Ήπιες μορφές άσκησης για τις μέρες με καύσωνα

Ποιες ασκήσεις είναι εφιτκές και τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες

Η γυμναστικής της μέρες του καύσωνα είναι σε γενικές γραμμές απαγορευτική, μιας που οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να είναι ενδεχομένως επικίνδυνες για την υγεία μας. Ωστόσο, ακόμη κι εκείνες τις μέρες υπάρχουν τρόποι να διατηρηθείς ενεργή, επενδύοντας σε μερικές εναλλακτικές που θα σε κρατήσουν σε φόρμα. Ιδού λοιπόν τρεις εναλλακτικές λύσεις γυμναστικής για τις μέρες με υψηλές θερμοκρασίες.

Ήπια άσκηση σε εσωτερικούς χώρους

Ασκήσεις ενδυνάμωσης: Χρησιμοποίησε αλτήρες, ελαστικές ζώνες ή ασκήσεις με το βάρος του σώματος για να χτίσεις δύναμη. Επικεντρώσου σε ασκήσεις όπως καθίσματα, προβολές, push-ups και σανίδες και ολοκήρωσε sets μικρότερα από ό,τι συνηθήζεις για να μην εξαντληθείς.

Γιόγκα ή Πιλάτες: Οι ασκήσεις χαμηλής έντασης που κάνεις στη γιόγκα και τις πιλάτες βελτιώνουν την ευλυγισία, τη δύναμη του σώματος και την ισορροπία του. μπορείς να δεις μερικά διαδικτυακά μαθήματα ή να κατεβάσεις σχετικές εφαρμογές για καθοδηγούμενες συνεδρίες.

Κολύμβηση

Σε μια πισίνα εσωτερικού χώρου που παρέχει προστασία από τον ήλιο και τη θερμοκρασία, επένδυσε σε ομαδικά μαθήματα υδρογυμναστικής, η ένταση της οποίας προσαρμόζεται στις συνθήκες του περιβάλλοντος. Εναλλακτικά, απλά πέρνα χρόνο κολυμπώντας για αναψυχή, χωρίς υπερβολές ως προς την ώρα που δαπανάς μέσα στο νερό.

Πρωινές ή βραδινές υπαίθριες δραστηριότητες

Περπάτημα ή Τρέξιμο: Κάνε έναν περίπατο ή τρέξε κατά τη διάρκεια των πιο δροσερών ωρών της ημέρας, όπως πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Πάρκα ή άλλα σκιερά μέρη της πόλης μπορούν επίσης να βοηθήσουν να παραμείνεις δροσερή και δραστήρια,

Ποδηλασία: Κάνε ποδήλατο αυτές τις δροσερές ώρες. Το αεράκι που δημιουργείται κατά την ποδηλασία μπορεί να σε κρατήσει δροσερή.

Υπαίθρια Μαθήματα Γυμναστικής: Ορισμένες περιοχές προσφέρονται για υπαίθρια μαθήματα γυμναστικής νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, ώστε να αποφεύγεται η ζέστη. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τη γιόγκα ή και το τάι τσι, σε σημεία όπως μια παραλία ή ένα άλσος.

Πηγή

Διαβάστε ακόμα: Άσκηση και διαβήτης: podάροντας στην ελευθερία – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα