Τα νέα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Το newsletter της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, με αφορμή την 14η/11/23: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, 14 Νοεμβρίου 2023, λάβαμε και μοιραζόμαστε ένα διαφορετικό Newsletter, με συνεντεύξεις του Προέδρου της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ., Χρήστο Δαραμήλα σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, αλλά και τον απολογισμό του 1st Diabetes Empowerment Forum, το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, θέτοντας τις βάσεις για την ετήσια καθιέρωσή του. 

  • Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τις συνήθειες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη προέκυψαν από την μελέτη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 1ου Diabetes Empowerment Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο το διήμερο 10-11 Νοεμβρίου. Το forum σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με στόχο να εμπλουτίσει τη γνώση, να αποκαλύψει τις τοπικές ανάγκες και να ενδυναμώσει τους συμμετέχοντες, άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, εκπρόσωποι των Συλλόγων της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. από όλη την Ελλάδα, σε πεδία που αφορούν κυρίως στην ενημέρωση τους, για την διεισδυτικότερη πληροφόρηση του γενικού πληθυσμού αλλά και του ειδικού πληθυσμού των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.

Δείτε εδώ τα στοιχεία της μελέτης της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του 1ου Diabetes Empowerment Forum

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

  • Πρακτορείο Fm του ΑΠΕ – ΜΠΕ: Σημαντική αύξηση στα περιστατικά σακχαρώδους διαβήτη παρατηρείται στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της ΗΔΙΚΑ το 12% του πληθυσμού έχει τη νόσο και συγκεκριμένα 1.193.003 άτομα είναι ήδη διαγνωσμένα. 

Δείτε όλη τη συνέντευξη που παραχωρεί στο Πρακτορείο Fm και στη δημοσιογράφο Τάνια Μαντουβάλου, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη) Χρήστος Δαραμήλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου.

  • Allabouthealth.gr: “Αναγκαία η θέσπιση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη”

Διαβάστε την συνέντευξη του κ. Δαραμήλα στο allabouthealth.gr και την Αφροδίτη Νταίκου εδώ

  • Healthweb.gr (Αφιέρωμα στον Σ.Δ.): “Απαραίτητη η πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση του Διαβήτη”

Παρακολουθήστε το βίντεο από τη συμμετοχή του προέδρου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στο πρώτο στρογγυλό ενημερωτικό τραπέζι της διαδικτυακής εκπομπής “Opinion Health” του “healthweb.gr” και τη Νικολέττα Ντάμπου εδώ και τη συμμετοχή του στο τρίτο στρογγυλό τραπέζι του αφιερώματος στον σακχαρώδη διαβήτη εδώ.

  • iatropedia.gr: “Στις αποθήκες του ΙΦΕΤ 5.500 συσκευασίες GLP-1 αναλόγου”

Δείτε εδώ όσα είπε ο κ. Δαραμήλας στο iatropedia.gr και τη Γιάννα Σουλάκη σχετικά με τις ελλείψεις των νέων καινοτόμων φαρμάκων GLP-1.

  • 9th MedTech Conference: Για την πρόσβαση των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη στην χώρα μας στα σύγχρονα ψηφιακά συστήματα καταγραφής, μίλησε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. στο 9th MedTech Conferenceστην ενότητα: «Αξιολόγηση και Ορθολογική διαχείριση των νέων τεχνολογιών στο διαβήτη».

Παρακολουθήστε το βίντεο εδώ

  • Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Star Channel: Στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star Channel στις 29 Οκτωβρίου 2023 μίλησε ο κ. Δαραμήλας, με αφορμή την πώληση παραποιημένων σκευασμάτων GLP-1 αναλόγων και αγωνιστών υποδοχέων στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε τι είχε πει εδώ

  • topontiki.gr: Για την έλλειψη ενημέρωσης στα σχολεία και τον ρόλο του σχολικού νοσηλευτή μίλησε στο “topontiki.gr” και τη Ρίτα Μελά, ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, καθώς και για τις δυσκολίες που πέρασε ως παιδί – πάσχων από Σακχαρώδη Διαβήτη. 

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα στον χώρο εργασίας ή οπουδήποτε αλλού, ενημερώσετε ηλεκτρονικά στο e-mail: possasdia@gmail.com, ώστε να μπορούν υπεύθυνα και συλλογικά να παρέμβουν προς τους αρμόδιους φορείς.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Πιστοποίηση ΚΕΠΑ: τέλος στις συνεχείς επιτροπές για ακρωτηριασμούς και δευτερεύουσες μη αναστρέψιμες παθήσεις
Περισσότερα

Πιστοποίηση ΚΕΠΑ: τέλος στις συνεχείς επιτροπές για ακρωτηριασμούς και δευτερεύουσες μη αναστρέψιμες παθήσεις

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε ότι οι πολίτες με ακρωτηριασμούς και μη αναστρέψιμες παθήσεις…