Αναστέλλεται η λειτουργία των ΚΕΠΑ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου λόγω κορωνοϊού

Αναστέλλεται η λειτουργία των ΚΕΠΑ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου λόγω κορωνοϊού
Αναστέλλεται η λειτουργία των ΚΕΠΑ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου λόγω κορωνοϊού

Ο ΕΦΚΑ, με δελτίο τύπου ενημερώνει ότι αναστέλλεται, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η λειτουργία των ΚΕΠΑ από τις 18 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου αναβάλλονται τόσο οι συνεδριάσεις των Υγειονομικών Επιτροπών που λαμβάνουν χώρα στις δομές του ΕΦΚΑ, όσο και οι κατ’ οίκον συνεδριάσεις. Ο ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι τα ραντεβού που αναβάλλονται θα εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα όταν θα ξαναξεκοινήσει η λειτουργία των Υγειονομικών Επιτροπών.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι θα δοθεί παράταση στην καταβολή συνταξιοδοτικών παροχών και προνοιακών επιδομάτων για όσα ετοίματα παράτασης επηρεάζονται από την αναβολή των συνεδριάσεων.
Παραθέτουμε το δελτίο τύπου:

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας των υγειονομικών Επιτροπών ΚΕΠΑ λόγω COVID-19

Με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού covid – 19, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες των εξεταζομένων, στους ιατρούς και στους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ, αναβάλλονται στο σύνολό τους οι συνεδριάσεις των Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α., οι οποίες διενεργούνται στις δομές του e-ΕΦΚΑ, καθώς και κατ’ οίκον, από την 18η Νοεμβρίου 2020 μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2020.
Τα ραντεβού, τα οποία αναβάλλονται, θα προγραμματιστούν κατά προτεραιότητα και οι αιτούντες θα ενημερωθούν για τη νέα ημερομηνία και ώρα εξέτασης, μετά την επαναλειτουργία των Υγειονομικών Επιτροπών.
Επισημαίνεται ότι, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα δοθεί παράταση στην καταβολή συνταξιοδοτικών παροχών και προνοιακών επιδομάτων για όσα αιτήματα παράτασης επηρεάζονται από την αναβολή των συνεδριάσεων.
Από τη Διοίκηση του e – ΕΦΚΑ
Glykouli.gr

Total
63
Shares
Σχετικά άρθρα

Παχυσαρκία, μεταβολικό σύνδρομο και διαβήτης

Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τις σύγχρονες επιδημίες της παχυσαρκίας και του διαβήτη με απλό τρόπο! Συχνά ερωτήματα βρίσκουν απάντηση σε αυτό το βιβλίο που είναι γραμμένο υπό τη μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων.

Περισσότερα

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών διεξάγει «Εκπόνηση έρευνας για την κατάσταση των γυναικών με αναπηρία και των αναγκών γονέων και κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία»

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών ζητά βοήθεια στην εκπόνηση μιας έρευνας για άτομα με αναπηρία