Πλαστό Ozempic που μέσα είχε ινσουλίνη έστειλε κόσμο στο νοσοκομείο – Η αυστηρή προειδοποίηση

Πλαστό Ozempic έστειλε κόσμο στο νοσοκομείο - Η αυστηρή προειδοποίηση

Άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο αφού έλαβαν πλαστό Ozempic – Περιείχε ινσουλίνη αντί για το δραστικό συστατικό του σκευάσματος, την σεμαγλουτίδη.

Άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο στην Αυστρία αφού έλαβαν φάρμακο Ozempic για το Διαβήτη που πιστεύεται πως ήταν πλαστό, ανακοινώθηκε από το ομοσπονδιακό γραφείο υγειονομικής ασφάλειας της χώρας.

Οι ασθενείς αναφέρθηκε ότι εμφάνισαν υπογλυκαιμία και επιληπτικές κρίσεις, σοβαρές παρενέργειες που δείχνουν ότι το προϊόν περιείχε ινσουλίνη αντί για το δραστικό συστατικό του Ozempic, την σεμαγλουτίδη, ανέφερε το BASG σε προειδοποίηση που εξέδωσε χθες.

Η αυστηρή προειδοποίηση για την Ozempic

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα για προγεμισμένα στυλό που φέρουν ψευδή σήμανση ως Ozempic και η Novo Nordisk επισήμανε αύξηση στις πλαστές εκδοχές του Ozempic, όπως και του φαρμάκου της για την απώλεια βάρους Wegovy, στο διαδίκτυο.

Αν και μόνον το Wegovy έχει εγκριθεί για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, το γεγονός ότι το Ozempic οδηγεί επίσης σε σημαντική απώλεια βάρους έχει κάνει ανθρώπους στις ΗΠΑ και την Ευρώπη να χρησιμοποιούν το φάρμακο αυτό “off-label” (εκτός ενδείξεων), δηλαδή όχι για την εγκεκριμένη χρήση του.

Αυτό έχει προκαλέσει έλλειψη του Ozempic, την οποία εκμεταλλεύονται εγκληματικές οργανώσεις, σύμφωνα με το BASG.

Το ομοσπονδιακό γραφείο υγειονομικής ασφάλειας της Αυστρίας δεν ανέφερε τον ακριβή αριθμό των ασθενών που επηρεάστηκαν ούτε το πόσο σοβαρά. Εκπρόσωπός του δεν ήταν διαθέσιμος να σχολιάσει σχετικά σήμερα.

Η υπηρεσία πληροφοριών για τη δίωξη εγκλήματος ανακοίνωσε χθες ότι η ύποπτη παρτίδα προήλθε μάλλον από άλλη πηγή και όχι από φαρμακείο και ότι αποθέματά της μπορεί ακόμη να κυκλοφορούν.

Μολονότι τα τρέχοντα σκευάσματα, για τα οποία υπάρχει υποψία ότι είναι πλαστά, είναι συσκευασίες του 1mg, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι αυτό μπορεί να αφορά και προγεμισμένες συσκευές τύπου στυλό διαφορετικής περιεκτικότητας, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός ΕΟΦ για την πώληση πλαστών φαρμάκων για την παχυσαρκία

Ποια επιπλοκή ταλαιπωρεί 1 στις 2 γυναίκες με Διαβήτη (και τι να κάνετε γι’ αυτό)

Ορφοργλιπρόνη: Αυτό είναι το νέο φάρμακο για την καταπολέμηση της Παχυσαρκίας

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα