Google κατά του διαβήτη

Το τμήμα LIFE SCIENCES της GOOGLE έχει την πρώτη της αποστολή: να αναπτύξει νέους τρόπους και μεθόδους για να αντιμετωπιστεί ο διαβήτης.
google κατά του διαβήτη

Το τμήμα LIFE SCIENCES της GOOGLE έχει την πρώτη της αποστολή: να αναπτύξει νέους τρόπους και μεθόδους για να αντιμετωπιστεί ο διαβήτης.

Ήδη έχει ξεκινήσει συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρεία Sanofi και έχουν προβεί σε προσλήψεις επιστημόνων που θα ασχολούνται με την έρευνα για το διαβήτη και με τρόπους για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η ζωή των ατόμων με διαβήτη.
Η ασχολία της Google με το διαβήτη είναι ένα λογικό βήμα μιας και το τμήμα της, Life Sciences, έχει ήδη αναπτύξει φακούς επαφής που μετράνε τα επίπεδα σακχάρου κι έχει συνάψει συνεργασία με την Dexcom για την ανάπτυξη ενός φθηνού και βολικού μετρητή σακχάρου.
Παρόλο που αυτές οι κινήσεις δείχνουν ότι μπορεί να έχει ξεφύγει η Google από την τεχνολογική της αποστολή μας επιβεβαιώνουν ότι αυτό δεν ισχύει.
“Νέες τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν έναν γιατρό να καταλάβει καλύτερα τα καθημερινά επίπεδα του σακχάρου σε έναν ασθενή και μπορούν να προσφέρουν στον ασθενή περισσότερες πληροφορίες για το πώς να χειριστεί την ινσουλίνη του,” μας λέει η Google.
Ακόμη μας λέει ότι αυτές οι τεχνολογίες θα κάνουν χρόνια να φτάσουν στην αγορά ενώ μέσα στους επόμενους μήνες η Google θα μας αποκαλύψει και περισσότερες πληροφορίες για το πώς σκοπεύει να μπει στον αγώνα και κατά άλλων σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Ανοσοθεραπεία με αντισώματα κατά του διαβήτη

Οι επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα κατάφεραν να αντιστρέψουν την εμφάνιση διαβήτη τύπου 1 (ινσουλινοεξαρτώμενου) με την εφαρμογή μιας νέας μορφής ανοσοθεραπείας.

Δωρεάν εξετάσεις για διαβήτη στο Ηράκλειο Κρήτης

Την ευκαιρία να υποβληθούν σε δωρεάν εξετάσεις και να μάθουν εάν πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και δεν το γνωρίζουν ή εάν έχουν διαβήτη και είναι καλά ρυθμισμένοι, θα έχουν το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 οι κάτοικοι του Ηρακλείου Κρήτης