φτιάξουν ή να χαλάσουν (αν λείπουν) τις διακοπές της;

Ενυδατική προσώπου
Καμία γυναίκα, με ή χωρίς Διαβήτη, δεν πρέπει έτσι κι αλλιώς να αποχωρίζεται ποτέ την ενυδατική της κρέμα. Με χρώμα ή χωρίς, η ενυδατική είναι η basic φροντίδα που χρειάζεται το πρόσωπο από το πρωί που ξυπνάει μέχρι και το βράδυ, μετά το ντεμακιγιάζ. Στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, το δέρμα «τραβάει» πιο έντονα ακόμα και με τα ίδια προϊόντα, ενώ στις γυναίκες που πάσχουν από Διαβήτη, υπάρχει μεγαλύτερη ξηροδερμία και η επιδερμίδα «διψάει». Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα ως βάση για μακιγιάζ ενώ καλό είναι να την έχετε μαζί σας ακόμα και στην παραλία, σε σκιερό μέρος, και να την ανανεώνεται αν νιώσετε δυσφορία.

Προϊόντα περιποίησης για την ευαίσθητη περιοχή
Ο αρρύθμιστος Διαβήτης σε συνδυασμό με την φτωχή υγιεινή του κόλπου λόγω ζέστης, θάλασσας, άμμου και ιδρώτα μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα (ενίοτε και σοβαρό) στην ευαίσθητη περιοχή μιας γυναίκας. Φαγούρα, αίσθημα καύσου, πυκνές και κολλώδεις λευκές κολπικές εκκρίσεις είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που κρούουν το καμπανάκι ότι… κάτι δεν πάει καλά εκεί κάτω. Η έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγει μια γυναίκα την εξέλιξη της κατάστασης σε κάτι (πιο) σοβαρό. Το Eva Intima Biolact Ovules αποκαθιστά άμεσα και προλαμβάνει αποτελεσματικά τις διαταραχές της φυσιολογικής χλωρίδας του κόλπου και της ευαίσθητης περιοχής από την πρώτη κιόλας χρήση, ενώ, ακριβώς επειδή είναι χωρίς ορμόνες και φαρμακευτικές ουσίες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και προληπτικά. Έτσι επανέρχεται η ισορροπία του κόλπου, η πρόληψη αιδοιοκολπίτιδων και η σωστή διαχείριση παθολογικών καταστάσεων με φυσικό τρόπο. Οι 1 δις ωφέλιμοι μικροοργανισμοί (γαλακτοβάκιλοι) (ναι, τόσους περιέχονται στα θαυματουργά αυτά «αβγουλάκια»), σε συνδυασμό φυσικά με το μόνο ειδικά σχεδιασμένο για τις γυναίκες με Διαβήτη και ξηρότητα απαλό υγρό καθαρισμού καθημερινής χρήσης, το Eva Intima Hydrasept, συμβάλουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και στην επιτυχή ανακούφιση με τρόπο φυσικό και χωρίς παρενέργειες. Και τελικά στην σωτηρία των ίδιων των διακοπών!

Αντηλιακό
Οι πλούσιες σειρές και υφές αντηλιακών που υπάρχουν στο εμπόριο δεν αφήνουν πια καμία δικαιολογία για το παραλείψετε. Οι δερματολόγοι είναι σαφείς: Ακόμα και κάτω από την ομπρέλα, ακόμα και στο μπαλκόνι, ακόμα και στη βόλτα το αντηλιακό είναι ο Νο 1 σύμμαχος για τις διακοπές. Φυσικά ο Δείκτης Προστασίας και ο χρόνος ανανέωσής του μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τα προϊόντα και τις ανάγκες του δέρματος, η βασική οδηγία όμως είναι κοινή για όλους: Πουθενά χωρίς αντηλιακό. Η χρήση του ειδικά στους πάσχοντες από Διαβήτη είναι απαραίτητη για ακόμα έναν λόγο καθώς ο ήλιος μπορεί εύκολα να δημιουργήσει εγκαύματα, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε αιχμές του σακχάρου λόγω του στρες στο σώμα.

After sun
Αν το δέρμα σας μπορούσε να μιλήσει κάθε φορά μετά την παραλία θα ούρλιαζε: «Διψάω!». Τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας σας μετά τη έκθεση στον ήλιο κλονίζονται, όσο επιμελώς και να τη φροντίζεται. Έτσι, έχει ανάγκη από ένα προϊόν που θα την ενυδατώσει, θα επανορθώσει τις φθορές και θα την ανανεώσει. Πολλά προϊόντα after sun, ειδικά αυτά που είναι σε μορφή gel, είναι καλύτερα να φυλάσσονται στο ψυγείο για μια πραγματικά αναζωογονητική αίσθηση. Προτιμήστε προϊόντα που να περιέχουν υαλουρονικό οξύ καθώς καταπραΰνουν από μικροερεθισμούς και ενεργοποιούν τη φυσική αναπλαστική και επουλωτική ικανότητα του δέρματος. Αν φυσικά το δέρμα αρχίσει να ξεφλουδίζεται και η κοκκινίλα επιμένει, τότε θα μιλάμε για έγκαυμα που θα χρήζει φαρμακευτικής αγωγής.

Κρέμα ποδιών
Η κρέμα ποδιών με υψηλό ποσοστό ουρίας πρέπει να αποτελεί (ιδίως το καλοκαίρι) αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας φροντίδας για τα άτομα με Διαβήτη. Οι πάσχοντες μπορεί να παρουσιάζουν έντονη ξηροδερμία, κνησμό, κάλους και σκληρύνσεις, καταστάσεις που με τον ιδρώτα και την άμμο γίνονται χειρότερες. Έτσι η σωστή ενυδάτωση και η παρατήρηση για έλκη πρέπει να είναι συχνή. Μετά το ντους, και αφού περάσετε τα πόδια σας με ελαφρόπετρα, απλώστε την κρέμα ποδιών σας, αποφεύγοντας την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλά. Κάντε επάλειψη μέχρι να απορροφηθεί τελείως και επιμείνετε περισσότερο στις πάσχουσες περιοχές ή στις περιοχές με σκληρύνσεις.

Ελαφρόπετρα ή ράσπα
Το νερό, είτε της πισίνας είτε της θάλασσας, η άμμος, η χρήση ανοικτών παπουτσιών (κυρίως σαγιονάρας) και η πολύωρη ορθοστασία και δραστηριότητα αφυδατώνουν τα πόδια ενώ δημιουργούν σκληρύνσεις στις φτέρνες και στις άκρες των πελμάτων. Για να απομακρύνετε τους ήπιας μορφής κάλους, τα νεκρά κύτταρα και το τραχύ δέρμα, όσο ακόμα βρίσκεστε στο ντους, και αφού τα πόδια έχουν μουλιάσει, τρίψτε τα προβληματικά σημεία με επαναλαμβανόμενες κινήσεις μέχρι να καθαρίσει το δέρμα. Σε αυτό το σημείο όμως χρειάζεται προσοχή καθώς αν το παρακάνετε μπορεί να δημιουργήσετε τοπικά στο σημείο έγκαυμα, κάτι το οποίο θα δυσκολέψει πάρα πολύ τις δραστηριότητες σας στις διακοπές και μπορεί, αν δεν το φροντίσετε επιμελώς, να μολυνθεί και να χρειάζεται παρέμβαση γιατρού και θεραπεία.

Διαβάστε επίσης: Αντιηλιακό: Κάθε πότε πρέπει να ανανεώνεται – Τι είναι το SPF;

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Νέα έρευνα αναδεικνύει ότι οι αγωνιστές GLP-1 συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου με διαβήτη τύπου 2 και νεφρική νόσο

Για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 και προχωρημένη χρόνια νεφρική νόσο (CKD), η λήψη ενός αγωνιστή GLP-1 συνδέθηκε με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με τη λήψη ενός αναστολέα DPP-4, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό JAMA Network.