Γιατί η απώλεια βάρους είναι το πιο σημαντικό κλειδί πρόληψης και διαχείρισης του διαβήτη

The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan: Πώς να κάνεις πιο αποτελεσματική τη διαχείριση βάρους ώστε να αποκομίσεις τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την υγεία σου
The 1:1 Diet: Πώς να κάνεις πιο αποτελεσματική τη διαχείριση βάρους ώστε να αποκομίσεις τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την υγεία σου

Το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία αποτελούν σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη του διαβήτη, αλλά επίσης ενισχύουν την αντίσταση στην ινσουλίνη – η οποία είναι ο κύριος μηχανισμός δυσλειτουργίας του διαβήτη τύπου 2. Επομένως, η διαχείριση και η απώλεια βάρους είναι κλειδί για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2.
Το υπερβολικό σωματικό λίπος δυσχεραίνει τον οργανισμό να χρησιμοποιήσει την ινσουλίνη που παράγει για να επεξεργαστεί τη γλυκόζη. Επιπρόσθετα, επειδή η υπερβολική ποσότητα σακχάρου αποθηκεύεται από τον οργανισμό ως λίπος, ο ανεξέλεγκτος διαβήτης μπορεί να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τον έλεγχο του βάρους.
Τι σημαίνει ότι κάποιος είναι υπέρβαρος;
Ο δείκτης μάζας σώματος, ή ΔΜΣ, αποτελεί μια μέτρηση η οποία υπολογίζει το βάρος σε σχέση με το ύψος του ατόμου και θεωρείται ένας αξιόπιστος δείκτης του λίπους του σώματος. Για τους ενήλικες, ο ΔΜΣ υποδιαιρείται ως εξής:
Φυσιολογικός –24,9 ή λιγότερο
Υπέρβαρος — 25-29,9
Παχύσαρκος–30-39,9
Παθολογική παχυσαρκία- 40 και πάνω
Ο ΔΜΣ για τα παιδιά και τους νεαρούς ενήλικες ηλικίας από 2 μέχρι 20 ετών υπολογίζεται με ένα χαρτογραφημένο σύστημα το οποίο είναι γνωστό ως «ΔΜΣ ανάλογα με την ηλικία».
Ο ΔΜΣ ανάλογα με την ηλικία κατανέμεται σε εκατοστιαίες θέσεις ανάλογα με την ηλικία και το φύλο του παιδιού.
Επίσης, σημαντικό είναι και το σημείο στο σώμα όπου συγκεντρώνονται τα παραπανίσια κιλά. Τα άτομα τα οποία έχουν σώμα με σχήμα μήλου (δηλ. το επιπλέον βάρος συγκεντρώνεται στην περιοχή της μέσης) κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν διαβήτη και καρδιοπάθειες.
Αποτελεσματικός έλεγχος του βάρους
Η ίδια «συνταγή» που κάνει καλό στο διαβήτη σας –τακτική σωματική άσκηση και υγιεινές διατροφικές συνήθειες– αποτελεί το κλειδί για τον έλεγχο του σωματικού βάρους.
Κι επειδή είναι καλό να μην είστε και να μη νιώθετε μόνοι σε αυτή την προσπάθεια, καλό είναι να έχετε μια ομάδα υποστήριξης κι ένα επιστημονικά καταρτισμένο διατροφικό πλάνο.

Μια εξατομικευμένη μέθοδος είναι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης

Η The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan είναι μοναδική στο να παρέχει υποστήριξη ένας-προς-έναν μέσω Συμβούλου. Μαζί θα βρείτε το Πρόγραμμα που σας ταιριάζει, ενώ θα συνεχίσουν να σας παρέχουν στήριξη και συμβουλές σε όλο το ταξίδι σας. Οπότε τηρώντας το Πρόγραμμά σας, απολαμβάνοντας μια σειρά από νόστιμα γεύματα, σύντομα θα αρχίσετε να βλέπετε την επιθυμητή διαφορά.. Το σχέδιο βασίζεται σε μια σειρά από επιλογές αντικατάστασης γευμάτων, μπάρες, σούπες, ροφήματα και γεύματα που έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν τις καθημερινές σας διατροφικές απαιτήσεις διατηρώντας παράλληλα τις θερμίδες εξαιρετικά χαμηλές. Όλα τα προϊόντα αντικατάστασης γευμάτων, τα σνακ και τα γεύματα περιέχουν 200 θερμίδες ή λιγότερες και έχουν σχεδιαστεί για να είναι «διατροφικά ισορροπημένα».

Τι είναι ακριβώς η The 1:1 Diet;

Αρχικά, η The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan  επινοήθηκε ως πρόγραμμα απώλειας βάρους για άτομα που πάσχουν από νοσογόνο παχυσαρκία, τη δεκαετία του ’60 και κυκλοφόρησε εμπορικά στο κοινό το 1984. Το πλάνο δημιουργήθηκε από τον βιοχημικό Dr Alan Howard  πρωτοπόρο στην έρευνα για την παχυσαρκία και συνιδρυτή του International Journal of Obesity.  Πέρασε 50 χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, στο μεγαλύτερο μέρος, στην ερευνά για τη βέλτιστη δίαιτα απώλειας βάρους.

Η The 1:1 Diet είναι μια δίαιτα αντικατάστασης γευμάτων ακολουθεί έξι κλιμακωτά «βήματα» και περιλαμβάνει υποστήριξη ένας προς έναν από ειδικά εκπαιδευμένο σύμβουλο διατροφής. 

Πώς λειτουργεί η The 1:1 Diet;

Η The 1:1 Diet βασίζεται σε τρεις άξονες: εξατομικευμένο πρόγραμμα, προϊόντα αντικατάστασης γευμάτων και υποστήριξη από ένας προς έναν. Υπάρχουν πλέον πολλές έρευνες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των προϊόντων αντικατάστασης γευμάτων, τη συμβολή τους στην απώλεια βάρους, τη συντήρηση αυτού αλλά και στην αντιστροφή του διαβήτη τύπου ΙΙ.

Δύο από αυτές τις έρευνες, η DiRECT και η PREVIEW, έχουν χρησιμοποιήσει γεύματα της The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, δίνοντας πρόσθετη υποστήριξη pro bono στην έρευνα χωρίς καμία συμβολή στον σχεδιασμό, την εκτέλεση ή την ανάλυση της έρευνας. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν είναι πραγματικά ενθαρρυντικά. Στην έρευνα DiRECT, οι εθελοντές χωρίστηκαν σε 2 ομάδες των 149 ατόμων, μια ομάδα παρέμβασης και μια ομάδα ελέγχου. Από τα πρώτα κιόλας αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν το 2017, φάνηκε η σημαντική απώλεια βάρους στην ομάδα παρέμβασης με το 36% να έχει απώλεια 15 κιλών ή περισσότερο και ύφεση διαβήτη στο 46% των εθελοντών της ίδιας ομάδας, ενώ στην ομάδα ελέγχου 0% απώλεια βάρους και 4% ύφεση διαβήτη. Τα τελικά αποτελέσματα έδειξαν ότι 3 στους 4 διαιτώμενους που έχασαν πάνω από 10 κιλά στο πρόγραμμα είχαν βάλει τον διαβήτη σε ύφεση.

Παρομοίως και με την έρευνα PREVIEW, βρέθηκε πως οι εθελοντές είχαν υψηλό ποσοστό συμμόρφωσης και ολοκλήρωσης του προγράμματος, φτάνοντας στο 91% και κατάφεραν να χάσουν κατά μέσο όρο 10,7 κιλά σε 8 εβδομάδες με το 83,5% να έχει απώλεια περισσότερων κιλών σε αυτό το χρονικό διάστημα. Μετά το πέρας των 8 εβδομάδων, το 62,6% των συμμετεχόντων δεν εμφάνιζαν κριτήρια προδιαβήτη. Το πιο σπουδαίο είναι τα αποτελέσματα μετά από 3 έτη συντήρησης όπου πάνω από 50% των συμμετεχόντων διατήρησαν το βάρος τους και μόνο 6.4% των εθελοντών εμφάνισε διαβήτη σε αυτά τα 3 έτη παρακολούθησης.

Πώς να πετύχετε τον προσωπικό σας στόχο με 6 απλά βήματα

Κάθε Βήμα έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να φτάσετε στον στόχο σας. Θα δουλέψετε με τον Σύμβουλό σας για να φτιάξετε το Πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Το πρόγραμμα της The 1:1 Diet αποτελείται από 6 Βήματα, τα οποία μπορείτε να ακολουθήσετε είτε με τη σειρά είτε σταδιακά, ακόμη και να επιστρέψετε σε κάποιο από αυτά!

Βήμα πρώτο: Αυτό το βήμα θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος γρήγορα και αποτελεσματικά, αντικαθιστώντας 3 ή 4 από τα γεύματά σας με τα διατροφικά πλήρη προϊόντα αντικατάστασης της The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan και προσθέτοντας ένα γεύμα 100 θερμίδων με βάση την πρωτεΐνη. 

Βήμα δεύτερο: Απόλαυσε τρία προϊόντα της The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan την ημέρα καθώς και ένα υγιεινό γεύμα της επιλογής σου.

Βήμα τρίτο: Επίλεξε δύο προϊόντα της The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan καθώς και πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.

Βήμα τέταρτο: Εδώ θα συνεχίσεις να έχεις μερικά προϊόντα της The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό σου, καθώς και ένα επιπλέον σνακ.

Βήμα πέμπτο: Σε αυτό το βήμα θα συνεχίσεις να μαγειρεύεις το φαγητό σου με υγιεινό τρόπο ενώ θα έχεις ακόμα ένα από τα νόστιμα προϊόντα της The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan μέσα στην ημέρα.

Βήμα έκτο: Έχετε φτάσει πλέον στη φάση της συντήρησης. Ο σύμβουλός σας και τα προϊόντα της The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan παραμένουν στο πλευρό σας και σε αυτό το βήμα για ό,τι χρειαστείτε.

Τα οφέλη αυτής της δίαιτας

Είναι απλή

Είναι εύκολη στην εφαρμογή. Αυτή η δίαιτα αποτελεί ιδανική επιλογή για άτομα που δυσκολεύονται να υπολογίσουν την μερίδα τους ή σε οποιονδήποτε δεν αρέσει –ή δεν έχει χρόνο– να μαγειρεύει γεύματα από την αρχή.

Είναι ευεργετική για πολλές παθήσεις

Ολοένα και περισσότερες έρευνες καταδεικνύουν ότι η The 1:1 Diet εκτός του ότι θα σας βοηθήσει να πετύχετε μια μείωση του βάρους έως και 15 κιλά, είναι επίσης αποτελεσματική στη διαχείριση του διαβήτη, του προδιαβήτη, της οστεοαρθρίτιδας, της αποφρακτικής άπνοιας ύπνου, της παχυσαρκίας και των καρδιαγγειακών διαταραχών.

Μπορεί να βάλει τον διαβήτη τύπου 2 σε ύφεση

Συγκεκριμένα για τον διαβήτη, ο πρώην καθηγητής Anthony Leeds, Ιατρικός Διευθυντής στη The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, με αφορμή τα αποτελέσματα των ερευνών επεσήμανε: «Έχουμε δει εκατοντάδες ανθρώπους στο Πρόγραμμά μας να αντιστρέφουν με επιτυχία τον διαβήτη Τύπου 2, διατηρώντας ακόμα την απώλεια βάρους τους. Αυτό γίνεται μέσα από ένα απλό Πρόγραμμα προϊόντων με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και από την υποστήριξη ένας-προς-έναν από τον δικό σας Σύμβουλο».

Μπορεί να αντιμετωπίσει τις επιβλαβείς διατροφικές συνήθειες

Βλέποντας ότι λειτουργεί, προσφέροντας σταθερή απώλεια βάρους, η The 1:1 Diet βοηθά στην εξάλειψη των ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών, στην αντιμετώπιση του ελέγχου των μερίδων και στη δημιουργία μιας θετικής νοοτροπίας.

Είναι διατροφικά πλήρης

Παρότι πολύ χαμηλά σε θερμίδες, τα προϊόντα της The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, σας παρέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεται το σώμα σας.

Σας ενδιαφέρει

Για να μάθετε περισσότερα για τη The 1:1 Diet και να ξεκινήσετε, μπείτε στο website, καλέστε στο 212 213 4383 ή αφήστε τα στοιχεία σας στη φόρμα επικοινωνίας και ένας σύμβουλος θα σας καλέσει άμεσα για να σας πει όλα όσα θέλετε να ξέρετε. 

Για περισσότερα νέα, ακολουθήστε σε Instagram & Facebook: 

Facebook: The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan Greece

Instagram: @one2onediet.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα