Δελτίο Τύπου ΕΚΕΑ: Εκπαιδευτικές Βιωματικές Δράσεις Για Την Εθελοντική Αιμοδοσία

εκεα, αιμοδοσια, εθελοντισμός, παιδια, γυμνασιο, λυκειο, γλυκουλι

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) αποδεικνύοντας έμπρακτα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την ευαισθησία του για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της «μελλοντικής» γενιάς εθελοντών αιμοδοτών, θα υλοποιήσει δωρεάν εκπαιδευτικά διαδραστικά προγράμματα σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Educaltour» (Education-Culture-Alternative Tourism). Η φιλοσοφία της Educaltour βασίζεται στο σχεδιασμό και τη δημιουργία εναλλακτικών βιωματικών δράσεων με κοινωνικό αντίκτυπο και πολιτιστικό χαρακτήρα. Η βιωματική εκπαίδευση χρησιμοποιείται ως μεθοδολογικό εργαλείο εκμάθησης, επικοινωνίας και μίμησης καλών πρακτικών. Τα προγράμματα που θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Ε.ΚΕ.Α, ανταποκρίνονται και προσεγγίζουν τις παιδαγωγικές ανάγκες μαθητών της Ε και Στ τάξης Δημοτικού και Α και Β τάξης Γυμνασίου.
Όραμα μας είναι οι γνώσεις για τον «κόσμο» της Αιμοδοσίας και του Εθελοντισμού, να προκύπτουν μέσα από δομημένες, σύγχρονες και συμμετοχικές δραστηριότητες μη τυπικής εκπαίδευσης, κατακτώντας την μάθηση μέσα από την διασκέδαση και τις τέχνες. Τα παιδιά καλούνται σε ένα ταξίδι γνώσεων, εικόνων, ήχων και συναισθημάτων, να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν τις ειδικές θεματικές του προγράμματος (συστατικά αίματος, ομάδες αίματος, συμβατότητα δότη – λήπτη, χώρος αιμοδοσίας κ.α), αλλά και να «περπατήσουν» τις διαδρομές αυτές, που θα τα οδηγήσουν σε μία κοινωνία εθελοντισμού και αλληλεγγύης.
Το Ταξίδι Της Έμμα και Το Λευκό Βανάκι, θα βρίσκονται στους χώρους του Ε.ΚΕ.Α τον Ιανουάριο του 2018, περιμένοντας με ανυπομονησία τους νέους τους επιβάτες, σε ένα βιωματικό παιγνίδι ρόλων, με προορισμό την χώρα της γνώσης, του εθελοντισμού και του πολιτισμού.
 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Ανοιχτή ακόμη η αντιπαράθεση ΕΟΠΥΥ – φαρμακοποιών για τα αναλώσιμα του διαβήτη – Σε μία εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο

Του Βασίλη Βενιζέλου Όλα είναι άκρως ασταθή και ρευστά σχετικά με την τύχη της αντιπαράθεσης των φαρμακοποιών της…