Σε απόγνωση οδηγούν για μια ακόμη φορά τα άτομα με Διαβήτη

diabetes_2936249b
diabetes_2936249b

Για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα το Υπουργείο Υγείας βάλλεται κατά των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, υποβαθμίζοντας την πρωτοβάθμια περίθαλψη, αποκλείοντας ουσιαστικά τα άτομα με Διαβήτη από το χώρο της υγείας, μεγαλώνοντας την ταλαιπωρία τους και οδηγώντας ουσιαστικά τους μη έχοντες σε πλήρη εγκατάλειψη.
Το Υπουργείο Υγείας στην εισήγησή του για την κατάργηση ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων είναι οι ενδοκρινολόγοι και οι παθολόγοι με εξειδίκευση στο διαβήτη, στα πλαίσια της «δήθεν» αναδιοργάνωσης του ΕΟΠΥΥ οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμιση του εν λόγω Οργανισμού σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.
Δυστυχώς το Υπουργείο, αδιαφορεί αν αυτό επιφέρει σε εμάς επιπλοκές και αναπηρίες (ακρωτηριασμούς, τυφλώσεις, νεφροπάθειες, νευροπάθειες καρδιοπάθειες), οι οποίες θα υποβαθμίσουν το επίπεδο υγείας μας, θα προκαλέσουν πρόωρους και αναίτιους θανάτους και ταυτόχρονα θα πολλαπλασιάσουν μέσα στα επόμενα χρόνια το κόστος για τον ΕΟΠΥΥ και το σύστημα υγείας.
Όπως είναι γνωστό σε όλους, η μη τακτική παρακολούθηση από εξειδικευμένους ιατρούς οδηγεί τα άτομα με διαβήτη σε μη σωστή ρύθμιση της πάθησης. Σημαντική και απαραίτητη για τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη αποτελεί η δυνατότητα πρόσβασης κάθε τρίμηνο σε ιατρικές υπηρεσίες και εξειδικευμένους γιατρούς. Η εν λόγω κατάργηση θα οδηγήσει τα άτομα με διαβήτη στα ήδη υπερφορτωμένα Νοσοκομεία ή σε ιδιώτες ιατρούς, και αυτό μόνο για τους έχοντες.
Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αποσύρει την εν λόγω εισήγηση προς όφελος τόσο των ίδιων των πασχόντων όσο και του συστήματος υγείας.
Από το Γρ. Τύπου
ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Πρόεδρο Αθανασία Καρούνου 6932 712229 ή με τον Γ. Γραμματέα Γεώργιο Τσούτσα 6955099745

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Άποροι
Περισσότερα

Εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης για τους ασφαλισμένους με βιβλιάρια της Πρόνοιας

Δυστυχώς τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας, αντί να αντιληφθούν τις τεράστιες ανάγκες της κοινωνίας, για άλλη μια φορά προσπαθούν με μέτρα ασπιρίνες να δώσουν την εικόνα ότι λύνουν το πρόβλημα των ανασφάλιστων αλλά και ασφαλισμένων πολιτών.