2.100 χιλιόμετρα από τις Βρυξέλλες στη Βαρκελώνη για ευαισθητοποίηση για τον διαβήτη

Βρυξέλλες – Περίπου 100 ερασιτέχνες και επαγγελματίες αναβάτες από όλο τον κόσμο θα κάνουν ποδήλατο για σχεδόν δύο εβδομάδες από τις Βρυξέλλες στη Βαρκελώνη , στο πλαίσιο της mHealth Tour Grand Tour. Ο στόχος της ποδήλατοδρoμίας είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση σχετικά με τον διαβήτη , και να τονίσει τη σημασία του αθλητισμού και της σωματικής δραστηριότητας , όχι μόνο για την πρόληψη του διαβήτη, αλλά και ως ουσιαστικό εργαλείο για την αυτο- διαχείριση και τη θεραπεία του διαβήτη .

Η ομάδα των αναβατών αριστερά Parc du Cinquantenaire στις Βρυξέλλες σήμερα το πρωί ξεκίνησς για μια 13 – ημέρη βόλτα με ποδήλατο που διέρχεται από 5 χώρες (Βέλγιο , Λουξεμβούργο , Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία) για την επίτευξη της Βαρκελώνης στις 18 Σεπτεμβρίου . Το 2100 χιλιόμετρα διαδρομής περιλαμβάνει περισσότερα από 22.000 μέτρα της ανόδου και μερικά από τα πιο γνωστά ορεινά περάσματα στο Tour de France , όπως η ανάβαση Semnoz .

Για το mHealth Grand Tour , η Διεθνής Ομοσπονδία για το Διαβήτη ευρωπαϊκή περιφέρεια ( IDF Ευρώπης) έχει συνεργαστεί με την Team Blud Glucose ( TeamBG ) για να εισέλθει σε μια ομάδα 20 ανθρώπων που ζουν με διαβήτη , όλοι ερασιτέχνες αναβάτες . ” Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε μια ομάδα ιππέων από όλο τον κόσμο που μοιράζονται έναν κοινό στόχο : να αποδείξει ότι ο καθένας , συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που ζουν με διαβήτη , μπορεί να επιτύχει αθλητικές τους και τους στόχους της άσκησης “, σχολίασε ο Paul Buchanan , Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της TeamBG .

Ο IDF Ευρώπης και TeamBG θα πρέπει να ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ευαισθητοποίηση για τα οφέλη του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης για την πρόληψη του διαβήτη και της διαχείρισης . Η mHealth Grand Tour είναι μια εξαιρετική πρόκληση αθλητική . Είναι μια μοναδική ευκαιρία για να εμπνεύσει και να ενδυναμώσει τους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη , ασχολούνται με τις τοπικές κοινωνίες και να πάρει τους ανθρώπους για να προχωρήσουμε περισσότερο “, δήλωσε ο João Manuel Valente Nabais , πρόεδρος της IDF Ευρώπης . “Θέλουμε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση ότι ο διαβήτης μπορεί να ελεγχθεί και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμπόδισε . Για το λόγο αυτό , είναι σημαντικό ότι οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στην απαραίτητη εκπαίδευση που θα τους δοθεί η δυνατότητα να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής “.

Παγκοσμίως, υπάρχουν 371 εκατ. άτομα με διαβήτη . Μόνο στην Ευρώπη , 55 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με διαβήτη – δηλαδή 8,5% του ενήλικου πληθυσμού της Ευρώπης . Εάν διαγνωστεί ή δεν είναι σωστή διαχείριση , ο διαβήτης μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, όπως τύφλωση , νεφρική ανεπάρκεια , ακρωτηριασμός κάτω άκρου και το εγκεφαλικό επεισόδιο . Σύγχρονο τρόπο ζωής , τις διατροφικές συνήθειες και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας αποτελούν σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη διαβήτη .

Η mHealth Grand Tour παρουσιάζεται από την GSMA , η οργάνωση που εκπροσωπεί εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο , σε συνεργασία με το IDF Ευρώπης . Το ποδήλατο θα φέρει σε επαφή τον διαβήτη και τις βιομηχανίες κινητών και υγειονομικής περίθαλψης για την ανταλλαγή εμπειριών , την ευαισθητοποίηση του διαβήτη και τις προκλήσεις της και να δείξει τις δυνατότητες του κινητού υγείας για τη διαχείριση του διαβήτη και την πρόληψη.

facebook.com/idf.europe

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Ομάδα εργασίας στο υπουργείο Υγείας για τον σακχαρώδη διαβήτη – Με απόφαση του γενικού γραμματέα Υγείας

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Υγείας Γιώργου Γιαννόπουλου συστήνεται ομάδα εργασίας για τον σακχαρώδη διαβήτη. Σύμφωνα με την…