Μετρητές σακχάρου: Τί κάνει έναν μετρητή σακχάρου αίματος «καλό» – Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει

Δεν είναι όλοι οι μετρητές σακχάρου αίματος το ίδιο: Κάποιοι προσφέρουν όχι μόνο ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια και αξιοπιστία στα αποτελέσματα μέτρησης αλλά και μια σειρά άλλων λειτουργιών και χαρακτηριστικών που καθιστούν τη διαδικασία παρακολούθησης και κατανόησης του Διαβήτη ευκολότερη και πιο ασφαλή.

Δεν είναι όλοι οι μετρητές σακχάρου αίματος το ίδιο: Κάποιοι προσφέρουν όχι μόνο μεγαλύτερη ακρίβεια και αξιοπιστία στα αποτελέσματα μέτρησης αλλά και μια σειρά άλλων λειτουργιών και χαρακτηριστικών που καθιστούν τη διαδικασία παρακολούθησης και κατανόησης του Διαβήτη ευκολότερη και πιο ασφαλή.

Σκοπός στη σωστή διαχείριση του Διαβήτη είναι τα επίπεδα γλυκόζης αίματος να βρίσκονται όσο το δυνατόν περισσότερο εντός του προκαθορισμένου εύρους στόχου των ατόμων με Διαβήτη, έτσι ώστε να μειώνονται ή να αποφεύγονται οι πιθανότητες επιπλοκών. Για να επιτευχθεί αυτό, τα άτομα με Διαβήτη πρέπει να μάθουν να αυτοδιαχειρίζονται την πάθησή τους και να κατανοούν σε βάθος τι σημαίνουν τα αποτελέσματα των μετρήσεών τους, ώστε να δρουν αναλόγως.

Οι μετρητές σακχάρου αίματος εξακολουθούν να αποτελούν το βασικό κλειδί στη διαχείριση του Διαβήτη

Καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με Διαβήτη, όπως η τακτική μέτρηση των επιπέδων σακχάρου, η ανάλυση των αποτελεσμάτων μέτρησης και η λήψη αποφάσεων σχετικά με τον σωστό υπολογισμό υδατανθράκων και την χορήγηση της κατάλληλης δόσης ινσουλίνης, διευκολύνονται με τη χρήση του συστήματος παρακολούθησης γλυκόζης αίματος Contour®Care. Η τεκμηριωμένη ακρίβεια και η μεγάλη ευκολία χρήσης του Contour®Care το καθιστούν την εγγυημένη λύση για καλύτερη αυτο-διαχείριση του Διαβήτη.

Γιατί να επιλέξω το σύστημα Contour®Care

Μεγάλη, ευανάγνωστη οθόνη με μεγάλα ψηφία αποτελεσμάτων και εξατομικευμένα εύρη στόχου

Ο συνδεδεμένος μετρητής και οι ταινίες μέτρησης σακχάρου Contour®Care εγγυώνται αξιόπιστα αποτελέσματα σακχάρου σε 3 απλά κι εύκολα βήματα:

Το σύστημα Contour®Care είναι έτοιμο για μέτρηση αμέσως μετά το άνοιγμα της συσκευασίας. Χαρακτηριστικά όπως η μεγάλη, ευανάγνωστη οθόνη του και τα μεγάλα ψηφία αποτελεσμάτων μέτρησης κάνουν ιδιαίτερα εύκολο τον χειρισμό του ακόμα και για χρήστες χωρίς προηγούμενη εμπειρία. Eξατομικευμένα εύρη στόχου μπορούν να οριστούν εύκολα στον μετρητή.

Ξεκάθαρα και κατανοητά αποτελέσματα μετρήσεων με τη λειτουργία smartCOLOURTM

Ο μετρητής Contour®Care διαθέτει τη χρωματική ένδειξη εύρους στόχου smartCOLOURTM που είναι εύκολη στην κατανόηση με μια ματιά. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει τρία χρώματα για να καταλαβαίνει ο χρήστης πού βρίσκονται τα επίπεδα γλυκόζης αίματος σε σχέση με το προσωπικό εύρος στόχου του.

Η ένδειξη smartCOLOURTM προσφέρει πολλαπλά οφέλη στα άτομα με Διαβήτη, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου τους στις τιμές HbA1c.

Ευκολία κι εγκυρότητα στη δειγματοληψία Second-Chance®, με την αντίστροφη μέτρηση 30 δευτερολέπτων

Σε περίπτωση που η μέτρηση γλυκόζης αίματος δεν πετύχει, το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης αίματος Contour®Care προσφέρει την επιλογή για προσθήκη περισσότερου αίματος στην ίδια ταινία μέτρησης εντός 30 δευτερολέπτων, κάτι που μπορεί να συμβάλλει στην αποφυγή εκ νέου τσιμπήματος. Η δειγματοληψία Second-Chance® (δεύτερη ευκαιρία) μπορεί επιπλέον να βοηθήσει στην εξοικονόμηση ταινιών μέτρησης, καθώς δεν απαιτείται η χρήση μιας επιπλέον ταινίας.

Ανακαλύψτε περισσότερες λειτουργίες συνδέοντας τον μετρητή Contour®Care με την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES

Οι δυνατότητες των σύγχρονων Συστημάτων Παρακολούθησης Σακχάρου συνεχίζουν να εξελίσσονται πέρα από την απλή καταγραφή αποτελεσμάτων των μετρήσεων, σε ολοκληρωμένες λύσεις κατανόησης και διαχείρισης του Διαβήτη μέσω ειδικών εφαρμογών για smart devices. Η εφαρμογή CONTOUR®DIABETES αποτελεί την ιδανική προσθήκη στο σύστημα Contour®Care, αφού είναι εύκολη στη χρήση και περιλαμβάνει πολυάριθμες λειτουργίες, οι οποίες παρέχουν στους ασθενείς μια καλύτερη εποπτεία του ιστορικού του σακχάρου τους.      

Συγκεκριμένα, ο μετρητής Contour®Care συνδέεται με το smartphone ή το tablet και μεταφέρει τα αποτελέσματα μετρήσεων στην εφαρμογή CONTOUR®DIABETES μέσω Bluetooth® αυτόματα.  

Στις πιο σημαντικές δυνατότητες της εφαρμογής συγκαταλέγονται η δημιουργία ηλεκτρονικού ημερολογίου σακχάρου αίματος, αλλά και η εύκολη ανταλλαγή δεδομένων διαβήτη με την αποστολή αναφορών μέτρησης σακχάρου από το άτομο με διαβήτη προς τον επαγγελματία υγείας του, βοηθώντας έτσι στην έναρξη διαλόγου μεταξύ τους για τη βελτιστοποίηση της θεραπείας του. Πολλά περισσότερα μπορούν να οριστούν με την εφαρμογή, όπως  για παράδειγμα η λήψη έξυπνων ειδοποιήσεων σε περίπτωση που τα επίπεδα σακχάρου του ατόμου με Διαβήτη είναι πολύ υψηλά ή χαμηλά, η προσθήκη εξατομικευμένων πλάνων για υπενθύμιση μετρήσεων, ακόμα και ο εντοπισμός μοτίβων που βασίζονται στις τάσεις των επιπέδων γλυκόζης αίματος του χρήστη, προσφέροντας έτσι εξατομικευμένη καθοδήγηση για την αυτοδιαχείριση του Διαβήτη.

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες και εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με τον μετρητή Contour®Care και την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.diabetes.ascensia.gr

* Πάντα διαβάζετε τον οδηγό χρήστη του συστήματος πριν από τη χρήση.

** Οι πάσχοντες θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον πάροχο φροντίδας υγείας τους πριν προβούν σε αλλαγές στα εύρη στόχου τους.

Διαβάστε επίσης: Μιλάμε για επιδημία: Παγκοσμίως ένα στα δύο άτομα με Διαβήτη είναι αδιάγνωστα

Καινοτομία: Η μοναδική εξέταση αίματος που προβλέπει την εμφάνιση Διαβήτη

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
χειρουργική επέμβαση για τον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2
Περισσότερα

«Χειρουργείται» ο διαβήτης τύπου 2

Αποτελεσματικότερη, σε βάθος χρόνου, από τη συμβατική αντιδιαβητική θεραπεία αποδεικνύεται η μεταβολική χειρουργική επέμβαση για τον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2, ιδίως στους παχύσαρκους ασθενείς.