Διαβήτης τύπου 1 και εγκυμοσύνη – τα οφέλη της χρήσης συστήματος συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης

Το ολοκληρωμένο σύστημα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης Dexcom One θα γίνει ο πιο πολύτιμος σύμμαχος διαχείρισης του διαβήτη και στην εγκυμοσύνη σας

Πάνω από 130 εκατομμύρια γυναίκες γεννούν κάθε χρόνο κι ενώ οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις φυσικά μεγεθύνονται για τις γυναίκες με διαβήτη τύπου 1 (T1D), η σύγχρονη πραγματικότητα είναι ότι μπορείτε κι εσείς τώρα να πλοηγηθείτε με επιτυχία στις φάσεις πριν και μετά την εγκυμοσύνη—απλώς χρειάζεστε ένα σταθερό σχέδιο και τα σωστά εργαλεία!

Αναρωτιέστε ποια εργαλεία είναι διαθέσιμα για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε στόχους που μπορεί να φαίνονται ακατόρθωτοι; Λοιπόν, το ταξίδι σας στη μητρότητα μπορεί να γίνει πιο εύκολο, ασφαλές και ξεκούραστο με τη χρήση του συστήματος συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης Dexcom ONE κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εγκυμοσύνη και διαβήτης

Είτε βρίσκεστε στη φάση προγραμματισμού είτε μόλις ανακαλύψατε ότι είστε έγκυος, η διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους στη διαχείριση του διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το εύρος στόχος για τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ πιο περιορισμένο από το τυπικό 70-180 mg/dL, γεγονός που καθιστά δύσκολο για ορισμένες μέλλουσες μαμάδες να προσαρμόσουν το σχέδιο διαχείρισής τους. Τα εύρη στόχων προσαρμόζονται για να ελαχιστοποιούνται οι επιπλοκές, όπως η προεκλαμψία, ο πρόωρος τοκετός ή ακόμα και οι αποβολές.

Προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι η χρήση ενός CGM κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ωφέλησε σημαντικά τόσο τις μητέρες με T1D όσο και τα νεογνά τους μετά τη γέννηση.

Τι είναι το Σύστημα Συνεχούς Παρακολούθησης Γλυκόζης (CGM);

Το CGM είναι μια μικρή φορητή συσκευή που παρακολουθεί τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Τα CGM μετρούν τη γλυκόζη (σάκχαρο) στο διάμεσο υγρό του σωματικού σας λίπους σε σύγκριση με το όργανο ελέγχου γλυκόζης αίματος (BGM) που μετρά τη γλυκόζη στο αίμα σας.

Τα CGM μπορούν να σας βοηθήσουν να πάρετε πιο προσεκτικές αποφάσεις σχετικά με το φαγητό, την άσκηση και τα φάρμακα – όπως η ινσουλίνη. Οι πληροφορίες που λαμβάνετε από τη χρήση ενός CGM μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλειά σας και να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας A1C και χρόνου εντός εύρους.

Πώς λειτουργεί το Σύστημα Συνεχούς Παρακολούθησης Γλυκόζης Dexcom One

Ο αισθητήρας μετράει τα επίπεδα γλυκόζης ακριβώς κάτω από το δέρμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έως και 10 ημέρες και είναι ανθεκτικός στο νερό (π.χ.: ντους, κολύμπι).1

Ο πομπός στέλνει μετρήσεις γλυκόζης κάθε 5 λεπτά στο συμβατό κινητό τηλέφωνό σας, διαρκεί 90 ημέρες – και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί σε πολλούς αισθητήρες.  

Ο δέκτης με εύχρηστη οθόνη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για ένα συμβατό κινητό και δείχνει την τρέχουσα μέτρηση και το ιστορικό μετρήσεων γλυκόζης, διαθέτει πρόσβαση στα δεδομένα γλυκόζης μέσω της εφαρμογής Clarity που μπορείτε να τα μοιραστείτε με τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί, και μπορείτε να προσαρμόσετε ειδοποιήσεις Υψηλών και Χαμηλών τιμών.

Τέλος, η εφαρμογή παρέχει μετρήσεις γλυκόζης και ειδοποιήσεις για υψηλά/χαμηλά επίπεδα, διατίθεται δωρεάν στα καταστήματα εφαρμογών Apple ή Android ενώ απαιτείται συμβατό έξυπνο τηλέφωνο.

Τα οφέλη του Dexcom One την εγκυμοσύνη

Η ανάπτυξη ενός μικροσκοπικού ανθρώπου μπορεί να είναι κουραστική. Η διαχείριση του διαβήτη σας δεν χρειάζεται να είναι. Το Σύστημα Συνεχούς Παρακολούθησης Γλυκόζης (CGM) Dexcom Οne σάς δείχνει πού βρίσκονται τα επίπεδα γλυκόζης σας και πού κατευθύνονται, ώστε να μπορείτε να διατηρείτε τον έλεγχο. Όλα με μηδενικό τρύπημα δακτύλου* ή σάρωση.

Η αυστηρή γλυκαιμική διαχείριση δεν είναι ποτέ πιο σημαντική από ό,τι στην κύηση. Το Dexcom One μπορεί να σας βοηθήσει να σας δώσει τη δύναμη να διατηρείτε τον έλεγχο των συμπτωμάτων του διαβήτη σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Τα μωρά δεν είναι καλά στο να δίνουν προειδοποιήσεις με ένα λάκτισμα στα πλευρά ή μια κλωτσιά στην ουροδόχο κύστη… αλλά οι προσαρμόσιμες ειδοποιήσεις Dexcom One μπορούν να σας ενημερώσουν εάν η γλυκόζη σας είναι πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή, βοηθώντας σας να παραμείνετε εντός εμβέλειας. Το επίπεδο γλυκόζης και το βέλος τάσης εμφανίζονται στην εφαρμογή Dexcom ONE στο συμβατό κινητό° ή στον προαιρετικό δέκτη. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στο τηλέφωνο ή στο δέκτη σας για να έχετε πλήρη εικόνα των επιπέδων και των τάσεων της γλυκόζης σας.

Μοναδική ελευθερία και άνεση

Απολαύστε την ελευθερία της διαχείρισης του διαβήτη σας χωρίς να χρειάζεται να τρυπάτε τα δάχτυλά σας! Το Dexcom ONE έχει σχεδιαστεί για να εξαλείφει την ανάγκη για τρυπήματα στα δάκτυλα*, ακόμη και για αποφάσεις σχετικά με τη θεραπεία του διαβήτη. Σίγουρα αυτό σας κάνει να νιώθετε ασφάλεια και ανακούφιση. Ο αισθητήρας Dexcom ONE μπορεί να φοριέται για έως 10 ημέρες και είναι λεπτός, με αποτέλεσμα να μην φαίνεται σχεδόν καθόλου κάτω από τα ρούχα. Χάρη στον αυτόματο εισαγωγέα αισθητήρα, αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού για να εισαχθεί σε μια στιγμή το σύρμα του αισθητήρα κάτω από το δέρμα. Σε μια μελέτη, το 84% των χρηστών του Dexcom ανέφεραν ανώδυνη εισαγωγή του αισθητήραˣ. 

Ευκολότερη διαχείριση

Χάρη στην εξαιρετική ακρίβεια του Dexcom ONE, μπορείτε να λαμβάνετε αποφάσεις θεραπείας*, όπως για παράδειγμα δοσολογία της ινσουλίνης, απευθείας από την τρέχουσα τιμή γλυκόζης και το βέλος τάσης. Το Dexcom ONE δεν απαιτεί καμία βαθμονόμηση για να παρέχει ακριβείς μετρήσεις σε αντίθεση με άλλα συστήματα.

Κάλυψη ασφαλιστικών ταμείων

Το σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο Dexcom ONE αποζημειώνεται από τον ΕΟΠΥΥ με μηδενική συμμετοχή για όλα τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 από την ηλικία των δύο ετών και άνω, έγκυοι γυναίκες, καθώς και σε ασθενείς με ΣΔ2 με παγκρεατεκτομή στην Ελλάδα.

1. Ο αισθητήρας και ο πομπός Dexcom ONE είναι ανθεκτικοί στο νερό και μπορούν να βυθιστούν κάτω από 2,4 μέτρα νερού για έως και 24 ώρες χωρίς βλάβη, όταν είναι σωστά εγκατεστημένοι. 

ˣ Shah VN, et al. Diabetes Technol Ther. 2018;20(6):428–433.

* Αν οι ειδοποιήσεις και οι μετρήσεις γλυκόζης από το Dexcom ONE δεν ταιριάζουν με τα συμπτώματα ή τις προσδοκίες σας, χρησιμοποιήστε έναν μετρητή γλυκόζης αίματος για να πάρετε αποφάσεις σχετικά με τη θεραπεία του διαβήτη.

° Για μια λίστα συμβατών συσκευών, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.dexcom.com/compatibility.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Exenatide_sequence
Περισσότερα

Ρύθμιση σακχάρου: Μια δόση εξενατίδης την εβδομάδα αρκεί

Με μία ένεση την εβδομάδα θα μπορούν να ρυθμίζουν το σάκχαρό τους οι διαβητικοί χάρη σε ένα νέο φάρμακο που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το 2012. 

Αυτό είναι το νέο αυτόνομο CGM σύστημα για real time αποτελέσματα χωρίς μετρήσεις που αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ - Γιατί να το προτιμήσω
Περισσότερα

Αυτό είναι το νέο αυτόνομο CGM σύστημα για real time αποτελέσματα χωρίς μετρήσεις που αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ – Γιατί να το προτιμήσω

Τέλος οι μετρήσεις! Ποιο είναι το νέο CGM σύστημα μέτρησης σακχάρου που αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ και υπόσχεται…