Τα 5 καλύτερα ποτά πλούσια σε αντιοξειδωτικά για τον διαβήτη

Προσθέστε αυτά τα φιλικά προς το σάκχαρο ροφήματα που ενισχύουν τα αντιοξειδωτικά στη διατροφή σας.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, σχεδόν 1 στους 8 Αμερικανούς έχει διαβήτη και άλλοι 4 στους 10 ενήλικες έχουν προδιαβήτη.

Ένας τομέας της διατροφής που συχνά παραβλέπεται όταν πρόκειται για τη διαχείριση του διαβήτη είναι το τι να πίνετε. Αν και μπορεί να φαίνεται σαν η εύκολη επιλογή να επιλέξετε νερό, δεν είναι απαραίτητα η μόνη. Ενώ η έρευνα είναι ελάχιστη όσον αφορά τα αντιοξειδωτικά ποτά και την επίδρασή τους στον διαβήτη, βλέπουμε περισσότερες έρευνες για τα αντιοξειδωτικά και πώς αυτές οι ευεργετικές ενώσεις μπορούν να επηρεάσουν την υγεία ενός ατόμου με διαβήτη.

Βασικά αντιοξειδωτικά για τον διαβήτη

Τα αντιοξειδωτικά είναι φυτοθρεπτικά συστατικά που έχουν ιδιότητες που προάγουν την υγεία χάρη σε αυτό που κάνουν στις ελεύθερες ρίζες. Μπορείτε να σκεφτείτε τις ελεύθερες ρίζες ως «κακούς» που καταστρέφουν τα κύτταρα του σώματος και προκαλούν οξείδωση, συμβάλλοντας σε χρόνιες ασθένειες. Τα αντιοξειδωτικά καθαρίζουν –ή παγιδεύουν– τις ελεύθερες ρίζες και τις διώχνουν από το σώμα σας, μειώνοντας το οξειδωτικό στρες. Όταν μειώνεται το οξειδωτικό στρες, η φλεγμονή σε όλο το σώμα μπορεί να μειωθεί, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του μελλοντικού κινδύνου ασθένειας και στη βελτίωση της αντίστασης στην ινσουλίνη. Η μείωση της φλεγμονής μπορεί επίσης να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου, την οποία τα άτομα που ζουν με διαβήτη έχουν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν.

Υπάρχουν χιλιάδες αντιοξειδωτικά στη φύση που έχουν επιδείξει θετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία. Είτε πρόκειται για τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που απολαμβάνετε την εποχή, είτε για τα φασόλια που προσθέτετε στη σαλάτα σας, υπάρχουν ατελείωτες ευκαιρίες για να πάρετε αυτά τα πετράδια στη διατροφή σας. Οι πολυφαινόλες είναι φυσικές ενώσεις στα φυτά που βοηθούν στην προστασία τους.

Οι πολυφαινόλες αποτελούν μια μεγάλη κατηγορία αντιοξειδωτικών. Μερικά από τα πιο κοινά αντιοξειδωτικά που συζητούνται όταν πρόκειται για τη διαχείριση του διαβήτη περιλαμβάνουν τα καροτενοειδή, τα φλαβονοειδή, τα φαινολικά οξέα, τα στιλβένια και οι λιγνάνες. Εκτός από τις πολυφαινόλες, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, η βήτα καροτίνη, το σελήνιο και το μαγγάνιο είναι άλλα μικροθρεπτικά συστατικά που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στη διαχείριση του διαβήτη.

5 καλύτερα αντιοξειδωτικά ποτά για τον διαβήτη

1. Πράσινο τσάι χωρίς καφεΐνη

Καλά νέα για τους λάτρεις του τσαγιού! Το πράσινο τσάι χωρίς καφεΐνη είναι μια θαυμάσια προσθήκη στη διατροφή σας για τον διαβήτη. Το πράσινο τσάι περιέχει πολυφαινόλες, ισχυρά αντιοξειδωτικά που έχουν δείξει πολλά υποσχόμενα για τη μείωση του οξειδωτικού στρες. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι ενώσεις του πράσινου τσαγιού που ονομάζονται κατεχίνες και θεανίνη παρουσιάζουν αντιοξειδωτικά αποτελέσματα που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, προστατεύουν την υγεία του εγκεφάλου και βελτιώνουν την ανοχή στη γλυκόζη και ενισχύουν τη λειτουργία της ινσουλίνης.

2. 100% χυμός ροδιού

Αυτό το όμορφο κόκκινο φρούτο είναι ένας θησαυρός πολυφαινολικής δραστηριότητας που προμηνύει καλά την υγεία. Στην πραγματικότητα, ο 100% χυμός ροδιού είναι μια πηγές για να αποκομίσετε τα οφέλη αυτών των πολυφαινολών, ανεξάρτητα από το αν έχετε διαβήτη ή όχι. Ο 100% χυμός ροδιού μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, καθιστώντας ευκολότερη τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πολυφαινόλες.

Η έρευνα υποστηρίζει τη συμπερίληψη του χυμού ροδιού ως πηγής ισχύος όταν πρόκειται για τη διαχείριση του διαβήτη. Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι ο καρπός περιέχει μια ποικιλία πολυφαινολών, συμπεριλαμβανομένων ανθοκυανινών, φλαβονοειδών και φαινολικών ενώσεων, οι οποίες παίζουν ρόλο στη μείωση της φλεγμονής, στη βελτίωση του ελέγχου της γλυκόζης και της ανταπόκρισης στην ινσουλίνη και τελικά βοηθούν στην καλύτερη διαχείριση του διαβήτη.

3. 100% χυμός δαμάσκηνου

Τα δαμάσκηνα δεν είναι μόνο καλά για την πέψη σας, περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά που καταπνίγουν τη λάμψη, όπως οι πολυφαινόλες. Επιπλέον, ο 100% χυμός δαμάσκηνου είναι μια φυσική πηγή διαιτητικών ινών. Η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μπορεί να υποστηρίξει τη ρύθμιση της όρεξης, την υγεία του εντέρου και την ισορροπία του σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι οι ενώσεις που βρίσκονται στα δαμάσκηνα, όπως το φαινολικό οξύ και τα αντιοξειδωτικά, μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

4. Κόκκινο κρασί

Λάτρεις του κρασιού, αυτό είναι για εσάς! Το κρασί είναι μια συμπυκνωμένη πηγή ρεσβερατρόλης, μιας πολυφαινόλης που βρίσκεται στη φλούδα του σταφυλιού, καθώς και στα φιστίκια και στα μούρα. Η έρευνα υποδεικνύει ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και να προστατεύει τα βήτα κύτταρα που παράγουν και απελευθερώνουν ινσουλίνη, μεταξύ άλλων προνομίων. αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη, η κατανάλωση κρασιού δεν είχε οφέλη για τη γλυκόζη.

5. Smoothies

Αυτή είναι η μοναδική σας στάση για να εξαλείψετε την πρόσληψη αντιοξειδωτικών σας από το πάρκο: Τα smoothies είναι ένα εξαιρετικό όχημα για να συσκευάσετε μια ποικιλία αντιοξειδωτικών σε μία συνεδρίαση, από πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, λάχανο ) στους σπόρους, τη βρώμη και τα μούρα.

Τα smoothies μπορεί να είναι πλούσια σε ζάχαρη, επομένως είναι σημαντικό να λαμβάνετε επίσης πρωτεΐνες και λίπος στο μείγμα για να μετριαστεί η αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Σκεφτείτε να προσθέσετε μια μερίδα κατεψυγμένα μούρα, μια χούφτα χόρτα για αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, μια μπάλα σκόνη πρωτεΐνης ή ένα φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι και μια κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο στο μπλέντερ.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το γάλα μπορεί να προστατεύει συγκεκριμένους ανθρώπους από καρδιαγγειακά νοσήματα
Περισσότερα

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το γάλα μπορεί να προστατεύει συγκεκριμένους ανθρώπους από καρδιαγγειακά νοσήματα

Η κατανάλωση γάλακτος μπορεί να είναι οφέλιμη για τη μείωση των επιπέδων χοληστερίνης και να οδηγήσει σε μείωση του…
Περισσότερα

Οι απότομες διακυμάνσεις σωματικού βάρους μπορεί να συνδέονται με καρδιαγγειακά συμβάντα, ακόμα και θάνατο σε άτομα με διαβήτη τύπου 2

Οι διακυμάνσεις στο σωματικό βάρος -εκτός του πλαισίου ενός προγράμματος παρέμβασης στον τρόπο ζωής που στοχεύει στην απώλεια…