Ποια επιπλοκή ταλαιπωρεί 1 στις 2 γυναίκες με Διαβήτη (και τι να κάνετε γι’ αυτό)

Ποια επιπλοκή ταλαιπωρεί 1 στις 2 γυναίκες με Διαβήτη (και τι να κάνετε γι’ αυτό)

Είναι πραγματικότητα: Οι γυναίκες με Διαβήτη έχουν (πολλά) περισσότερα να διαχειριστούν. Πώς όμως διαφέρει ο Διαβήτης (και ότι αυτό συνεπάγεται) για τις γυναίκες από ότι για τους άνδρες;

Ο Διαβήτης αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου (η πιο συχνή επιπλοκή) κατά περίπου τέσσερις φορές στις γυναίκες αλλά μόνο περίπου δύο φορές στους άνδρες. Επιπλέον, οι γυναίκες έχουν λιγότερο καλές προβλέψεις μετά από μία καρδιακή προσβολή. Οι γυναίκες επίσης διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για άλλες επιπλοκές που σχετίζονται με τον Διαβήτη, όπως αλλοίωση όρασης, νεφρική νόσο και κατάθλιψη.

Υπάρχει όμως ακόμα μια επιπλοκή που αφορά σχεδόν όλες τις γυναίκες με Διαβήτη (αφού πάνω από το 50% των πασχόντων γυναικών θα το πάθει έστω μία φορά) και, αν και δεν είναι απειλητική για τη ζωή, μπορεί να μειώσει δραματικά την ποιότητα ζωής της. Πρόκειται για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Κολπικές μολύνσεις, ουρολοιμώξεις και μυκητιάσεις είναι μερικές μόνο από τις επιπλοκές που μπορούν να επηρεάσουν μια γυναίκα κάποια στιγμή, αλλά οι γυναίκες με Διαβήτη διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο.

Οι κολπικές λοιμώξεις γενικά είναι πιο συχνές στις γυναίκες επειδή οι ουρήθρες τους είναι πιο κοντές και πιο κοντά στο ορθό. Αυτό διευκολύνει την είσοδο βακτηρίων στο ουροποιητικό σύστημα.

Οι αιτίες όμως που οι γυναίκες με Διαβήτη είναι ακόμα πιο επιρρεπείς περιλαμβάνουν τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και την κακή κυκλοφορία που μειώνει την ικανότητα του σώματός να καταπολεμά τις λοιμώξεις. Επίσης, ορισμένες γυναίκες έχουν ουροδόχους κύστεις που δεν αδειάζουν εντελώς λόγω του Διαβήτη, δημιουργώντας ένα τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων.

Άλλοι παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο λοιμώξεων είναι προηγούμενη ουρολοίμωξη, η σεξουαλική δραστηριότητα, οι αλλαγές στα βακτήρια που ζουν μέσα στον κόλπο ( η εμμηνόπαυση ή η χρήση σπερματοκτόνων μπορεί να προκαλέσει αυτές τις βακτηριακές αλλαγές) η εγκυμοσύνη, η ηλικία (οι μεγαλύτεροι ενήλικες και τα μικρά παιδιά είναι πιο πιθανό να την εμφανίσουν) και η κακή υγιεινή.

Τι μπορείτε να κάνετε για σωστή αντιμετώπιση

Για να αντιμετωπίσετε κολπίτιδες και μολύνσεις η Νο1 λέξη-κλειδί είναι η ΦΡΟΝΤΙΔΑ. Και το Eva Intima Mycosis Ovules μπορεί να φροντίσει το «κακό» πριν αυτό συμβεί αφού δεν χρησιμοποιείται μόνο για ανακούφιση από τα δυσάρεστα συμπτώματα. Πρόκειται για ένα ιατροτεχνολογικό προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για τον έλεγχο των μυκητιασικών λοιμώξεων οποιασδήποτε αιτιολογίας. Χάρη στον συνδυασμό του βορικού οξέος, του tea tree oil και του γαλακτικού οξέος, το Eva mycosis ovules αναστέλλει τη δράση των μυκήτων μέσα σε 48 ώρες και σε ποσοστό πάνω από 90% ενώ παράλληλα εξισορροπεί το κολπικό περιβάλλον. Η εμπλουτισμένη σύνθεσή του σε εκχύλισμα χαμομηλιού και πανθενόλη ανακουφίζει και από το αίσθημα καύσου και ερεθισμού και περιποιείται τον ταλαιπωρημένο κολπικό βλεννογόνο.
Τα μικρά αυτά υπόθετα, που εισάγονται στον κόλπο με άνεση και χωρίς τη χρήση προωθητικών μέσων, ενδείκνυται για κολπικές λοιμώξεις από μύκητες που δεν ανταποκρίνονται ή μπορεί να μην ανταποκριθούν (π.χ. γυναίκες με Διαβήτη, ανοσοκατεσταλμένες, γυναίκες σε εμμηνόπαυση) στη συνήθη αγωγή και σε γυναίκες που εμφανίζουν επαναλαμβανόμενες υποτροπές (εμμένουσες κολπίτιδες), ενώ αποτελεί θεραπευτική επιλογή ως συμπληρωματική αγωγή σε περιπτώσεις που δεν θα πραγματοποιηθεί αντιμυκητόγραμμα προκειμένου να εξασφαλίσουμε το μέγιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Εξίσου σημαντική είναι η πρόληψη!

Μεγάλο ρόλο παίζει η σωστή ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα όσο το δυνατόν πιο κοντά στο εύρος στόχου (αλλά και χωρίς έντονες αυξομειώσεις), η καλή ενυδάτωση (οι ειδικοί υγείας συνήθως συνιστούν τον “κανόνα των 8”, δηλαδή 8 ποτήρια νερό των 250 ml, που ισοδυναμούν με 2 λίτρα την ημέρα), η χρήση άνετων, βαμβακερών εσωρούχων (και η συχνή αλλαγή τους) και η συχνή επίσκεψη στην τουαλέτα πριν γεμίσει η κύστη ώστε να αδειάζει και να μην υπάρχει περιβάλλον που ευνοεί μύκητες και βακτήρια.

Last but not least για όλες τις γυναίκες

Έχει παρατηρηθεί ότι οι γυναίκες που κάνουν πιο συχνά μπάνιο ή αφρόλουτρο έχουν αυξημένες πιθανότητες λοίμωξης. Η θερμοκρασία του νερού, που ξεπερνά τους 32°C, αλλά κυρίως το νερό που λιμνάζει, αποτελούν την ιδανική συνθήκη για ανάπτυξη μικροβίων. Κανείς δεν νιώθει όμορφα αν σκεφτεί ότι κάνει μπάνιο μέσα στα δικά του νεκρά κύτταρα και μικρόβια. Μελέτη του 2009 στην επιθεώρηση American Journal of Infection Control έδειξε ότι σε ποσοστό 26% από τα δείγματα που λήφθηκαν από μπανιέρες υπήρχε το μικρόβιο χρυσίζων σταφυλόκοκκος, το οποίο προκαλεί λοιμώξεις αν περάσει στον οργανισμό από μια ανοιχτή πληγή.

Η σύσταση των γυναικολόγων και των ουρολόγων είναι η καθαριότητα του σώματος να γίνεται με ένα ντους σε θερμοκρασία που να αντέχει το σώμα (όχι πολύ ζεστό όμως).
Όσο για την ευαίσθητη περιοχή, το Eva Intima® Biolact Liquid Cleanser αποτελεί ένα ειδικά σχεδιασμένο υγρό καθημερινού καθαρισμού που αποκαθιστά και διατηρεί τον προστατευτικό μικροβιολογικό φραγμό του δέρματος των έξω γεννητικών οργάνων. Τα εκχυλίσματα βοτάνων, οι αναπλαστικές βιταμίνες και το γαλακτικό οξύ σε συνδυασμό με το καινοτόμο σύμπλοκο που προσφέρει πολύτιμα προβιοτικά και απαραίτητα πρεβιοτικά διασφαλίζει την ενίσχυση και ακεραιότητα του μικροβιώματος και των φυσικών αμυντικών μηχανισμών της περιοχής. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η πρόληψη αιδοιοκολπίτιδων, η επιτυχής διαχείριση παθολογικών καταστάσεων οποιασδήποτε αιτιολογίας καθώς και η αποκατάσταση της τοπικής φυσιολογίας.

Διαβάστε επίσης: Διαβητικό πόδι και πρόληψη – τι να προσέχετε

Λάθος διάγνωση Διαβήτη σε χιλιάδες γυναίκες επειδή οι εξετάσεις βασίζονται στις μετρήσεις των ανδρών

Διαβήτης και δέρμα: Από τι κινδυνεύουν οι πάσχοντες – Σωστές σμβουλές περιποίησης

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα