Δείκτες του διαβήτη συνδέονται με εμφάνιση υπερδραστήριας κύστης

Μελέτη δείχνει ότι ο διαβήτης συνδέεται με υψηλότερο επιπολασμό της υπερδραστήριας κύστης

Οι δείκτες του διαβήτη συνδέονται θετικά με την υπερδραστήρια κύστη (OAB), σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 28 Απριλίου στο Frontiers in Endocrinology.

Ο Qingliu He, από το Δημοτικό Νοσοκομείο Jinjiang στο Quanzhou της Κίνας και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν δεδομένα από έξι κύκλους της Εθνικής Έρευνας για την Υγεία και τη Διατροφή των ΗΠΑ (23.863 συμμετέχοντες) για να εξετάσουν τη σχέση μεταξύ διαβήτη και OAB.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο επιπολασμός OAB των συμμετεχόντων με σακχαρώδη διαβήτη ήταν 77% υψηλότερος σε σύγκριση με αυτούς χωρίς διαβήτη. Με την αύξηση των τεταρτημορίων των δεικτών που σχετίζονται με τον διαβήτη, οι πιθανότητες OAB αυξήθηκαν μονότονα σε τρία μοντέλα.

Υπήρχε γραμμική συσχέτιση μεταξύ γλυκοαιμοσφαιρίνης και ΟΑΒ. Οι συσχετισμοί μεταξύ δεικτών που σχετίζονται με τον διαβήτη (γλυκοαιμοσφαιρίνη, γλυκόζη νηστείας και ινσουλίνη) με την ΟΑΒ διαμεσολαβούνταν σημαντικά από τα λευκά αιμοσφαίρια (7,23, 8,08 και 17,74%, αντίστοιχα) και εν μέρει από τα ουδετερόφιλα (6,58, 9,64 και 17,93%) αντίστοιχα). Η μηχανική εκμάθηση του μοντέλου XGBoost Η προβλεπόμενη γλυκοαιμοσφαιρίνη είναι ο πιο σημαντικός δείκτης του OAB.

«Η υπόθεσή μας που βασίζεται στα αποτελέσματα ανάλυσης της συσχέτισης μεταξύ OAB, διαβήτη και συστηματικής φλεγμονής είναι ότι ο σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο OAB προάγοντας τη συστηματική φλεγμονή», γράφουν οι συγγραφείς.

Πηγή

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Νέα σχετικά με την Eylea μια θεραπεία που χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας
Περισσότερα

Νέα σχετικά με την Eylea μια θεραπεία που χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας

Νέα αποτελέσματα από την Eylea, μια θεραπεία για την διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, δείχνουν ότι όταν χρησιμοποιείται προληπτικά μειώνει τον…